Mijn ervaring met Super City Trips

Senigallia
Zoals ik afgelopen week al vertelde, bracht ik een aantal dagen door in Senigallia, Italië. Ik gaf toen al aan dat het boeken niet helemaal vlekkeloos verliep en dat we een aantal tegenslagen hadden. Maar hoe is de reis nu verder verlopen?

De boeking via Supercitytrips.com

Allereerst wil ik even zeggen dat het niet mijn bedoeling is om een bedrijf onderuit te halen. Maar dit verhaal moet ik toch echt even kwijt. Ik hoop namelijk dat er niemand anders intrapt, want dit was gewoon niet fijn. Zoals ik al zei, hebben we ten eerste veel meer betaald dan eigenlijk de bedoeling was. Ik had het reisje (t.w.v € 279,-) gewonnen en hoefde eigenlijk niets te betalen. De tweede persoon zou een korting van € 60,- op € die 279,- ontvangen. Uiteindelijk betaalden we nog € 326,- voor de reis. Ik moet er wel bij zeggen dat we één extra nachtje bijgeboekt hebben. Maar dat was maar € 30,- p.p. Via Ryanair en Booking.com kwamen we er achter, dat deze totale reis (voor twee personen!!) maar € 140,- zou kosten. Niet echt waar voor je geld als je bedenkt dat je € 326,- betaald hebt en € 279,- gratis zou zijn, toch? Dat is samen zo’n € 600,-. Nu snap ik natuurlijk dat een bedrijf ook winst moet maken etc, maar dit verschil vind ik wel erg groot.

Ik heb toen ook gebeld en gemaild met het bedrijf. Dit was het antwoord dat ik kreeg:

Zoals tijdens ons gesprek uitgelegd, zijn wij als Super City Trips zijnde geen prijsvechter. Inderdaad bieden wij een korting aan en deze het hele jaar door, zelf tijdens het hoogste seizoen. Mochten andere partijen ook acties en speciale prijzen aanbieden, dan houden wij er geen rekening mee, wetende dat onze afspraken met de verschillende leveranciers, luchtmaatschappijen en hotels, betreffen een vaste prijs ongeachte het algehele aanbod van prijsvechters, het seizoen, periodes en andere aanbiedingen.

Ok, prima. Dat snap ik ook nog wel. Alhoewel ik het dan alsnog niet heel eerlijk vind dat mensen in de zomer overduidelijk heel veel korting krijgen en mensen in het naseizoen die kosten dekken. Beetje vreemd, niet? Maar goed, we legden ons er bij neer en vertrokken een maand later vol goede moed naar Senigallia in Italië.

Het hotel

Bij aankomst bleek het hotel gelukkig in orde te zijn. Het was geen luxe, maar alles was wel ontzettend netjes en goed onderhouden. Over het personeel ook niks te klagen. Ze waren erg vriendelijk en spraken goed Engels.

Ook het ontbijt was prima in orde. Wederom geen luxe, maar wel gewoon eetbare afbakbroodjes en croissants met kaas, ham, salami, jam of nutella. Verder lagen er nog wat koekjes, cake en kon je kiezen voor koffie, thee of een sapje.

Toch waren er wel enkele nadelen. De douchecabine was enorm klein, waardoor je je niet goed kon bewegen. Daarnaast moest ik de kraan uitzetten om me te kunnen inzepen, anders spoelde alles direct weer weg. Maar goed, dat is nog niet zo heel erg. Wat veel erger was, is dat we de eerste nacht bijna  niet hebben kunnen slapen. Het hotel ligt echt op 20 meter van het treinstation af. De treinen reden echt de hele nacht door en maakten ontzettend veel lawaai. Het werd me ineens erg duidelijk waarom het hotel rolluiken had. Maar zelfs deze hielden het daverende geluid niet tegen. De tweede nacht waren we gelukkig zo kapot, dat we wel iets beter geslapen hebben, maar fijn was het zeker niet.

Senigallia

Senigallia Dorpje
Een mooi plaatsje, met uitzicht op de zee. Ik geloof best dat dit leuk kan zijn als je in de zomer wilt genieten van een overdreven, rustige strandvakantie. Maar hier stuur je geen mensen heen op citytrip. Sorry. Er was echt he-le-maal NIKS te doen hier. Overdag was sowieso alles gesloten. In de avond was er maar één restaurant open.

Ancona

Ancona ligt op zo’n 23 kilometer van Senigallia. Hier heb je wel enkele bezienswardigheden en een haven, maar dit stelde weinig voor. Ik had net zo goed door Luik kunnen lopen. Ik vond de stad erg lelijk en ook hier was verder niks te beleven. We werden gewoon melig van de verveling en verbazing. Ook hier is misschien in de zomer meer te doen, maar in het naseizoen raad ik het zeker niet aan. We waren dus erg snel uitgekeken en vervolgde onze weg terug naar het hotel om een film of een serie te kijken. Dat zegt genoeg, toch? Ik kijk nooit films of series tijdens een citytrip.

Het eten

Senigallia Drinks

Senigallia Bruschetta's

Senigallia Pasta Carbonara

Senigallia Pizza
Gelukkig niet alleen maar minpuntjes. Het restaurant waar we twee dagen achtereenvolgend gegeten hebben, was wel echt goed. De bediening sprak geen woord Engels, maar al met al zijn we er toch uitgekomen. Om de kaart te kunnen lezen, heb ik mijn persoonlijke vertaalmachine Tasja gebruikt. Zij spreekt Italiaans en ik was blij dat ik haar kon appen. Anders had ik niet geweten wat er op mijn bord terecht zou komen, haha. We aten Bruschetta’s, pasta carbonara en pizza onder het genot van een fles Brut. We bestelden Prosecco, maar kennelijk valt dit bij hen onder Brut! Ook goed. Het was alleen erg zwaar en na twee glazen zag ik ze redelijk vliegen. Maar goed, daar is vakantie voor natuurlijk! 😉

Uitchecken

Als kers op de taart, stond ons bij het uitchecken nog een mooie verrassing te wachten. We kregen een rekening van € 140,- gepresenteerd. Ok, we hadden drie flesjes water uit de mini-bar gebruikt en twee glazen wijn gedronken. Daarnaast moest er nog toeristenbelasting betaald worden, maar dat kon toch zeker geen € 140,- zijn? Juist! Dat was het ook niet. We kregen te horen dat de betaling niet voldaan was. Daarbij gaf de mevrouw achter de balie aan dat dit vaker gebeurde met deze creditcard en dat de persoon in kwestie al bekend stond bij hen. “Pardon?” Je kunt begrijpen dat we langzaam begonnen te koken van woede. Maar goed, de aardige receptioniste kon hier natuurlijk niets aan doen, dus ik greep direct naar mijn iPhone en belde naar Super City Trips. De jongen in kwestie gaf aan dat ik dan met het noodnummer moest bellen en het bedrag in het ergste geval even moest voorschieten. Dan zou ik dat later wel terug krijgen. Uhm, how about NO? Ik vertrouwde het voor geen cent meer en dat gaf ik dus ook aan. Op het moment dat ik dat zei, riep de receptioniste ineens dat de betaling van de creditcard nu toch gelukt was. Dus toen stond er plots geld op? Een beetje vreemd allemaal. Verder gaf de receptioniste ook aan dat er via Booking.com geboekt was. Je snapt dat we ons toen helemaal belogen voelde. Prijsafspraken met hotels? Goede grap hoor. NOOIT meer dus! In het vervolg boeken wij lekker zelf. Dan weten we tenminste wat we betalen en waar we terecht komen.

Murphy’s Law

En alsof we nog niet genoeg pech hadden, kwamen er er op het vliegveld achter dat de auto ineens niet meer wilde starten. Damn! Arme Tasja is ons midden in de nacht komen halen, terwijl ze de dag erna moest werken. Love you for that! <3 Gelukkig is alles weer in orde met de auto, maar op dat moment was dat natuurlijk de druppel.

Goed, zoals ik al aangaf, ik wil het bedrijf niet gigantisch afkraken en ik twijfelde ook of ik het wel hier moest zetten. Maar goed, het is niet altijd rozengeur en maneschijn en helaas komen er ook wel eens slechte reviews voorbij. Daarnaast wil ik andere mensen behoeden hiervoor. Mocht je niet overtuigd zijn, bekijk deze klachtenpagina dan maar eens. Ik wilde het niet geloven, maar niets is minder waar!

Hebben jullie al eens een slechte vakantie gehad?

Liefs,

Simone

Follow

23 Reacties

 1. 30/10/2015 / 15:37

  Jeetje, wat een domper! Hopelijk heb je verder wel genoten van je reis en kun je er over een tijdje om lachen (en dan heb je er ook een wijze les uit gehaald).

 2. Vanessa
  19/10/2015 / 18:56

  OMG wat erg!!! Ongelooflijk… Ik vond het meteen al vreemd toen ik hoorde dat je naar Senigallia ging voor een city trip, dat zei ik nog tegen Tasja. Ik ben er zelf al vaker geweest maar in de zomer en dan is het al erg rustig daar. Maar dan nog zoveel pech erbij hebben, niet leuk! 🙁

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 19:10

   Nee, dat is echt niet leuk inderdaad. En jij kan het weten. Thanks mup! <3

 3. 19/10/2015 / 17:01

  Wat ontzettend jammer! Zo hoort een vakantie niet te zijn! En zeker niet als je denkt iets gewonnen te hebben 🙁

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 19:09

   Ja, zeg dat Darina. Ach, volgende keer beter! 😉

 4. 19/10/2015 / 16:18

  Wat een gedoe allemaal, maar heel goed dat je dit toch deelt. Veel mensen zullen je dankbij zijn voor dit.
  Als ze goede reviews willen ontvangen moeten ze dat maar waar maken. Hopelijk hebben jullie toch nog een paar leuke dagen gehad met ze tweeën.

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 19:06

   Dank je wel. Dat vind ik erg fijn om te horen! Je hebt helemaal gelijk, dan hadden ze dat maar niet moeten doen op die manier.

 5. 19/10/2015 / 15:54

  Oh ik zou zo pissig zijn! Goed om te weten, ik ga daar nooit boeken!

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 19:06

   Zeker niet doen meis. Ik was ook wel boos, maar ik wilde mijn tripje niet verpesten door zelf helemaal negatief te zijn. Maar goed, achteraf gezien had ik beter thuis kunnen blijven. Nu was ik ook nog eens veel geld kwijt aan eten, treinritjes etc.

 6. 19/10/2015 / 14:26

  Wat zonde, zeg! Goed dat je het even deelt! (Die pizza zag er trouwens wel uit als een wonder op aard..)

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 19:05

   Ja, het eten was goddelijk. Zoals altijd in Italië. Gelukkig maar! Want als m’n eten niet smaakt, word ik pas echt chaggi, haha.

 7. 19/10/2015 / 11:52

  Jemig wat een domper zeg. Dan denk je iets gewonnen te hebben. Ik vind het jammer dat zulke bedrijven blijkbaar bestaansrecht hebben. Het eten zag er wel goed uit!

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 19:02

   Zeg dat. Ik snap ook niet dat ze hier nog mee wegkomen. Ongelofelijk. Op zo’n momenten zou ik willen dat ik een mega groot bereik had, zodat iedereen dit kon zien.

 8. 19/10/2015 / 10:50

  Ooooh, ikben héél blij dat je deze ervaring deelt. Ik heb namelijk nog precies zo’n bon van city trip liggen waarbijje voor de 2e persoon 60,- moet bij betalen. Hij is evenveel waard en de bedoeling is precies hetzelfde. Ik heb de bon ook gewonnen. Een hele tijd geleden al en hij moet voor 31 december 2015 op. Bij deze besluit ik dan ook om niet te gaan! Wat jammer zeg. Ik hoop dat jullie het ondanks alles toch naar jullie zin hebben gehad, in ieder geval wat van het mooie weer mee hebben kunnen pakken en lekker gegeten hebben. Wat een pech zeg!

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 19:08

   Dan ben ik nu enorm blij dat ik je voor deze fout heb kunnen behoeden. Jeetje, wat stom. Je kunt voor dat geld zelf iets veel mooiers boeken!

 9. 19/10/2015 / 10:50

  Oooh wat zou ik me ook naar voelen als mensen zoiets met je flikken. Gelukkig hebben jullie wél heerlijk kunnen eten en zijn jullie er even lekker uitgeweest. Bedankt voor het delen van deze ervaring!

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 19:08

   Dank je wel, Simone. Doet goed om te horen dat jullie blij zijn met dit soort negatieve reviews! 🙂

 10. 19/10/2015 / 10:45

  Wat jammer dat het tegenviel joh, vooral als je het gevoel had juist een reis -gewonnen- te hebben. Ik begrijp dat je tegelijkertijd je integriteit wil bewaren en niet publiekelijk een bedrijf wil afzeiken, maar ik voel me toch een gewaarschuwd mens. Niet alleen om de rekening achteraf, maar vooral om het feit dat jullie op “citytrip” zijn gestuurd in een oord waar letterijk niets te doen viel en waar nu niets open is. Dat is niet erg service-gericht. Ik hoop dat jullie toch nog wat leuke momentjes uit jullie vakantie hebben kunnen halen!

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 19:07

   Ja, precies. Ik heb een vriendin die grootouders in dat dorpje heeft. Zij sloeg achterover van verbazing over het feit dat we daarheen gestuurd werden. Die wist al dat er niks te beleven was. Dank je wel voor de fijne reactie. Ben blij dat het niet te zeikerig overkomt.

 11. 19/10/2015 / 10:38

  hmmm..das niet zo best gegaan.. Jammer want het is zeker een leuke citytrip.

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 10:41

   Ja, een beetje balen was het wel. En hopelijk maakt niemand anders dit mee!

 12. 19/10/2015 / 07:15

  Jeetje, wat balen dat je aan deze trip zo’n negatief gevoel hebt overgehouden. Hele slechte publiciteit voor dit bedrijf, ik zou hier nu ook zeker niet mee op reis gaan en gewoon zelf zaken gaan boeken!

  • Simscupoftea
   Auteur
   19/10/2015 / 10:41

   Ja, dat ga ik vanaf nu ook doen. Dan weet je bijna zeker dat het goed gaat. En anders ben je het tenminste nog zelf schuld. Dat scheelt ook weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }