Koffer inpakken voor op reis? Dit moet je nooit vergeten!

Ondanks dat we op dit moment nog niet kunnen reizen, kunnen we er wel over lezen, dromen en alvast voorbereiden op reizen in de toekomst. Ondertussen heb ik al heel wat reizen gemaakt en weet ik hoe vervelend het kan zijn als je dingen vergeet in te pakken. Ga je je koffer inpakken voor op reis? Dan wil je deze items zeker bij je hebben!

Koffer inpakken voor op reis
Reisstekkers

Absoluut belangrijk om in te pakken zijn de juiste reisstekkers. Het kan goed zijn dat je ze ook ergens kunt kopen, maar wanneer je midden in de nacht bij je accomodatie aankomt, wil je natuurlijk wel al jouw electronische apparaten kunnen opladen voor de volgende dag. Let er goed op welke stekkers je nodig hebt. Voor een stedentrip London heb je hele andere stekkers nodig dan wanneer je een rondreis door Zuid-Afrika maakt.

Shampoo/Conditioner

Wanneer je net als ik shampoo gebruikt die je niet overal krijgt, is het handig om deze zelf mee te nemen. Je kunt je shampoo en conditioner dan wel overgieten in een kleiner reisflesje, zodat je de niet met de grote flessen hoeft te slepen. Dit is overigens ook niet mogelijk wanneer je alleen met handbagage reist.

Noise cancelling ear pods of koptelefoon

Kun je, net als ik, niet goed slapen als er veel geluid is en wil je beter slapen in een vliegtuig of ander vervoersmiddel? Dan willen noise cancelling ear pods of een koptelefoon wel eens helpen. Ook als je niet hoeft te slapen is het fijn om deze bij je te hebben, zodat je naar een film/serie kunt kijken zonder andere mensen te storen.

Zonnebril

Ook zo’n item wat je snel vergeet wanneer het winter is en je naar de zon vertrekt. Niets zo vervelend dan de zon die in je ogen schijnt, waardoor je minder van alle mooie bezienswaardigheden om je heen kunt genieten.

Medicijnen en pleisters

Pleisters behoren wel echt tot de benodigdheden die ik al-tijd vergeet. Niet handig. Een paar jaar geleden stootte ik met mijn voet tegen mijn koffer en op een of andere manier had ik een fikse wond. Aangezien ik midden in de nacht in het vakantiepark aankwam, had ik niet 1,2,3 de mogelijkheid om deze te kopen. Gelukkig kwam er iemand voorbij die wel pleisters in het koffer had! Medicijnen zijn ook altijd handig om bij de hand te hebben. Zeker wanneer je dagelijks bepaalde medicijnen moet slikken.

Regenjas / Paraplu

Het is niet altijd vanzelfspreken dat de zon de hele dag schijnt. Wanneer je een regenjas en opvouwbare paraplu in je koffer stopt, kun je er toch op uit wanneer je op reis bent. Het zou zonde zijn om een dag te moeten missen, omdat het een beetje regent, toch?

Dit zijn voor mij de items die nogal snel vergeten worden. Gelukkig vergeet ik ze steeds minder vaak. Aldoende leert men!

Welke items vergeet jij vaker bij je koffer inpakken voor op reis?

10 Reacties

 1. jasmina
  19/01/2021 / 19:25

  Handig lijstje, wij vergeten vaak de reisstekkers en moeten ze dsn op bestemming kopen

 2. Mandy
  18/01/2021 / 13:16

  Goed lijstje! Ik doe mijn best maar mijn motto is: “ Wat je vergeet, kun je overal wel kopen” haha! Ik vergeet vaak mijn borstel of slippers voor onder de douche

 3. 13/01/2021 / 12:15

  Op zonnebrand en shampoo na eigenlijk nooit iets vergeten. En ach, anders is er op de eindbestemming ook vast wel een winkel die zoiets verkoopt 🙂
  Maar zoal het er nu naar uitziet hoeven we de koffers nog even niet te pakken 🙁

 4. Jouvence
  10/01/2021 / 14:08

  Ik ben wel eens zonnebrand vergeten, maar dat was op de bestemming ook te verkrijgen dus geen ramp.

 5. Frederique
  07/01/2021 / 12:37

  Yes koptelefoon altijd mee en tegenwoordig ook een schaar, plakband en pleisters haha. Door de loop van de jaren heen kwam het te vaak voor dat ik tijdens de reis dit nodig had en dan had ik het niet bij me.

 6. 04/01/2021 / 23:11

  Super handige tips voor mij. Ik was een keer mijn shampoo vergeten wat een drama in het buitenland hebben Ze geen goede shampoos.

 7. 04/01/2021 / 13:04

  Eigenlijk ben ik nooit iets belangrijks vergeten. Schrijf het altijd op als me iets te binnen schiet en dat doe ik ruim van te voren.

 8. Caroline
  02/01/2021 / 09:18

  Een schaartje is ook handig om te hebben, om verpakkingen te kunnen openen enzo. En een power bank, Zodat je foto’s kunt maken op mooie plekjes en je niet te kampen hebt met een lege telefoon.

 9. 27/12/2020 / 09:17

  Omdat ik nooit op reis ga weet ik dat niet. Maar ik stel me zo voor dat je altijd een creditcard moet meenemen, omdat je daar veel problemen mee kunt oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }