Bucketlist (ei)landen in Oceanië!

Oceanië is de naam voor een aantal grote eilanden in de Grote Oceaan. De meeste mensen denken dan gelijk aan Australië. Toch heeft dit continent nog veel meer moois te bieden. Deze (ei)landen in Oceanië staan op mijn Bucketlist!

landen in Oceanië

Eerder schreef ik al over over bezienswaardigheden Australië in mijn artikelen: roadtrips door Australië die op mijn Bucketlist staan en redenen waarom ik een reis naar Australië wil maken. Als ik eenmaal die kant op ga lijkt het me gaaf om direct een maand te gaan en wellicht één van de volgende (ei)landen in Oceanië mee te pikken:

Nieuw Zeeland

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. De bezienswaardigheden Nieuw Zeeland zien er zo gaaf uit, dat ik waarschijnlijk nooit uitgekeken raak. Nieuw Zeeland bestaat uit het Noordereiland en het Zuidereiland. Op beide eilanden is genoeg te beleven. Als je van bergen, meren en prachtige landschappen houdt, zit je hier goed. En als ik ergens van houd, dan is het wel spectaculaire landschappen en uitzichten. Love it! <3 Daarnaast lijkt het me ook super gaaf om te logeren in één van die mega schattige hobbit huisjes.

Samoa

Dit eiland is niet makkelijk te bereiken, redelijk onontdekt en totaal niet overspoeld door toerisme. Het lijkt me dus heerlijk om hier naartoe te gaan. Vluchten naar dit eiland zijn behoorlijk prijzig, dus dit moet dan wel i.c.m. een rondreis door Oceanië. Buiten dat er prachtige stranden en smaragdgroen water is, kan ik ook niet wachten om een duik in de To Sua Ocean Trench te nemen, de lokale bevolking te ontmoeten, te zien hoe ze daar leven en lekker te dobberen in de Piula Cave Pool.

Vanuata

Voordat ik research deed naar (ei)landen in Oceanië had ik nog nooit in mijn leven van dit eiland gehoord. Jij wel? Als je er van houdt om drie dagen onderweg te zijn om een eiland te bezoeken wat nog vrij authentiek is en totaal vrij is van massatoerisme, dan is dit je eiland. Welcome to paradise! Erg duur is het wel. Zelfs vanuit Australië betaal je nog minimaal € 700,- euro voor een ticket. Say what??? Anyway, mocht ik ooit geld overhouden, dan zou ik wel voor een paar maanden naar Oceanië verdwijnen en lekker gaan eilandhoppen. Waanzinnig gaaf dit!

Ik kan hier echt uren naar kijken.

Fiji

Fiji is een eiland waar we allemaal wel eens van gehoord hebben. Dit eiland wordt mede dankzij de parelwitte stranden en prachtige lagunes vaak gekozen als filmlocatie. (Denk aan the Blue Lagoon.) Mocht je nu niet de hele dag in een hangmat met een cocktail in je hand op het strand willen vertoeven, dan kun je er ook voor kiezen om de steden Levuka, Savusavu en de hoofdstad Savu te bezoeken. Zo krijg je een beter beeld van de lokale bevolking en hoe zij hier leven. Als je nog actiever bent, kun je op Fiji ook lekker surfen. Houd je liever van de natuur en exotische dieren? Er is een prachtige onderwaterwereld en boven water kun je schildpadden spotten. Voor ieder wat wils dus!

Welke (ei)landen in Oceanië heb jij al bezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }