Aan deze 6 dingen moet je zeker denken bij het kiezen van een reispartner

15 Notting Hill
Van reizen moet je genieten en vakanties dienen voor ontspanning. Het is dus belangrijk dat je de juiste reispartner kiest, anders kan het wel eens volledig mis gaan.

Aan deze dingen zal ik zeker denken bij het kiezen van een reispartner!

Spreek af wat het budget is

Je kunt niet iedereen in de portemonnee kijken. Spreek van tevoren goed af hoeveel budget ieder te besteden heeft. Zo voorkom je discussies en moeilijkheden, terwijl je al hangry bent. Dus dineert de één liever bij de McDonalds en de ander in een duur restaurant? Zoek dan een gulden middenweg. Een leuke brasserie ofzo.

Ga met iemand die je goed kent en vertrouwt

Het kan wellicht heel leuk zijn om met die ene leuke nieuwe vriend(in) op vakantie te gaan, maar onthoud goed dat je elkaar nog niet kent. Dit kan uiteindelijk irritaties opleveren, doordat je niet op elkaar ingesteld bent en niet weet hoe je op elkaar reageert in sommige situaties.

Bespreek de voorkeuren

Ben jij iemand die graag iets actiefs doet en wilt de ander alleen maar aan het strand liggen? Dan zijn jullie waarschijnlijk geen goede match. Tenzij jullie van tevoren duidelijk afspreken dat jullie beide een bepaald aantal dagen mogen kiezen wat er die dag op de planning staat. Wederom: de gulden middenweg!

Sacre Coeur2

Vroege vogel vs. de nachtuil

Als je zelf een vroege vogel bent en de ander liever tot de late uurtjes op stap gaat, heb je geen fijne vakantie. Dan zie je elkaar waarschijnlijk alleen in de namiddag en tijdens het diner. Dan kun je net zo goed alleen op vakantie gaan. In dit geval zou ik zelf niet graag met iemand op vakantie gaan, die andere voorkeuren qua slaaptijden heeft. Ieder z’n eigen ding natuurlijk, maar het is fijner als je hiermee op één lijn zit.

Bespreek alone-time

Mocht je een dag geen zin hebben om aan het strand te liggen en de ander wel, zou diegene het dan oké vinden om alleen of met andere gasten op pad te gaan? Zo ja, dan is er niets aan de hand. Dan hebben jullie beide wat quality time en doen jullie allebei iets wat jullie leuk vinden. Zo nee, dan zou ik voor een andere reispartner gaan.

Plannen vs. op de bonnefooi

Is je reispartner iemand die graag alles tot in de puntjes uitstippelt en verdwaal jij het liefst zonder planning? Dan kan dat waarschijnlijk wel botsen. Wij hebben het geluk dat we beide niet zo moeilijk zijn op reis. Alhoewel we vaak een soort van planning hebben, doen we ook niet moeilijk als er iets totaal anders gebeurt dan er op die planning staat.

Ik moet zeggen dat ik tot nu toe enorm veel geluk gehad heb met mijn reispartners. Niks te klagen. We zijn redelijk op elkaar afgestemd en zo niet, dan doen we ook niet heel moeilijk en passen we ons gemakkelijk aan.

Aan welke dingen denk jij bij het kiezen van een reispartner?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }