9 authentieke kerstmarkten in Nedersaksen die je wilt bezoeken!

Het is weer die betoverende tijd van het jaar waarin de fonkelende lichtjes, de geur van glühwein en het gezellige samenzijn een magische sfeer creëren. Jawel, de kerst staat voor de deur! Voor velen betekent dit het bezoeken van sfeervolle kerstmarkten.En wat is er nu gezelliger dan een reis naar Duitsland, waar de kersttradities tot leven komen? Ontdek 9 authentieke kerstmarkten in Nedersaksen die je niet wilt missen deze feestelijke tijd van het jaar!

authentieke kerstmarkten in Nedersaksen
Christmas market via Shutterstock by Sven Hansche

Of je nu de voorkeur geeft aan een ontspannen treinreis of de gezelligheid van een autorit, Nedersaksen heeft een overvloed aan betoverende kerstmarkten om te verkennen. In dit stuk neem ik je mee op een reis langs 9 van de meest authentieke kerstmarkten in deze Duitse regio. Van pittoreske kraampjes tot betoverende ambachtslieden, deze markten hebben iets speciaals te bieden voor elke kerstliefhebber.

Bezoek de authentieke kerstmarkten in Nedersaksen met de trein

En hier is een tip van mij: overweeg zeker de trein te nemen om nog meer van de feestelijke sfeer te genieten en jezelf volledig onder te dompelen in het magische kerstgevoel. Laat de stress van autorijden achterwege en geniet van de reis, want de ware magie van Kerstmis begint al op het moment dat je de trein instapt. Dus, pak je warmste sjaal in,bezoek de gezelligste kerstmarkten met de trein en beleef een onvergetelijke kerst in Nedersaksen!

Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel zijn stuk voor stuk knusse steden met een historische ambiance, perfect geschikt als setting voor buitengewoon gezellige kerstmarkten.

Lees verder om de magie van een Duitse kerstmarkt te ontdekken!

nedersaksen-karte-var-sta%c2%a6e%cc%82dtenamen-2b1

Dit zijn de 9 authentieke kerstmarkten in Nedersaksen

Kerstmarkt in Göttingen

In de universiteitsstad Göttingen tonen en verkopen ambachtslieden niet alleen glaskunst, houtsnijwerk, kaarsen en aardewerk, maar je kunt ze ook bewonderen terwijl ze aan het werk zijn. Naast de gebruikelijke warme punch en glühwein staat in Göttingen ook ‘Glühbier’, een lokale specialiteit, op het menu. Een unieke ervaring in Göttingen is de mogelijkheid om de gewelfde kelders van de stad te verkennen.

Kerstmarkt in Hamelen

In het charmante Hamelen, bekend van de rattenvanger, wordt de gevel van het schitterende Hochzeitshaus opgesierd door een reusachtige adventskalender. Op de Lütjenmarkt domineert een elf meter hoge piramide het kerstlandschap. In de glasblazerij van Hamelen krijgt iedereen de kans om een eigen glazen kerstbal te blazen. Een aanrader is een sfeervolle adventsrondvaart op de rivier de Weser tijdens de kerstperiode in Nedersaksen.

kerstmarkt4

Kerstmarkt in Goslar

In Goslar, Duitsland, is het kerstbos een unieke trekpleister. Op het historische marktplein verlichten meer dan 40 dennenbomen met tienduizend brandende lichtjes de kerstmarkt, waardoor een feestelijke sfeer ontstaat. Een onvergetelijke ervaring is een bezoek aan de voormalige ertsmijn Rammelsberg, een UNESCO-werelderfgoed samen met de binnenstad. Tijdens de kerstperiode transformeren de oude mijnen tot een betoverende ondergrondse kerstmarkt. Ontdek de magie van het kerstseizoen in Nedersaksen!

Kerstmarkt in Lüneburg

Prachtig verlichte huizenrijen, sfeervolle kerstmarkten en kerken met kersttaferelen betoveren de ‘Kerststad Lüneburg’. De Hanzestad heeft twee publiekstrekkers te bieden: de kleinste kerstmarkt en de grootste adventskrans van Duitsland. In Lüneburg zijn tal van gezellige winkelstraatjes, ideaal voor de kerstboodschappen.

kerstmarkt3

Kerstmarkt in Braunsweig

Tegen een indrukwekkende historische achtergrond rond de burcht Dankwaderode stallen zo’n 140 sierkunstenaars en marktkooplui hun waren uit op de kerstmarkt in Braunschweig. Populaire ontmoetingsplaats is de prachtig verlichte slotgracht met drijvende vlotten.

Kerstmarkt in Celle

In de 700 jaar oude stad Celle is de kerstmarkt gesitueerd in een adembenemend decor: het grootste aantal vakwerkhuizen van Europa bij elkaar. De kerstverlichting tovert een feestelijk schouwspel op de gevarieerde vakwerkgevels. Een bezoek waard is ook het oudste volledig behouden Welfenkasteel van Duitsland.

kerstmarkt2

Kerstmarkt in Hannover

In de oude stad van Hannover kan men langs maar liefst 170 kraampjes slenteren. Een middeleeuws en een Fins kerstdorp zijn onderdeel van de traditierijke kerstmarkt met zijn uitgebreide adventsprogramma. Bij de Winter-zoo en het Wintervariété in de ‘Herrenhäuser Gärten’ kunnen jong en oud zich vermaken.

Kerstmarkt in Hildesheim

Op het historische marktplein van Hildesheim klopt het hart van de kerstmarkt. Ook hier zorgen de gevels van de talrijke vakwerkhuizen en de vele feestelijk versierde kraampjes rond een grote kerstpiramide voor een sprookjesachtig decor en een unieke sfeer. Van bovenop de toren van de St-Andreaskerk heeft men een prachtig uitzicht over de stad.

Winterse sferen in Wolfsburg

Speciale aanrader: voeg een bezoek aan de autostad Wolfsburg toe aan je reis langs de negen steden, die helemaal gehuld is in winterse betovering. Op de bevroren lagune, gelegen in een schilderachtig park, brengt een internationaal gezelschap van getalenteerde kunstschaatsers gepassioneerde schaatsshows ten tonele.

kerstmarkten in Nedersaksen

Ben jij van plan om een kerstmarkt te bezoeken dit jaar?

1 Reactie

  1. 21/10/2016 / 06:51

    Ik heb nog nooit een kerstmarkt bezocht, maar ik vind het altijd heerlijk om wat over markten te struinen. Dit lijken mij dan ook allemaal leuke kerstmarkten om te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }