Harry Potter Studio Tour London!

Harry Potter Studio Tour

Ein-de-lijk is het dan zover: De Harry Potter Studio Tour Diary staat online! Yay!! Genieten jullie mee van deze magische en adembenemende tour?

Allereerst wil ik even zeggen dat we hier echt enorm van genoten hebben. Het is zo gaaf om te zien hoe ze alles gemaakt hebben, je kijkt je ogen uit. En het feit dat onze helden hier gewoon jaar in, jaar uit dagelijks gefilmd hebben, maakt dit alles nog magischer dan het al was. We hebben zelfs stiekem tegen elkaar gefluisterd dat dit misschien Disneyland overtroffen heeft… (Niet verder vertellen hoor… we willen nog graag naar onze vrolijke vrienden dit jaar!)

Het heeft me ontzettend veel moeite gekost om deze foto’s te selecteren, want ik had er echt een paar honderd. Helaas kan niet alles op de foto, maar ik hoop dat jullie zo toch een goede indruk krijgen. Als je een echte Harry Potter fan bent, moet je sowieso zelf een keer gaan. Je zult er geen spijt van krijgen!

Herkennen jullie die tover schaakstukken uit deel één nog?

Harry Potter Studio Tour London

The cupboard under the stairs…

3

4

En dan begint het avontuur pas echt! Hier zie je de deur naar de beroemde grote zaal met het betoverde plafond! In de studio zie je daar uiteraard niks van, omdat dit allemaal met de computer gemaakt is. Dat is dan wel weer jammer.

5

Here we go! Het ziet er echt precies uit als in de film. Dit is waar Griffoendor, Huppelpuf, Zwadderich en Ravenklauw jarenlang maaltijden verorberd hebben. Heel apart om er nu zelf doorheen te wandelen!

IMG_6060

IMG_7775

Uiteraard waren de professoren ook aanwezig bij dit grote feestmaal! 😉

IMG_7785

En de sorteerhoed staat op dezelfde plek als waar de laatste nieuwe tovenaren hem achtergelaten hebben. Alle locaties zijn goed afgeschermd, zodat je nergens aan kunt en niets stuk kunt maken. Kun je je Harry’s sorteerceremonie nog herinneren? Hij was doodsbenauwd dat hij bij Zwadderich ingedeeld zou worden. Uiteindelijk koos de hoed toch voor Griffoendor!

IMG_7781

Als je eenmaal door de grote zaal gelopen bent, kom je in een hele grote studio terecht. Hier zijn alle andere locaties. Het is echt heel grappig om te zien, want alles ligt gewoon naast elkaar. De foto van de poort vind ik echt enorm gaaf geworden. Entering Hogwarts!

IMG_6082 (1)

Ook kwamen we even langs the Leaky Cauldron…

900

En even later brachten we ook een bezoekje aan het kantoor van Professor Perkamentus! Kijk hoe mooi de ingang is!

IMG_6100

Je kon hier wel naar binnen lopen, maar niet verder dan de ‘benedenverdieping’. Dat is wel jammer, maar erg begrijpelijk. Ze willen alle attributen in goede staat bewaren, zodat er nog meer mensen kunnen genieten van de prachtige studio’s.

IMG_6103

Ook volgden we een lesje toverdranken met Professor Sneep! Dit zag er zo ontzettend gaaf uit. Alles is tot in de details uitgewerkt. We hebben hier ook enorm veel geleerd over ‘the making of Harry Potter’. Ik zal binnenkort nog een artikel schrijven over allerlei leuke weetjes.

IMG_6112

The Pendulum of Hogwart’s Clock Tower! Deze is echt immens groot en prachtig om te zien!

IMG_1642

Even op bezoek bij de Weasleys! Dit huisje was echt heel leuk gemaakt. Zie je dat mes dat een wortel aan het snijden is rechts?  Via een touchscreenkon je het mes laten bewegen. Zo leek het net of deze betoverd was. Net als in de film. Hetzelfde gold voor het strijkijzer en de breinaalden van mama Weasley.

IMG_1760

Dit item is me echt altijd bijgebleven. Ik vond het zo grappig dat deze klok aangaf waar iedereen uithing. Al moet ik er niet aan denken dat we zelf zo’n klok zouden hebben gehad vroeger… Stel je voor!

IMG_1766

Het huisje va Hagrid! Even rommelig als we van hem gewend zijn!

IMG_1754 (1)

The ministry of Magic! Super leuk gedaan. Hier zie je maar twee torentjes. In de film lijkt het echt enorm groot.

IMG_1797\

Er is een aparte zaal voor alles wat met the Hogwarts Express te maken had. Het station is hier nagebouwd. Ze hebben ook gefilmd op King’s Cross, maar later werd dit ‘station’  gebruikt om te filmen.

IMG_1828

IMG_1834

IMG_1827

Als je in deze coupé zit, maak je vanalles mee. Zo sprong er een chocokikker het raam uit schrokken we van een Dooddoener. Het was met het ritje wel! 😉

IMG_1844

Na de Hogwarts Express kun je even uitrusten, genieten van boterbier en andere lekkernijen, alvorens je de weg naar buiten vervolgt. Buiten vonden we de magische dubbeldekker, het huisje van de Duffelingen, de brug van Hogwarts, het huisje van Harry’s ouders en reden we nog even op Hagrid’s Motor en in de auto van Mr. Weasley.

IMG_1851

IMG_6181

IMG_6188 (2)

IMG_6203

IMG_6197

En daarna het hoogtepunt van de studio: Diagon Alley! Of ja, eigenlijk waren het allemaal hoogepunten, maar hier hadden we ons het meest op verheugd!

Diagon Alley

Diagon Alley1

IMG_1920

Nadat je door Diagon Alley bent gelopen, kom je in een ruimte waar echt alle attributen bewaard zijn. Zelfde de lege make-up verpakkingen en dergelijke zijn bewaard gebleven. Echt enorm leuk om te zien. Ik heb overal foto’s van, maar het zijn er echt veel en veel teveel. Als jullie het leuk vinden kan ik nog een keer een artikel met andere foto’s maken. In ieder geval waren al onze fabeldieren ook aanwezig.

IMG_6217

Scheurbek! De held!

IMG_6220

Op het einde van de tour loop je door de winkel van Olivander. Hier vind je wel duizenden doosjes van toverstokken. Op elk doosje staat een naam van iemand die meegewerkt heeft aan de film. Wij vonden alleen Ralph Viennes en Rupert Grint. Er was geen beginnen aan!

IMG_6258

En dit was dan het einde van de tour. Daarna loop je nog door de shop, waar je allerlei leuke spulletjes kunt kopen. Van mooie boeken tot aan Smekkies in alle smaken. Je kunt er echt alles krijgen. Ook zag ik een enorm leuk bordspel. Helaas kon ik deze niet meenemen, omdat dit niet in mijn handbagage zou passen. Deze zoek ik dus wel eens op het internet. Komt goed!

Zou jij de Harry Potter Studio Tour willen bezoeken?

Liefs,
Simone

Follow

9 Reacties

 1. 30/04/2016 / 20:16

  Wat een gave foto’s zeg! Lijkt me echt een hele leuke ervaring om dat allemaal gezien te hebben! -x-

 2. 15/04/2016 / 08:41

  Ik geef het toe, ik heb stiekem elke dag naar deze foto’s gekeken want ik wil er zelf ook zo graag naar toe!! Nu alleen nog kijken wanneer ik dit van mijn bucket list kan afstrepen!

 3. 13/04/2016 / 23:29

  Ik ben er van de zomer met mijn moeder geweest toen we in Londen waren en wij vonden het ook helemaal geweldig! Zo leuk om alles eens te zien. Wij twijfelden (of ja, vooral mijn moeder want die betaalde) vanwege de prijs, maar we waren nog maar net binnen toen m’n moeder al zei dat ze het het geld helemaal waard vond. Ik vind het zeker een aanrader als je Harry Potter leuk vind 🙂

 4. 12/04/2016 / 17:14

  Zo gaaf om te zien! Ik wil hier heel graag nog eens naartoe, maar in september ga ik naar de Harry Potter Expo en dat is volgens mij vergelijkbaar!

 5. 12/04/2016 / 15:47

  Waaauw! Dit staat al zo lang op mijn bucket list. Lijkt me zaaalig om allemaal te zien 🙂

 6. 12/04/2016 / 12:18

  Aaah super! Dit staat ook hoog op mijn lijstje, de foto’s zien er geweldig uit!

 7. 12/04/2016 / 11:41

  Geweldig!! Aan de ene kant wil ik het graag zien, aan de andere kant ben ik bang dat de magie eraf gaat voor mij.

 8. 12/04/2016 / 11:04

  Ow…geweldig! Wat zou ik hier graag naartoe willen. Dat is echt de moeite waard,
  Bedankt voor de mooie foto’s… wanneer vertrekt de trein ? 😉

 9. 12/04/2016 / 06:33

  Ik weet niet of ik dit zou willen zien als ik naar Londen ga, maar door jou ‘moet’ ik bijna wel haha! Leuke foto’s heb je geselecteerd ;-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }