5 leuke en bijzondere activiteiten die je kunt doen in Nederland

In Nederland kan veel meer dat je denkt. Creatieve geesten in Nederland hebben allerlei leuke en bijzondere activiteiten bedacht waar je je mee kunt vermaken. In dit artikel bespreken we er daar vijf van ter inspiratie.

leuke en bijzondere activiteiten
Amsterdam via Shutterstock by timsimages.uk
Borrelen op de Amsterdamse grachten

Het is geen geheim dat je Amsterdam het beste kunt aanschouwen vanaf het water. Vanaf de vele grachten tijdens een boottocht door Amsterdam kun je de imposante grachtenpanden het beste in je opnemen en een duidelijker idee krijgen van hoe statig en bijzonder deze stad is. Maar als je het nuttige met het aangename wilt verenigen, kun je daar nog een schepje bovenop doen door van je boottocht een borrelmoment te maken. Op een Amsterdamse borrelboot kun je Amsterdam vanaf de grachten zien terwijl je geniet van een hapje en een drankje. Dat is toch de ultieme manier om te relaxen en wat te zien tegelijkertijd! 

Apenkooien tussen de koeien

Of apenkooien een typisch Nederlands ding is, weten we niet, maar we weten wel dat het altijd feest was bij de gymles als we mochten gaan apenkooien. Wat wél typisch Nederlands is, is om dat genot te combineren met de aanwezigheid van koeien. Zo kun je in het Brabantse Boerdonk een heuse koeiensurvivalbaan doen. Op dit klimparcours word je scherp in de gaten houden door koeien. Dat kunnen toch alleen Nederlanders bedenken?

leuke en bijzondere activiteiten
High Tea Macarons via Shutterstock by Natasha Breen
High tea in Engelse setting

Ben je Nederland inmiddels helemaal zat na ruim een jaar coronamaatregelen? Ontsnap dan voor een middagje naar een typisch Engelse setting. Dat kan bij Tea Time in het Drentse Echten, waar je een high tea kunt doen in een Engelse tearoom. Alles van de menukaart tot uniformen van het personeel en van de aankleding tot het serviesgoed en het sandwichbrood is hier Engels.

Even naar een Scandinavisch dorp

Ben je meer liefhebber van Scandinavië dan van Engeland? Dat kun je ook in eigen land ontsnappen naar een Scandinavisch minidorp. Dit dorp bevindt zich aan het Paterswoldsemeer in het zuiden van de provincie Groningen. Hier kun je overnachten in een blokhut, Scandinavische gerechten eten bij de openhaard en een Finse sauna bezoeken.

Op de mountainbike door de Valkenburgse grotten

In Zuid-Limburgse Valkenburg, wat sowieso een leuke plaats om te bezoeken, vind je het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. Deze bevindt zich in de mysterieuze Sibbergroeve. Een spannende manier om dit immense gangenstelsel door grotten te ontdekken is per mountainbike. Je kunt hier een ondergrondse fietstocht van acht à tien kilometer maken onder leiding van een ervaren gids. Hoe gaaf is dat?

Hopelijk brengt dit je op een leuk idee om bijvoorbeeld je weekend op een fijne manier te besteden. Een beetje afleiding kan na ruim een jaar coronamaatregelen, waarbij het buitenland ver weg lijkt, immers geen kwaad!

Welke leuke en bijzondere activiteiten ken jij nog?

1 Reactie

  1. Linda schrijft ' t op
    03/02/2022 / 08:14

    De Valkenburgse grotten daar zou ik graag nog een keer naartoe willen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }