De meest magische plekken op aarde op mijn Bucketlist!

Magische plekken op aarde“Never hesitate to go far away, beyond all seas, all frontiers, all countries and all beliefs.”

Yay! Ik heb eindelijk een nieuw idee voor mijn wekelijkse bucket list bedacht! Het heeft even geduurd, maar dan heb je wel wat! Vanaf vandaag neem ik jullie elke dinsdag mee, naar de meest magische plekken ter wereld. Uiteraard zijn dit allemaal plekken die ik zelf ooit hoop te bezoeken! Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als ik. Let’s start with the first 5!

Strokkur Geyser, Iceland

Strokkur Geyser IcelandFlickr alienlebarge / CC BY-NC-ND 2.0

De Strokkur Geyser vind je in het zuidwesten van Ijsland. Deze geiser is ontstaan na de aardbeving in 1789. De eerste 100 jaar na deze aardbeving had de geiser regelmatig uitbarstingen. Echter was er in 1896 weer een aardbeving, die ervoor zorgde dat de watertoevoer geblokkeerd werd. Doodzonde natuurlijk. Daar dacht de lokale bevolking net zo over. In 1963 maakten ze de waterweg schoon, waardoor er nu elke 4 tot 8 minuten uitbarstingen zijn. Dit lijkt me zo prachtig om te zien! De vulkaan is 23 meter diep en het water is 120 graden! I wanna go there! (Bron: Wikipedia)

Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de UyuniFlickr Szymon KochańskiCC BY-NC-ND 2.0

Salar de UyuniFlickr Carlos Adampol Galindo / CC BY-SA 2.0

Dit is gewoon zo bijzonder! Ik had nog nooit van deze plek gehoord. Nu ik research voor mijn nieuwe bucket list doe, kom ik de meest geweldige plekken op deze aardbol tegen. Dit is de op één na grootste zoutvlakte ter wereld. Deze ligt in de Andes in Bolivia. Zodra het regent, lijkt het net alsof het een méga grote spiegeloppervlakte is. Amazing!

Northern Lights Alaska

Noorderlicht AlaskaFlickr Image Editor / CC BY 2.0

De Aurora Borealis kennen we natuurlijk allemaal wel. Ik vind het een prachtig fenomeen! Het lijkt me zo bijzonder om dit te kunnen zien. En als ik er dan ook nog eens een mooie foto van zou kunnen maken, ben ik helemaal gelukkig! Dit vergt helaas wel technieken die ik nog niet bezit. Wie weet, ooit…! Je kunt het noorderlicht vanuit meerdere landen zien, maar Alaska lijkt me erg bijzonder. Kan ik meteen een sleehondentocht maken!

Bigar Waterfalls, Romania

Bigar Waterfall RomaniaFlickr Adam Rifkin / CC BY 2.0

Is dit niet enorm sprookjesachtig? Hier zou ik wel een baantje willen trekken. Super romantisch ook. Al heb ik geen idee of dat überhaupt mogelijk is. De Bigar waterval ligt in de Minisu valleii in het Anina gebergte, Caras-Severin. Als ik de artikelen op het wereldwijde web mag geloven is het een bescherm gebied, dus helaas… geen poolparty! Ook las ik dat het is uitgeroepen tot de mooiste waterval ter wereld. Ik snap wel waarom.

Glow worm caves, New Zealand

Glow worm cavesFlickr 2il org / CC BY 2.0

Ahhhh, dit is echt zo mooi! Deze grot kun je per boot ontdekken. Vervolgens kun je lopend verder over aangelegde paden. Het lijkt me een enorm bijzondere ervaring om hier doorheen te varen met een bootje. Genieten met een grote G! Bovenstaande foto is ook echt goed gelukt, waardoor je het effect van de gloeiwormpjes goed kunt zien. In deze wereld vind je een systeem van vreemde rotsformaties, watervallen, bubbelend water en de prachtige verlichting van deze wormpjes. I’m in love!

Nou, dit waren de eerst vijf plekken die ik ooit zou willen bezoeken. Ik heb echt tientallen plekken gevonden, die ik op mijn bucket list geplaatst hebt. Bereid jullie dus maar voor op een aantal mooie weken.

Welke van deze plekken zou jij graag bezoeken?

Liefs,
Simone

Follow

7 Reacties

 1. 25/11/2015 / 12:04

  Wat een leuke rubriek! Die foto van het noorderlicht in Alaska, wauw! Alleen eh, die ‘wormpjes’… Iek haha 😉 wel heel mooi!

 2. 25/11/2015 / 11:36

  Die waterval!!! Ik zou er niet eens perse hoeven te zwemmen, maar gewoon er tegenover kunnen zitten en er uren dromerig naar kijken, lijkt me al fantastisch.

 3. 24/11/2015 / 16:35

  Wauw, wat een prachtige plekken allemaal!
  Die Northern Lights en IJsland staan al een tijdje op mijn lijstje, maar die grot in Nieuw-Zeeland.. Onvoorstelbaar mooi!!

 4. 24/11/2015 / 10:45

  Ik kende alle plekjes wel van Pinterest of van reisverslagen… Het ergste is dat ik ze ook allemaal wel graag zou willen bezoeken <3 😉

 5. 24/11/2015 / 10:41

  Ik zou ook naar ijsland willen, naar de noordlichten en nieuw zeeland!

 6. 24/11/2015 / 06:18

  Ohhh wauw, ik wil ze allemaal wel bezoeken. Wat is dat in Bolivia mooi :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }