5x Hidden gems in Amsterdam

hidden gems in amsterdam
Via Shutterstock

Iedereen kent de stad Amsterdam wel, wereldberoemd om haar musea, enorme hoeveelheid aan fietsen en idyllische grachtjes. Maar wisten jullie dat er nog veel meer dingen te doen zijn in Amsterdam waar de meeste toeristen niet aan toe komen? Ik heb de beste hidden gems in Amsterdam voor jullie op een rijtje gezet.

Botanische tuinen

Amsterdam heeft niet één, maar twee mooie botanische tuinen die de meeste toeristen niet weten te vinden. De Botanische tuin Zuidas (gelegen tussen het VU medisch centrum en de Vrije Universiteit) is op zijn mooist tijdens de warmere maanden. Je vind hier een enorm aanbod aan (sub)tropische planten en en bijzondere bloemen. De Hortus Botanicus (gelegen aan de Plantage Middenlaan 2a vlakbij Dierentuin Artis) is waarschijnlijk de bekendste van de twee tuinen. De Hortus is een kleine maar zeer veelzijdige botanische tuin met verschillende kassen, een buitentuin en zelfs donkere junglepaden. In de Hortus vind je 4000 verschillende bijzondere planten van over de hele wereld. Er zijn ook allerlei leuke activiteiten te doen in deze botanische tuin zoals een cursus macrofotografie, een rondleiding, een cursus bloemschikken of zelfs tekenles.

Bier drinken bij Delirium

Op de Piet Heinkade 4-6- 8 (tegenover het Bimhuis) zit een van de best verstopte kroegen van Amsterdam. Het Delirium café zit zo goed verscholen onder de grote brug aan het begin van de Piet Heinkade dat je er zo voorbij loopt als je niet weet waar je moet zijn. Het Delirium café is vooral bijzonder door de enorme hoeveelheid aan soorten bier die je hier kunt krijgen. Je kunt hier namelijk 720 verschillende biertjes proeven van over de hele wereld! Kun je niet onthouden welke biertjes je ooit allemaal al geproefd hebt? Of wil je een wedstrijdje doen met je vrienden wie het bijzonderste biertje heeft gevonden? Installeer dan even de bier app: Untappd.

Roest

Vlakbij het centraal station vind je een echte stadsoase: Amsterdam Roest. Bij Roest is er in de zomermaanden elke dag wel wat leuks te doen, of je nu komt voor een van de vele rommelmarkten, een tentoonstelling of om tot de late uurtjes te dansen op het strand, bij Amsterdam Roest zit je goed. Als het je echt te warm wordt kun je in de zomer zelfs zo het water in slingeren met een touw!

Ontdek de VondelBunker

Het Vondelpark kent iedereen wel, dit prachtige stadspark vlakbij het Leidseplein trekt zelfs 10 miljoen bezoekers per jaar. Wat veel mensen niet weten is dat er in het park een grote oude bunker verstopt zit. De VondelBunker zit goed verstopt onder de brug waar tram 3 overheen rijdt (de enige brug die door het park heen gaat). De bunker is een oude atoomschuilkelder die gebouwd is tijdens de Koude Oorlog. Vroeger woonden er veel krakers in en er heeft zelfs een tijdje een rock-school in gezeten. Tegenwoordig wordt de VondelBunker vooral gebruikt als creatieve ontmoetingsplek voor feestjes, kunstenaars en artiesten. Zoek dus als je in het Vondelpark bent naar de Vondelbunker!

NDSM-werf

In ongeveer 10 minuten vaar je, met de (gratis) NDSM-werf veerpont, vanaf de achterkant van Station Amsterdam Centraal naar de NDSM-werf. Deze werf is de afgelopen jaren steeds verder uitgegroeid tot een echte culturele vrijplaats binnen amsterdam. Je kunt hier 24 uur per dag terecht voor vermaak. Of je nu lekker pannenkoeken komt eten (al varend over het IJ), al graaiend in bergen met leuke tweedehands vintage kleding op koopjesjacht gaat bij de IJ-hallen of wilt feesten tot de zon op komt tijdens een van de vele feesten die je op de NDSM-werf vindt. De NDSM-werf is voor mij een van de leukste plekjes van Amsterdam.

Op Groupon vind je allerlei leuke uitjes die je kan doen in Amsterdam. Via Voucheralarm.com kun je extra korting krijgen bij Groupon!

*Dit is een gastblog zonder sponsoring

7 Reacties

 1. 28/03/2017 / 13:54

  Dank je voor de tips… Zeker en vast de moeite om te bezoeken.. X

 2. 28/03/2017 / 11:23

  Oh deze ga ik opslaan, want ik wil heel binnenkort nog eens langs in Amsterdam! Zo’n leuke stad en voor mij zijn deze gems alvast helemaal nieuw 🙂 Bedankt!

 3. 28/03/2017 / 11:22

  Ik ben vorig jaar ook voor het eerst bij de NDSM-werf geweest! Echt zo’n leuke plek in Amsterdam! Zeker de moeite waard om weer eens naar toe te gaan

 4. 28/03/2017 / 11:14

  Leuk! Ik kom geregeld in Amsterdam dus deze pareltjes ga ik zeker bezoeken

 5. 28/03/2017 / 11:12

  Leuke tips om te doen in Amsterdam. Toch vind ik Amsterdam geen fijne stad. Veelste druk voor mij

 6. 28/03/2017 / 11:10

  Leuke tips! Als we weer een weekendje Amsterdam doen zal ik ze zeker onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }