Bucket List #29 / Things to do in Mallorca!

Posted 17/05/2016 by Sim's Cup Of Tea in Bucketlist, Travel / 3 Comments

Mallorca

Yay! Op het moment dat jullie dit lezen zijn (blog)vriendin Bianca en ik al op Mallorca gearriveerd! Het is nu zondag en ik vertrek over minder dan 24 uur. So excited!

Bianca is oprichtster en bedenkster van het online magazine Sassy & Chic, waar ik ook co-director ben! Door Brenda van Boutique Homestay Mallorca zijn we uitgenodigd voor een verblijf in haar B&B, zodat we al het moois op Mallorca met eigen ogen kunnen beleven! Wij verblijven tussen Monturi en Sant Joan.

Uiteraard heb ik van tevoren weer een aantal dingen opgezocht die ik waarschijnlijk wil gaan doen. We hebben een autootje gehuurd, dus we kunnen alle kanten uit, heerlijk!

Valldemossa

Dit bergdorpje ligt in het noordwesten. Zo’n 54 minuten van de plek waar wij logeren. Dat is dus goed te doen met de auto. Dit pittoreske dorpje ziet er echt enorm schattig en fotogeniek uit. Hier zou ik me alleen al vermaken door rond te wandelen en al het moois om me heen te bekijken!


Ziet dit er niet geweldig uit? Ik krijg er echt spontaan een vakantiegevoel van. Lekker Spaans muziekje en een wijntje/cocktail erbij en het genieten kan beginnen!

Sa Calobra

Op de allerhoogste plek van het eiland, vind je het strand Sa Calobra. Het ligt op maar liefst 1445 meter hoogte en is echt een parel onder de stranden. Zelfs de weg ernaartoe is een hele beleving. De weg is ontworpen zonder een enkele machine te gebruiken en loopt nergens onder de bergen door. Er is zelfs een stuk met een bocht van 270 graden. Daar loopt de weg in een lus onder zichzelf door. Ik voel een fantastische roadtrip aankomen! Dit is op zo’n 45 minuten afstand van onze locatie.


Ik wil ook zo’n filmpje maken! Terwijl ik dit artikel schrijf heb ik Bianca al volgespamd met allerlei appjes en dingen die ik wil doen, haha. Als ik in de auto rijd, heeft zij tijd genoeg om zo’n filmpje te maken. Love it!

Hidden Beaches

 

Ik vind toeristische plekken leuk, je moet het een keer gezien hebben… Maar wat ik nog leuker vind, zijn de verborgen plekken, waar je bijna niemand tegenkomt. Uiteraard ging ik weer op zoek naar een aantal verstopte en prachtige stranden. Natuurlijk komen hier ook mensen, maar over het algemeen een stuk minder dan op de bekende stranden. En als ze op internet staan, zijn ze natuurlijk niet zo geheim. Wie weet wat we onderweg nog allemaal tegen gaan komen!

Coll Baix

Dit is echt zo waanzinnig prachtig. Ik ben echt in stuitermodus, niet normaal. Ik stuurde dit plaatje net naar Bianca en haar reactie luide: WHAAAA DAT WIL IK! Haha. Ik heb al in de gaten dat we van dezelfde dingen houden, dus dit wordt gewoon een topreis! Wie weet zijn we hier wel op het moment dat jullie dit lezen!


Dit is toch gewoon een geniale foto. Al ziet het er wel een beetje eng uit. Dit doe ik dus alleen als die rotsen muurvast zitten. Ik wil graag nog meer reizen maken dit jaar, haha.

Es Caló

Ook dit prachtige strand met water zo helder als kristal, ligt op 45 min. rijden van onze verblijfplaats. Volgens mij wordt het erg moeilijk kiezen als we eenmaal daar zijn. Om er te komen moet je wel nog zo’n 3km langs de kustlijn lopen. Goh, wat vervelend! 😉 Lijkt me echt heerlijk!! Ochtendwandeling langs het strand, wat wil je nog meer!


En zo zijn er nog een aantal van deze prachtige plekken te vinden. Ik weet zeker dat we een aantal mooie dagen zullen hebben op dit prachtige eiland. En ik ben zelfs bang dat ik nog een keer terug moet, als ik alles wil zien. Ook dat vind ik geen probleem!

Mocht je na het lezen van dit artikel nu ook graag een keer naar Mallorca gaan, dan begrijp ik dat helemaal. Er zijn ook genoeg andere leuke hotels en appartementen op Mallorca te vinden!

Hebben jullie nog tips met dingen die we kunnen doen in Mallorca?

Liefs,
Simone

Follow

3 responses to “Bucket List #29 / Things to do in Mallorca!

  1. Ik ben nog nooit op Mallorca geweest, maar die foto’s hierboven zien er goed uit. Overigens de foto’s die ik tot nu toe van je gehad heb ook, lekker genieten samen :-)! X

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.