Het is Herfst in New York! Deze must-do’s mag je zéker niet missen!

Herfst in New York
via Shutterstock

Wij hebben ervoor gekozen om in januari naar New York te gaan. Dan is het hartje winter en zal het hoogstwaarschijnlijk steenkoud zijn. Maar wist je al dat de herfst in New York heel veel te bieden heeft?

New York City & Company

Toen ik dit enorm leuke persbericht van NYC & Company in mijn mailbox ontving, baalde ik stiekem wel een beetje dat ik voor januari gekozen heb. Want er zijn echt enorm veel leuke dingen te doen deze herfst!

New York komt tot leven tijdens de herfst, en het beste is dat bezoekers de stad niet hoeven te verlaten om de magie van dit seizoen te beleven. Onze prachtige parken, gratis outdoor evenementen, leuke tours en pittoreske uitzichten zijn de perfecte reden om een trip naar New York te boeken dit najaar.” – Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company.

Tip: Voor een volledig overzicht van alle herfstactiviteiten in New York is er een heuse najaarsgids: nycgo.com/fall maar om alvast in de stemming te komen is er een selectie van de leukste events per stadsdeel gemaakt.

Manhattan 

Het uitgestrekte Central Park is dè plek om te genieten van het prachtige uitzicht van alle verkleurde bladeren. Central Park Conservancy biedt verschillende tours aan, met of zonder gids, waardoor je tijd in het park optimaal kunt gebruiken, zonder hoogtepunten te missen. Een andere manier om het ultieme herfst-in-NYC-moment te beleven is door een kijkje te nemen bij het Central Park Boathouse. Hier kun je heerlijk dineren met uitzicht op het meer, genieten van een gondel-tour of er zelf op uit gaan in een gehuurde roeiboot. Zelf het water op niks voor jou? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een model zeilboot te huren bij Sail the Park. De races die hiermee worden gehouden op Central Park’s Conservatory Water zijn al meer dan 140 jaar een traditie.

Herfst in New York
Via Shutterstock

Friends of the High Line neemt je mee naar Manhattans West Side. Verschillende wandelingen geïnspireerd door het najaar, kun je met deze organisatie ondernemen. Hun Wildlife Tour op 1 oktober en de Garden Tour op 13 oktober zijn beide een uitgesproken kans om een glimp op te vangen van alle prachtige herfstkleuren in dit deel van de stad. Aan de andere kant, in Midtown, kunnen bezoekers van Bryant Park de hele maand oktober gratis mee op tours die je meer leren over de vogels van het park.

Bronx

Wist je dat je in de Bronx allerlei avonturen kan beleven? De Bronx River Alliance biedt verschillende kano, fiets en wandel tours aan. Waaronder de Full River Paddle op 15 oktober en de jaarlijkse Tour de Bronx op 23e van diezelfde maand. De New York Botanical Garden heeft ook iets leuks op de agenda staan voor dit najaar. Aki Matsuri, een Japanse herfst viering, zal plaatsvinden in het weekend van 15 en 16 Oktober.

Brooklyn

Omgeven door mooie wateren en historische parken, bied Brooklyn vele manieren om volop te genieten van de herfst. Bezoekers kunnen kiezen voor een klassieke- of sunset- fietstour via Get Up and Ride. Ook Citibike biedt de mogelijkheid om Brooklyn al fietsend te verkennen. Kijk uit over de iconische skyline vanuit Brooklyn Bridge Park of bezoek Prospect Park. Hier kun je trouwens naast fietsen, ook genieten van lekkere bites van een van de 100 verkopers bij Smorgasburg.

Queens

De combinatie van het optimale herfstgevoel met een stukje geschiedenis is te vinden in Queens. Bezoekers kunnen deelnemen aan de World’s Fair Bike Tour georganiseerd door Bike New York op 30 oktober. Deze tocht leert je meer over de fascinerende constructies die gebouwd zijn voor de World’s Fair van 1964.
Voor een familievakantie naar de Big Apple is er ook genoeg te beleven. Zo kun je bij Queens County Farm Museum elk weekend ronddwalen in het Amazing Maize Maze. Dit gigantische maisdoolhof zit vol met aanwijzingen en op te lossen puzzels, ook kun je hier je eigen pompoen uitzoeken. Bij het Fall Festival at Forest Park op 15 oktober kun je, naast het pompoen zoeken, ook nog genieten van muziek, spelletjes, handwerk en meer.

Staten Island

Als groenste stadsdeel, heeft Staten Island vele mogelijkheden die outdoor avontuur en het bekijken van herfstachtige natuur combineren. Historic Richmondtown presenteert het Great American Harvest Fest op 23 oktober aanstaande, een festival dat de het America van de 19e eeuw viert. Een gratis shuttle naar Decker Farms voor het traditionele pompoenen rapen gaat ook vanaf hier. De gemeenschap’s ‘hidden gem’, de Greenbelt wordt benadrukt in Cititrek’s Forever Wild Greenbelt Tour. Deze excursie is de uitgesproken kans om prachtige foto’s te nemen van de omgeving en meer te leren over het belang dat het stadsdeel heeft bij Greenbelt.

Herfst in New York
Via Shutterstock

Naar aanleiding van al deze geweldige activiteiten en evenementen, nodigt Open House New York bezoekers uit om de meest uitzonderlijke en onbekende plekken in de stad te ervaren. Op 15 en 16 oktober kun je een kijkje nemen bij verschillende vuurtorens, wolkenkrabbers, fabrieken, uitkijkposten, monumenten en nog veel locaties verspreid over de vijf stadsdelen.

Meer informatie nodig? Bezoek nycgovparks.org voor het laatste nieuws over komende events in de parken van New York City.

Wauw, wauw en nog eens wauw. In deze stad kun je je onmogelijk vervelen. Ik zou in ieder geval een aantal van deze dingen willen doen als ik ooit de herfst in New York mag meemaken:

Ik weet zeker dat de 12 nachten in januari nooit genoeg zullen zijn, dus wie weet ben ik nog wel een keer tijdens de herfst in New York City!

Aan welke activiteiten zou jij tijdens de herfst in New York willen deelnemen?

Liefs,
Simone

*Deze informatie is grotendeels overgenomen uit een persbericht van NYC & Company

1 Reactie

  1. 13/10/2016 / 10:54

    holy, die foto van Staten Island is zo mooi! ben nog nooit in NYC geweest maar dit klinkt allemaal heel vet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }