Mijn allereerste vliegreis

Mijn allereerste vliegreis
Via Shutterstock

De ‘Mijn allereerste vliegreis’  Tag vond ik op de leuke travelblog van Marcella Molenaar! Benieuwd naar mijn allereerste vliegreis?

Wanneer maakte jij je allereerste vliegreis?

Dat was pas in 2013! Ik was toen net 27 en had nog nooit in mijn leven gevlogen en wist totaal niet wat me te wachten stond. Ik was zelfs nog nooit op een vliegveld geweest. Super spannend, maar bang was ik totaal niet. Alle jaren daarvoor zijn we met het gezin thuis altijd met de auto op vakantie gegaan. We gingen altijd binnen Europa op vakantie, dus dat was prima te doen!

Vanaf welke luchthaven vertrok je?

Meteen goed vanaf het grote Schiphol. Ik weet nog hoe overrompeld ik was, toen ik alleen al zag hoe groot de P3 parking was. Ongelofelijk hoeveel auto’s dat daar stonden. Binnen keek ik mijn ogen uit. Zoveel gates, zoveel balies, zoveel mensen die op en neer wandeleden. Toen was het nog allemaal interessant en leuk. Tegenwoordig relateer ik vliegvelden alleen nog maar aan saaie wachturen en vervelende, oververmoeide mensen.

Met welke maatschappij vloog je?

Uhhh, dat is een goede. Als ik me niet vergis met Arke? Pin me er niet op vast, want ik durf het echt niet meer met zekerheid te zeggen, haha.

Vloog je alleen of met iemand anders?

Ik was niet alleen, ik was samen met Tasja! Ik moest even goed graven op Facebook, maar ik heb de foto gevonden! Hier waren we buiten aan het wachten totdat we onze koffers konden inchecken.

mijn allereerste vliegreis

Wat herinner je je van de vlucht?

Ik herinner me dat de vlucht enorm goed verliep en dat ik het echt wonderbaarlijk vond. Ik had het nog nooit meegemaakt, dus ik keek mijn ogen uit toen ik de wereld onder me steeds kleiner zag worden. Ik herinner me ook nog dat dit de enige keer was, dat we televisieschermpjes in de stoelen voor ons hadden. Hierop kon je films of series kijken, maar je kon ook te allen tijde zien boven welk land je op dat moment vloog. Ik was ook enorm verbaasd over hoe hoog we vlogen. Een geweldig fijne ervaring in ieder geval!

Op welke luchthaven kwam je aan?

Op de luchthaven van Bodrum? Denk ik in ieder geval. Het kan best zijn dat we in de buurt van Bodrum geland zijn. Wat die reis betreft ben ik duidelijk een beetje dement, haha. Na deze reis is mijn liefde voor reizen ook pas echt gestart.

Wat deed je op je vakantiebestemming?

Heerlijk luieren! Ik was al jaren niet op vakantie geweest en er echt zwaar aan toe. Ik was dus al gelukkig met mijn strandbedje en een stapel boeken. Uiteraard hebben we ook nog andere leuke dingen gedaan. Door Bodrum geslenterd, gepingeld op de boulevard, kebab gegeten, op stap geweest in the White House (Yes, really!) en we zijn een dagje naar Kos geweest, met de boot. Het was een topvakantie!

Wanneer maakte je je tweede vlucht?

Even goed nadenken, na Bodrum kwam Oud&Nieuw in London, maar dat was er boot, daarna kwam Berlijn met de auto en als ik me niet vergis, ben ik daarna naar Monastir, Tunesië gevlogen. Dat was mijn tweede vlucht. Worst vacation ever by the way! In dat land kom ik nooit meer.

Op naar vlucht nummer 11!

Alhoewel mijn eerste vlucht pas in 2013 was, heb ik er ondertussen toch al 10 opzitten. Gaat lekker hè? Als het aan mij ligt, mogen er nog vele volgen!

En dan binnenkort nummer 11 lieve mensen. De reis der reizen:❤ NEW YORK!!! ❤ Nog minder dan 2 maanden en dan is het eindelijk zover. Ik ga mijn droomreis verwezenlijken. Ik ben zo enorm benieuwd of het echt zo gaaf is als ik denk dat het is. Dat herinnert me eraan dat ik eens moet gaan starten met het maken van mijn Bucket List en dingen die ik wil doen/zien/eten etc…

Na New York staan er overigens even geen reizen op de planning. Dus ik ben sowieso benieuwd naar de volgende reisplannen. Eens goed denken waar ik nog heen wil. Iemand tips voor een te gekke, niet alledaagse stedentrip?

Liefs,
Simone

 

12 Reacties

 1. 09/12/2016 / 17:17

  Leuk om te lezen! Ik heb hem toevallig net vandaag ingevuld 🙂 Leuk om te lezen en leuk om te zien waar je allemaal naar toe bent gegaan. Mijn eerste vlucht is ook helemaal niet zo lang geleden…

 2. 22/11/2016 / 15:20

  Leuke tag, ik zag hem pas ook al bij Marcella! Echt gaaf dat je naar New York gaat, ik zou zo weer terug willen!!

  • 29/11/2016 / 12:21

   Ik kan niet wachten! Heb je nog leuke tips? En dan meer de ‘niet-standaard-dingen’ ?

   • 29/11/2016 / 12:48

    Wat ik heel gaaf vond en niet zo bekend is de Roosevelt Island Tram. Dit is een gondel die heel hoog over East River de stad in gaat vanaf Roosevelt Island! Je kunt gewoon gratis mee met je metrokaart (neem tenminste aan dat je zo’n onbeperkt reizenkaart neemt).

    Voor ons was het helemaal ideaal omdat ons hotel vlakbij zat, maar sowieso is het de moeite waard!

    De rooftopbar van 230 Fifth is ook erg leuk, zeker bij zonsondergang. Weet alleen niet of hij in de winter gewoon open is, is nogal koud daar boven 🙂
    Heb sowieso op mijn blog een serie artikelen geplaatst over alles wat we gedaan hebben en er komen er nog meer aan over New York! 🙂

    • 29/11/2016 / 12:55

     Oehh is dat die gave rode gondel die ik ken van de serie White Collar? Dat zou zo gaaf zijn!! Lijkt me inderdaad erg leuk. Ik ga snel je New York artikelen bekijken. Wellicht zie ik nog een aantal leuke dingen die ik aan mijn Bucket List kan toevoegen! 🙂

     • 29/11/2016 / 12:58

      Haha, heb het even voor je gegoogeld (kijk maar zelden series) en dat is ‘m inderdaad! 🙂
      Deze week komt er nog een artikel online over mijn favoriete hotspots en ik denk volgende week nog een artikel over het ‘Dit is mijn New York’-travel journal.

 3. 22/11/2016 / 13:07

  Oeeh, zo fijn dat je binnenkort naar New York gaat. Daar wil ik ook zo graag eens naartoe gaan 🙂

  • 29/11/2016 / 12:21

   Dank je wel voor je lieve reactie, Sarah. Het wordt mijn eerste keer en ik kan echt niet meer wachten!

 4. 22/11/2016 / 06:17

  Leuke tag is dit Sim. Wat ben je laat gaan vliegen als je toch al zo veel mooie vakanties hebt gemaakt waarbij je hebt gevlogen :-)!

  • 29/11/2016 / 12:22

   Is niet te geloven bijna hè? 10x in drie jaar tijd. Wat een geluksvogel ben ik! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }