Een magische Kerst in New York

Kerst in New York
The Tree at Rockefeller Center via NYC & Company

Oh my, nog maar een kleine 6 weken en dan ben ik in New York! I still can’t believe it. De Kerstperiode is dan jammer genoeg net voorbij. Er is zoveel leuks te doen rond deze tijd van het jaar. Deze to-do’s en must-sees zet ik uiteraard wel op mijn Bucket List voor een volgende keer.

NYC & Company

Ik ontvang altijd enorm leuke persberichten van NYC & Company. Zij lichtten de leukste activiteiten, voor elk deel van het jaar, uit. Om alvast een beetje in de sfeer te komen, raad ik je eerst aan om onderstaande video te bekijken:

Heerlijk dit! Kerst in New York is in mijn ogen een hele beleving. Honderdduizenden lampjes, vrolijke versiering, overal Kerstmuziek en allemaal vrolijke mensen in een omgeving, waarbij je je voelt alsof je regelrecht in een film gestapt bent. Of het echt zo is, geen idee… but a girl can dream, right?

New York in december bezoeken voelt als een sprookje. Het is de tijd dat alle hotels, attracties, restaurants en winkels hun beste beentje voor zetten om ervoor te zorgen dat iedereen in de stad een onvergetelijke tijd beleeft. Met de leukste evenementen in alle vijf de stadsdelen is er nooit een tekort aan mooie uitzichten, leuke activiteiten, heerlijk eten en de beste hoteldeals voor deze maand.

Dat is wat NYC & Company zelf over de sfeer tijdens Kerst vertelt. En ik ga er vanuit dat zij helemaal op de hoogte zijn! Daarnaast hebben ze ook een aantal leuke activiteiten en lekkere eetgelegenheden voor ons uitgezocht. Deze vind je in hun holiday guide!

Kerst in New York
Midtown Christmas
Storefront Windows via NYC & Company
De gaafste activiteiten tijdens Kerst in New York City die ik wel zou willen zien

❤ De 90ste editie van de Macy’s Thanksgiving parade komt eraan. Op 24 november start hier het seizoen met gigantische helium ballonnen enfanfares, ook zullen verschillende beroemdheden hun opwachting maken.

❤ De wereldberoemde Rockefeller kerstboom wordt op 30 november opgetogen. De prachtige versieringen en lichten zijn tot 7 januari aan de voet van het Rockefeller Center te bekijken.

❤ De hele maand december, m.u.v. kerstavond en 1e kerstdag, is er de mogelijkheid om de ‘a Slice of Brooklyns Christmas Lights Tours’ te doen. Alles zal er oogverblindend uitzien.

❤ Voor de 25e keer zal de Holiday Train Show plaatsvinden in de New York Botanical Garden tijdens de feestdagen. Meer dan 150 iconische gebouwen zijn te zien in miniatuurversie van de stad, deze worden gepasseerd door modeltreinen. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 19 november tot 16 januari.

❤ Slechts aan paar stappen verwijderd van de Staten Island Ferry, bevind zich een ware traditie. Voor de 13e keer wordt dit jaar de St. George Theatre Christmas Shows opgevoerd. Van 9 t/m 11 december spelen meer dan 100 acteurs de sterren van de hemel onder begeleiding van een groot orkest.

❤ Schaatsen hoort natuurlijk bij kerstmis in New York. Er zijn dan ook genoeg plekken waar je je kunsten kan vertonen; bij het Rockefeller Centre, in Bryant Park, bij Brookfield Place en in Central Park.

❤ Het record winnende Gingerbread Lane bij New York Hall of Science komt ook weer terug dit jaar. Vanaf 11 november tot 15 januari worden hier zo’n 1000 handgemaakte peperkoeken huizen en structuren uitgestald. JOEHOE!! DAN BEN IK ER!!!

Kerst in New York
Midtown Christmas, 6th Ave Decorations, Midtown, Manhattan via NYC & Company
Het lekkerste eten tijdens Kerst in New York

❤ Tavern on the Green in Central Park biedt een heerlijke vastgestelde 3-gangen brunch aan. Daarnaast kun je met de kerstdagen genieten van het Traditional Tavern on the Green Christmas diner voor $125 per persoon.

❤ Een speciale kerst high tea kan worden geboekt bij The Palm Court at The Plaza. Genieten van smakelijke delicatessen op kerstavond of 1e kerstdag kun je hier als geen ander doen.

❤ Een iets lager budget, maar toch zin om goed te eten dan is Red Rooster Harlem de place to be. Een vastgesteld menu voor maar $55 laat je kennismaken met traditioneel Amerikaans eten zoals maisbrood, pompoensoep, geroosterde kalkoen en meer.

❤ De foodies onder ons moeten David Chang’s Momofuku Ko uitproberen. Voor een speciaal 8-gangen menu betaal je met kerst $225 per persoon, maar dan heb je ook wat!

The Lambs Club presenteert een speciale brunch elke zaterdag in december en op eerste kerstdag. Geheel verzorgd met de lekkerste seizoen ’s gerechten en kerstzangers.

Redelijk prijzig allemaal, maar… als je dan eenmaal met Kerst in New York bent, moet je het ook gewoon goed doen, toch? Ik denk dat ik voor het traditionele Amerikaanse eten bij de Red Rooster Harlem zou gaan. Dat lijkt me wel wat. Maisbrood, mmm!

Ik vertrek op 9 januari, dus dan is er niet meer veel over van de kersttijd, maar…. Broadway Week start op 5 januari. 2 tickets voor de prijs van 1! Ik zie dat in die periode Chicago, the Lion King en Wicked sowieso draaien, dus dat wordt nog lastig kiezen. Lijkt me zo gaaf om eens mee te maken!

Anyway, binnenkort meer over alles wat ik wil gaan doen en zien in NYC! Mocht je mijn vorige Bucket Lists gemist hebben, kun je ze hier vinden! Daarnaast zal ik een uitgebreid verslag maken van al mijn dagen in New York. Bereid je maar voor op héél veel diaries!

Zou jij Kerst in New York willen vieren?

Liefs,
Simone

 

2 Reacties

  1. 29/11/2016 / 07:16

    Ooooh wat een zalig vooruitzicht! En shocking dat het over zes weken al januari is hahaha!

    • 29/11/2016 / 11:23

      Ja, erg hè. Dit jaar is zo belachelijk snel voorbij gegaan, dat is gewoon niet te geloven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }