Mooie camper herfsttrips in Europa!

Het is herfst! Ondanks dat de temperatuur al daalt en het vaker regent is dit seizoen toch een favoriet van velen. Het is nog niet al te koud, alles kleurt prachtig goud, geel en oranje en de drukke zomerpiek is voorbij. Het perfecte moment om de camper vol te laden en te vertrekken naar een van de vele mooie bestemmingen binnen Europa. Het lijkt me heerlijk om er eens een paar weken met een camper op uit te trekken wanneer de kinderen iets ouder zijn. Deze mooie camper herfsttrips in Europa staan dan ook zeker op mijn bucket list!

camper herfsttrips in Europa
Autumn RV Camping via Shutterstock by Virrage Images

Camper huren

We hebben zelf geen camper, maar dat is ook niet per sé nodig. Of je nu naar Noord-Amerika wilt of binnen Europa blijft, een camper huren kun je overal wel. Binnen Europa huur je makkelijk een camper via Goboony. Op dit platform bieden meer dan 2500 Nederlanders hun eigen camper aan te delen. En start je liever in het land van bestemming, is dit ook mogelijk. In heel Europa zijn er ongeveer 7000 mensen die hun camper graag met je willen delen. Ideaal toch?

Zelf zou ik heel graag een rondreis door Amerika of Canada willen maken met de camper. Maar zolang de kinderen klein zijn denk ik dat we ook nog genoeg mooie camper herfsttrips in Europa kunnen maken. Er zijn zoveel prachtige plekken te ontdekken! De onderstaande road trips staan nu op mijn lijstje.

Camper herfsttrips in Europa

Noorwegen

Het prachtige Noorwegen. Het lijkt me heerlijk om een camper road trip door dit knusse land te maken. Ik zie het ook helemaal voor me dat iedereen in van die gezellige hygge cafeetjes voor de open haard zit. Een kop warme chocolademelk erbij om op te warmen. Heerlijk! Het fijne aan Noorwegen is dat het ook zo goed als overal wel toegestaan is om te wildkamperen. Geen gedoe dus met het zoeken naar een camping. Deze zet je gewoon ergens neer wanneer je een mooie plek om te overnachten gevonden hebt.

De Grand Tour, Zwitserland

De Grand Tour van Zwitserland is een trip die ik zeker weten een keer wil maken. Met maar liefst 1600 km brengt deze road trip je langs de mooiste steden, 22 meren, een aantal Alpen passen en verscheidene Unesco werelderfgoederen. Op de speciale website voor de Grand Tour kun je precies zien waar je kunt starten, wat de route is en welke vele bezienswaardigheden je zult tegenkomen.

camper herfsttrips in Europa
Het meer van Bohinj in Slovenië
Soča Vallei, Slovenië

In 2019 maakten we een prachtige rondreis door Slovenië met de auto. We hebben destijds enorm veel gezien, maar nog niet alles. Ik zou dus zeker graag een keer teruggaan. En dan vooral ook om de mooie Soca Vallei te ontdekken. De vallei is bereikbaar via de Predilpas of Vrsic-pas vanuit Kranjska Gora. Die laatste hebben we wel bezocht en dit was echt prachtig! Ben dus absoluut benieuwd naar de plekken van dit land die we nog niet ontdekt hebben.

Welke mooie camper herfsttrips in Europa raad jij zeker aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }