Minimalistisch reizen in de zomer? Dat doe je zo!

De zon begint te schijnen en dan begint het te kriebelen om de zomertripjes te boeken. Maak je een lange roadtrip deze zomer? Of neem je toch nog eens het vliegtuig naar een tropische bestemming? Bij elke reis hoort een specifieke paklijst, maar mocht je toch liever minimalistisch reizen, geven wij je alvast enkele tips mee.

Minimalistisch reizen
Photo by paje victoria on Unsplash

Start met het broodnodige

In je handbagage (of je enige bagage bij een kortere trip), steek je het broodnodige. Het zijn dingen die je elke dag gebruikt. Ga door je huis en verzamel reisdocumenten, persoonlijke medicijnen, hygiënische doekjes, je tandenborstel en tandpasta, bril en/of contactlenzen en je zonnebril. Daarna maak je een stapel van de essentials voor een zomerreis: zwemkledij, ondergoed, sokken, 1 short, 1 lange broek, tops of T-shirts en een warme trui voor in de avond die je makkelijk kan opplooien. Je weet maar nooit dat je tijdens een wandeling het even fris krijgt of er ‘s ochtends op het strand nog een koud windje is. Ten slotte, neem je een handige tas of rugzak mee en een goed paar schoenen. Als een extraatje voor op het strand neem je slippers mee en een dunne handdoek, en meer heb je niet nodig.

Handige toilettas

Laat een zware beautycase of één grote toiletzak thuis. Neem in plaats daarvan kleinere (waterbestendige) zakjes mee waarin je makkelijk alles vindt. Start met één zak voor het gezin of de spullen die je deelt met reisgenoten: hierin plaats je zonnecrème, pijnstillers, oorstokjes, pleisters, zeep en shampoo. In een ander (kleiner) zakje steek je je persoonlijke verzorging met deo, scheermesje, reiniger en dagcrème. In een derde zakje steek je eventueel wat make-up, maar vergeet niet dat een mooie bruine huid en veel buitenlucht ook wonderen verricht. Laat jezelf maar stralen!

Minimalistisch reizen
Photo by Elaine Tu on Unsplash

Welke extraatjes?

Reis je met kinderen? Laat ze dan een klein rugzakje vullen met spullen die ze graag willen meenemen. Je zal versteld staan van hoe weinig kinderen echt nodig hebben: een knuffel, een leuk spelletje en een springkoord bijvoorbeeld. Voor jezelf kan een goede noise cancelling hoofdtelefoon heerlijk zijn voor op het vliegtuig, of enkele oortjes voor een podcast op het strand. Ben je een fervente lezer? Dan is een e-reader misschien wel iets voor jou. Het neemt weinig plaats in en je kan uren spannende verhalen verslinden in de zon. Nog niet zeker of je een e-reader echt nodig hebt? Ontdek dan hier enkele voordelen van een e-reader.

Wat neem jij mee op je volgende reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }