3 Hotspots in Turkije die ik zeker zou willen bezoeken!

Hotspots in Turkije
Via Shutterstock

Ondertussen ben ik drie keer in Turkije op vakantie geweest. Twee keer in Manavgat, Side en één keer in Bodrum. Heerlijke all-inclusive luilekker vakanties. Toch zijn er nog meer hotspots in Turkije die ik zeker zou willen bezoeken en de moeite waard zijn. Daarnaast is het altijd leuk om op het internet naar mooie plekken te zoeken. Heb jij deze hotspots in Turkije al eens bezocht?

Hotspots in Turkije

Turkije heeft namelijk veel meer te bieden dan enkel all-inclusive resorts. Er zijn prachtige stranden, meren, bergen en steden die je zeker een keer moet bezoeken! Als ik de plaatjes zie, kan ik heerlijk wegdromen bij zulke plekken. Daarnaast vind ik Turkije tot nu toe een zeer gastvrij land, met hardwerkende mensen en heerlijk eten. Je krijgt nergens betere kebab dan hier! 😉

Butterfly Valley, Oludeniz
Hotspots in Turkije
Via Shutterstock

Dit moet toch wel één van de mooiste plekken in het land zijn? Alleen de naam is al prachtig. Hier kun je heerlijk vertoeven in een hangmat, terwijl je geniet van een goed boek tijdens het drinken van een tropische cocktail. En als het even te warm wordt, neem je een duik in het prachtige heldere en blauwe water!

Cappadocia
Hotspots in Turkije
Via Shutterstock
Hotspots in Turkije
Via Shutterstock

Het landschap van Cappadocia is ontstaan door de uitbarstingen van de Dagi-vulkanen. Het is er prachtig. Als je daar bent moet je zeker een ballonvaart over Göreme maken . Enorm romantisch en zo heb je een perfect uitzicht over het hele landschap met de vele rock fairy chimneys. Vaak vliegen er enorm veel luchtballonnen door de lucht. Dit uitzicht is gewoonweg magisch! Cappadocia staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

 Pamukkale Thermal Pools
Hotspots in Turkije
Via Shutterstock

Dit geweldige Turkse natuurfenomeen is gewoon prachtig om te zien. Ook deze plek staat weer op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De thermale baden worden door zoveel toeristen bezocht, dat ze maatregelen moesten nemen. Er loopt nu een wandelpad langs de baden en je mag er niet met schoenen op lopen. Zo blijft de plek intact.

Dingen waar je rekening mee dient te houden tijdens een reis naar Turkije:

Als je naar Turkije gaat, moet je wel even goed opletten dat je toestemming hebt om het land in te mogen. Via TurkijeVisum.nl kun je heel eenvoudig een Visum Turkije aanvragen. Dit gaat enorm snel. Als je het voor 23:45 bestelt, heb je het visum dezelfde dag nog in huis. Altijd handig. Dit scheelt je veel tijd op het vliegveld. Ik heb het al eens meegemaakt dat ik het visum nog niet had en toen heb ik meer dan een uur in de rij gestaan. Be prepared!

De laatste keer dat ik naar Turkije ging heb ik mijn visum op bovenstaande manier besteld. Ideaal en niet duur. En ik kon met een gerust hart op vakantie. Zeker een aanrader dus!

Ken jij nog hotspots in Turkije die ik zeker eens moet bezoeken?

Liefs,
Simone

2 Reacties

 1. 10/06/2017 / 15:10

  Alleen de Russen kunnen nog hun visum op het vliegveld aanschaffen, tenminste vorig jaar. The green canyon bij Manavgat is echt geweldig mooi om te bezoeken. Meer dan dat heb ik nooit bezocht in tijdens de vele bezoeken in Turkije, iedere keer nemen we het ons voor, maar dan is het weer veelte warm. Vorig jaar was het 48 graden.

 2. Nicole
  06/06/2017 / 18:30

  Nog niet geweest, maar al wel 10x in turkije geweest. Favoriete regio: Bodrum en Marmaris.

  Tip: gewoon het visum via ofiiciele pagina bestellen. Krijg je hem gelijk en is veel goedkoper.
  En volgens mij kun je geen visum meer op het vliegveld aanschaffen… en ben je dus verplicht dit van te voren geregeld te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }