Loro Parque op Tenerife!

Loro ParqueOp onze 4e dag in Tenerife besloten we om een bezoekje aan de beste dierentuin van Europa te brengen: het Loro Parque!

Wist je dat dit ook het op één na beste dierenpark van heel de wereld is? Ik snap wel waarom. De aankleding, decoratie, omgeving, flora en fauna zijn prachtig! Daarnaast hebben ze ook drie prachtige shows en hele leuke dieren! Mocht je je ook willen uitleven in een fantastisch waterpark, dan kun je je trip naar de dierentuin combineren met een dagje Siam park! Dit hebben wij niet gedaan, omdat het in het Noorden van Tenerife niet echt heel warm was.

IMG_0163

Zoals ik zojuist al aangaf zijn er drie leuke shows in het park. Een show met zeeleeuwen, één met dolfijnen en één met orka’s. Ik heb echt genoten en kan het iedereen aanraden om alle drie de shows te bekijken. Wij zorgden er steeds voor dat we zo’n 20 minuten voor aanvang van de show aanwezig waren. Er is plek genoeg, maar zo konden we zelf nog een mooi plekje uitzoeken, zodat ik mooie foto’s kon maken. Mission accomplished!

IMG_0243

Ik heb (uiteraard) echt heel veel foto’s gemaakt, zodat jullie weer een beetje kunnen meegenieten van de trip. Het waren er in totaal 210, dus ik heb een paar mooie uitgezicht voor jullie. Enjoy!

IMG_0231

Als eerste kwamen we King Kong tegen. We zagen hem niet direct, maar toen we een paar meter verder liepen, zagen we meneer (of mevrouw?!) zitten. Hij zat echt doodserieus en -stil voor zich uit te staren naar alle mensen die hem bekeken. Of bekeek hij ons? Het was in ieder geval enorm grappig! Look how huge he is!

Loro Parque

Op naar de pinguïns. Dit zijn echt zo’n grappige dieren. In eerste instantie zwommen ze allemaal onder water, maar geduld wordt beloond. Ze kwamen speciaal voor mij even omhoog, zodat ik een mooi plaatje kon schieten. Waggel waggel!

IMG_0174 IMG_0175

Tijd voor de zeeleeuwen show! Wat zijn die dieren ongelofelijk slim. We hebben echt in een deuk gelegen om deze show. Je zag gewoon echt dat ze er zelf enorm veel plezier aan beleefden. Je hoort vaak slechte verhalen over dit park. Voornamelijk over hoe ze met de dieren omgaan, maar zelfs achter de schermen zagen we hoe de verzorgers de dieren aaiden en kusjes gaven. En aan de dieren te zien, vermaakten ze zich prima. Dan kan het toch niet zo erg zijn? De allergrootste zeeleeuw was echt het meest grappige van alle. Op een gegeven moment deed hij alsof hij dood was, geniaal. En hij danste gezellig samen met één van de verzorgers op een ballad van Celine Dion. Awesome!

IMG_0196 IMG_0203

“Even het jongetje aan de kant kussen. Als ie me dadelijk vertrouwt laat ik hem eens even lekker schrikken!” 😉 Geniaal dit!

IMG_0208

Ik weet niet meer hoe dit beestje heette. Wat ik wel weet is dat ze razendsnel zijn. Ze bleven maar door de kooi heen rennen met 220 km/u. Haha. Ik heb echt veel foto’s moeten schieten, voordat er eentje goed gelukt was. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen. Look how cute!

IMG_0227

Reuzenschildpadden! Niet echt interessant om naar te kijken, maar wel leuk om te zien. Ze lagen allemaal lekker te chillen. En kijk nu hoe prachtig de natuur in dit park is! Alleen daarvoor zou je er al doorheen moeten lopen…

IMG_0237

Free Willy! Dit is Morgan, de orka die ze in de Waddenzee gered hebben. Morgan is doof, dus ze kon zichzelf helaas niet meer redden. Ze was enorm zwak en veel te mager. Vanuit de zee, brachten ze haar naar het dolfinarium in Harderwijk. Dat was in 2010. Morgan sterkte aan, maar helaas was het niet verantwoord om haar weer de vrije natuur in te laten gaan. Ze zou het daar niet redden. Na vele protesten en rechtszaken is besloten dat Morgan naar het Loro Parque mocht komen. Zoals ik haar daar zag, lijkt alles goed te gaan. Laten we hopen dat ze goed verzorgd wordt. Ze is zo enorm groot!

IMG_0286

De meeste aapjes hadden het veel te druk om te spelen en waren lekker aan het ravotten met elkaar. Deze moest even bijkomen… *klik*

IMG_0313

FLAMINGO!! Ze zijn zo leuk. Er liep echt een hele grote groep op dit grasveld. Ik vond het wel echt apart, want het grasveld was gewoon open. Toch bleven ze allemaal netjes op dit gras. Heel vreemd als je het mij vraagt… Waarschijnlijk kunnen deze niet meer vliegen, maar ze zouden wel zo door het park kunnen lopen. Ook dat gebeurde niet. Iemand een idee hoe dit kan?

IMG_0347

Eerder op de dag kwamen we al langs het territorium van de Bengaalse tijger. We zijn 5 minuten blijven staan in de hoop dat er eentje zagen, maar helaas.. Later op de dag hebben we gelukkig toch nog even van ze mogen genieten. Wat een prachtig beesten! Het duurde niet lang, want na een korte show, liepen ze snel terug hun hol in.

IMG_0361 IMG_0367 IMG_0372

De laatste show die we bekeken was die van de dolfijnen. Ook echt super om te zien. Ik vind het enorm gaaf hoe de trainster over het water heen geduwd wordt. Enorm knap ook! Aan het einde van de show werd er ook nog een kindje uit het publiek gehaald en in een bootje gezet. Deze werd vervolgens door de dolfijnen door het bassin getrokken. Zo schattig!

IMG_0390 IMG_0396 IMG_0404

We hebben echt enorm genoten van dit prachtige park, de natuur en de drie shows. Mocht je een keer naar Tenerife gaan, aarzel dan niet om een bezoek aan dit park te brengen. Het loont zich absoluut!

Zoek je nog een leuke verblijfplaats, niet ver van het park? (Zo’n 1,5 uur!), dan raad ik Appartement Buenavista aan. Hier verbleven we een week via Interhome en ik had me geen beter appartement kunnen wensen!

Zou jij het Loro Parque willen bezoeken?

Liefs,
Simone

Follow

10 Reacties

 1. Lisanne
  17/12/2016 / 13:19

  Erg mooie foto’s. Loro Parque is inderdaad een grote aanrader. Mijn kinderen komen daar super graag! Ook vinden ze het fantastisch om te touren met de auto op het eiland.

 2. 02/08/2016 / 23:40

  wauw, wat een prachtig park! Wij gaan in september, dat ga ik zeker doen met m’n dochter!

 3. 27/07/2016 / 14:07

  Wat leuk om dit te zien! twee jaar geleden (2014) was ik hier ook en wat was het gaaf! Ja echt heel mooi. Heb er ook nog talloze foto’s van. Ik kwam later pas achter alle commotie rondom Morgan o.a. ik weet niet of ik er nu nogmaals heen zou gaan als je alle verhalen hoort..Tenerife is daarintegen echt te gek!

  • 27/07/2016 / 16:01

   Ik heb echt genoten van dit prachtige eiland. Er is zoveel te beleven, dat had ik niet gedacht. Dat van Morgan las ik vlak voordat ik het park in ging. Altijd zonde om die dingen te lezen. Je weet nooit wat nu echt waar is en wat niet.

 4. 26/07/2016 / 20:38

  I ♥ Tenerife! Wij waren er in 2013, en ik wil echt nog eens terug! Het Loro Parque was inderdaad echt mooi. Siam Park is leuk, en we deden een eiland rondrit (excursie)

  • 27/07/2016 / 16:03

   Wat gaaf dat je ook in het Siam Park geweest bent. Als het mooier weer geweest was, waren wij denk ik ook wel gegaan…

 5. 26/07/2016 / 17:01

  Toen we in Tenerife waren zijn we hier niet geweest, maar ik heb daar nu wel spijt van! Prachtige foto’s ook!

 6. 26/07/2016 / 06:53

  Ohhh Sim, ik heb geen teksten gelezen maar alleen maar naar jouw prachtige foto’s gekeken. Wat mooi allemaal zeg! Vooral die van al die dieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }