Kerstmarkten op de Champs-Élysées en bij de Eiffeltoren

Kerstmarkt Parijs Champs-ElyseesGoodmorning! Afgelopen zaterdag 2 januari was de eerste dag dat we echt Parijs in konden. We bezochten de Kerstmarkten op de Champs-Élysées en bij de Eiffeltoren!

We zijn natuurlijk al een tijdje hier, maar op 1 januari waren we te moe, te brak en onze spieren wilden echt niet meer. Dus we hebben een dagje rustig aan gedaan en zijn er de 2e pas op uit gegaan.

Tot nu toe vind ik dit de leukste kerstmarkten die ik gezien heb. (Heb er niet heel veel gezien!) De kerstmarkt op de Champs-Élysées staat nog tot 10 januari. Dus als je na dit bericht ook zin krijgt om in de auto te springen en deze markt te bezoeken, snap ik dat helemaal!

Ik heb een aantal foto’s gemaakt, zodat jullie een beetje kunnen meegenieten van de sfeer en onze eerste ‘echte’ dag in Parijs. Kerst is natuurlijk allang voorbij, maar hier in Parijs zit de sfeer er nog dik in. Enjoy!

Paris Saint Germain stadionVoordat we met de metro richting de Champs-Elysees vertrokken, moesten we nog even boodschappen doen. Ons appartement ligt gewoon tegenover het stadion van Paris Saint Germain en 500 meter van Roland Garros.

Carrefour Paris 16De Carrefour lag gelukkig op 10 minuten loopafstand. Het was onmenselijk druk. Waarom gingen we op 2 januari een supermarkt in? We werden overigens gecontroleerd door security voordat we naar binnen gingen. Beetje raar, maar wel goed!

Daim IjsZe hebben gewoon het allerlekkerste ijs wat ik ooit gegeten heb! In Nederland kan ik deze al een tijd niet meer vinden. Deze ging dus razendsnel in mijn mandje.

BoodschappenVoor dit trieste hoopje betaalden we maar liefst 46 euro. Twee maal avondeten, ontbijt voor twee of drie dagen, Doritos en wat Red Bull. Serieus, drie euro voor een potje pesto. Dit wordt een duur reisje! 😉OntbijtOntbijtje voordat we richting de metro vertrekken! Ja, ik ontbijt met Red Bull. Het was overigens ook al 11:30 ondertussen. Niet dat een ander tijdstip me weerhoudt… En nee, niet voor de energie, want dat helpt jammer genoeg niet. Ik vind het serieus heel lekker.

Kerstmarkt Champs-ElyseesHere we are. De kerstmarkt was echt enorm leuk aangekleed. Er stonden allemaal leuke beelden van kerstmannen, sneeuwpoppen, kerstbomen en noem maar op. Een paar honderd kraampjes met heel veel eten en mooie accessoires en dergelijke.

WijnfleshouderZoiets dus. Dit is toch super leuk? Ik heb ooit al zo eentje gekocht in Barcelona, dus deze heb ik maar laten staan. Maar ik vind ze echt too cute!

Reuzenrad2Voor de liefhebbers is er ook een reuzenrad. Het was jammer genoeg niet zo’n mooi weer, maar op dit moment was het wel nog droog.

Reuzenrad1Deze is gewoon HUGE! We zijn er niet in gegaan. Achteraf gezien wel jammer, bedenk ik me. Dan hadden we een mooi uitzicht over de stad gehad.

Kerstmarkt Champs-ElyseesZoals ik al zei is alles enorm leuk versierd. Deze sneeuwpop doet me een beetje aan Boelie denken. Kennen jullie die tekenfilm van vroeger?

Kerstmarkt Champs-ElyseesTasja moet altijd wel stiekem een foto van me maken! Meestal vind ik die onverwachtse foto’s nog leuk ook!

Kerstmarkt1Ik snap niet zo goed wat die piraat hier doet, maar het was wel een leuk gezicht zo, haha.

Kerstman_RendierEr waren overigens ontelbaar veel kerstmannen!

Eiffel_BrugNa de kerstmarkt liepen we een beetje rond en zagen de Eiffeltoren in de verte. Natuurlijk moesten we daar even gaan kijken!

BrugIk vind deze brug echt prachtig! Ik heb er dus ook wel een aantal keren stil gestaan om een paar foto’s te maken. Helaas was het wel een gestuntel, want ondertussen was het dus gaan regenen.

Eiffeltoren ParijsWhaaaa daar is ie dan!

Eiffel_DichtbijOok hier heb ik teveel foto’s gemaakt, maar ik zal jullie mijn 20 foto’s van de Eiffeltoren besparen, haha. Komende week gaan we nog terug om echt naar boven te gaan.

Eiffeltoren1Is ie niet gewoon helemaal geweldig? Ben erg benieuwd naar de lichtjes in de avond! Hopelijk wordt het wel beter weer, maar het ziet er niet goed uit de komende weken.

Gebouw1In Parijs kom je om de haverklap mooie gebouwen tegen. Deze vond ik wel wat hebben, met dat mooi afgewerkte hekwerk!

PastaHet bleef maar regenen, dus we besloten om even op te warmen en een hapje te eten. We kwamen terecht bij Le Champs de Mars. Een kleine bistro in de buurt van de Eiffeltoren. Wederom best prijzig. Ik betaalde 16 euro voor mijn bordje pasta. Deze was overigens niet eens heel speciaal. Alleen crème fraîche, zalm en tagliatelle. Met een halve pot zout en peper was het wel lekker! 😉

Paris by nightEn toen was het pikkedonker. Alles ziet er wel heel gezellig uit met alle kersterlichting! Deze foto is niet echt heel mooi, maar ik heb dus nog niet echt door hoe ik mooi in het donker kan fotograferen. Tips zijn welkom!

Na het eten besloten we om terug te gaan naar het appartement. We waren nog steeds niet helemaal bijgekomen van ons dagje in Disneyland. En we hadden nog niet echt een planning, dus liepen een beetje doelloos rond en wisten niet waar we heen moesten. Op dit moment is het trouwens zaterdagavond 2 januari. Terwijl ik mijn Diary voor jullie schrijf, is Tasja druk bezig met uitzoeken welke dingen er allemaal bij elkaar liggen en wat we nog allemaal willen zien en doen!

Als jullie het leuk vinden zal ik van elke dag een fotodagboek maken! Laat het maar weten via de comments! 😉

Heb jij de Kerstmarkten op de Champs-Élysées en bij de Eiffeltoren al eens bezocht?

Liefs,
Simone

Follow

14 Reacties

 1. 05/01/2016 / 10:44

  Parijs lijkt mij best wel een leuke stad om eens een weekje te verblijven 🙂 helaas is het tot nu toe altijd al gebleven bij een daguitstapje wanneer we Disneyland bezoeken 🙁 misschien dit jaar toch eens werk van maken! Leuke foto-diary trouwens 🙂

  • 05/01/2016 / 22:04

   Dank je wel. Erg leuke stad! Wat leuk dat je een nieuwe blog hebt trouwens. Zag het deze week! Heel veel succes ermee.

 2. 05/01/2016 / 09:58

  Een duur reisje inderdaad, maar ik geloof dat Parijs dat helemaal waard is! Enkele jaren geleden ben ik er geweest en toen stond ik niet echt te springen.. Ik wil het graag nog een keer een kans geven! Liefs

 3. Leonie
  05/01/2016 / 08:49

  Erg leuke foto’s en tekst! Leuk om zo te volgen xx

 4. 05/01/2016 / 06:55

  Fotodagboek jaaa! Parijs is zo leuk. Jullie zijn lekker aan het genieten daar!

 5. 05/01/2016 / 06:51

  Wow, wat ziet dit er feestelijk en gezellig uit! Ik ben nog nooit tijdens de kerstperiode in Disney en/of Parijs geweest, misschien dit jaar? Jullie hebben hele leuke dagen gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }