Het meer van Bohinj in Slovenië: Must-do’s!

Posted 10/09/2019 by Sim's Cup Of Tea in Travel, Travelstories / 20 Comments

Veel mensen die naar Slovenië gaan hebben het meer van Bled op hun bucketlist staan. Een prachtig meer met de iconische kerk op een eilandje in het midden van het water. En terecht! Maar wisten jullie dat er op nog geen 30 minuten afstand, in het hart van de Julische Alpen, in het nationale park Triglav een verborgen parel genaamd ‘Bohinjsko Jezero’ ligt? Absoluut een must-see die je niet mag overslaan tijdens een reis door Slovenië.

Het meer van Bohinj
Hotel Jezero

Als je van een prachtig uitzicht houdt, boek dan een kamer met uitzicht op het meer bij hotel Jezero. De kamers zijn qua inrichting geen pareltjes, maar wel schoon en het uitzicht vanaf het balkon is adembenemend. Hoe heerlijk is het om elke ochtend wakker te worden en te genieten van een waanzinnig uitzicht op de bergen en het meer van Bohinj, dat volledig omringd is door bergen?

Booking.com

Het ontbijt in dit hotel was overigens niet één van de pluspunten, dus als ik jullie een tip mag geven: Om de hoek ligt een supermarkt waar je heerlijk lekkere en verse broodjes voor weinig geld krijgt. Deze namen wij sowieso altijd mee als lunch voor we aan één van onze rondreizen door de bergen begonnen.

Het meer van Bohinj
Het meer van Bohinj – Als je dit ziet, wil je toch nooit meer naar huis?
Savica waterval

Deze waterval is de bron van het meer van Bohinj en wellicht één van de meest bekende watervallen in Slovenië. De waterval zelf is zo’n 78 meter hoog. Om deze te bekijken moet je wel goed ter been zijn en een flinke klim ervoor over hebben. Vanaf de parkeerplaats doe je er ongeveer een half uur over om de 500 traptreden te beklimmen. Om toegang tot de waterval te krijgen betaal je een kleine vergoeding van € 3,- per persoon. Maar het uitzicht en de waterval zijn elke stap waard.

Planinski Dom Savica
De klin naar boven richting Slap Savica
En dan word je beloond met dit uitzicht!
Slap Savica
Slap Savica
Slap Savica
Wandelen langs de oever van het meer van Bohinj

Een wandeling langs dit prachtige meer is al een beloning op zich. Ook al denk je dat je steeds langs dezelfde oever van hetzelfde meer loopt, elk uitzicht is weer mooier dan het vorige. Ik heb hier echt enorm genoten en kon niet stoppen met fotograferen.

Als je helemaal rond het meer wilt lopen doe je er zo’n drie tot vier uur over. De lengte van deze toch is 12 kilometer. Wij kozen ervoor om maar langs een klein gedeelte van de oever te lopen, omdat het al later op de dag was en we eerder al de klim naar Slap Savic erop hadden zitten.

Als je niet van lopen houdt, kun je er in het hoogseizoen ook voor kiezen om met een bootje op het meer te gaan varen. Wij waren er in mei, vlak voor het hoogseizoen, dus er was geen mens te bekennen. Wat overigens geen straf was.

Totally in love with the view!
Het meer van Bohinj
In dit bootje hadden we dus kunnen varen…
Het meer van Bohinj
Vogel kabelbaan

Eerst even een kleine domper. We wilden zo enorm graag met deze kabelbaan naar boven om te genieten van het uitzicht over het meer vanaf 1535 meter boven zeeniveau… Helaas was er slecht weer gemeld, waardoor we voor een dichte deur stonden en het hele feest niet doorging. Wel wilde ik dit nog even als tip meegeven, voor het geval jullie niet voor een dichte deur staan, als jullie er ooit zijn.

Anyway, de Vogel kabelbaan dus. Via een stoeltjeslift ga je naar boven om te wandelen, skiën in de winter of om gewoon te genieten van het uitzicht of Sloveense culinaire hoogstandjes. De openingstijden:

• Tijdens het winterseizoen: Van 08.00 tot 18.00 (dagelijks, elk half uur)
• Buiten het seizoen: from Van 08.00 tot 16.00 (dagelijks, elk half uur)
• Tijdens het zomerseizoen: Van 07.30 tot 19.00 (dagelijks, elk half uur)

Behalve wanneer er slecht weer gemeld is dus. Ik heb zelf geen foto’s van het uitzicht, maar deze heb ik even voor jullie van Shutterstock gehaald:

Het meer van Bohinj
Lake Bohinj, Triglav National Park by Door Angelus_Svetlana

En dit uitzicht heb ik dus gemist lieve mensen. Alleen al hierom zou ik nog een keer terug willen naar Slovenië. Dan wel in de zomer, zodat ik ook een duik in het meer kan nemen of één van de vele watersporten op het meer kan beoefenen.

Zou jij het meer van Bohin willen bezoeken?

Het meer van Bohinj

20 responses to “Het meer van Bohinj in Slovenië: Must-do’s!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.