Deze mooie eilanden binnen en buiten Europa zijn verborgen parels!

Wanneer je aan mooie eilanden binnen en buiten Europa denkt, schieten je waarschijnlijk zo tientallen bekende eilanden te binnen. Denk aan Tenerife, Curaçao, Bali of de Malediven. Echter zijn er wel honderden eilanden die net zo mooi zijn. Misschien zelfs nog mooier. En ook minder toeristisch. Vandaag deel ik er een paar ter inspiratie. En om even lekker weg te dromen, terwijl het buiten aan het vriezen is. Thank me later!

mooie eilanden binnen en buiten Europa
Palawan via Shutterstock by Adrian Baker

Palawan

Palawan is een verbogen pareltje in de Filipijnen. Je vindt er prachtige lagunes tussen steile rotsformaties. Het eiland is niet heel makkelijk te bereiken, is nog geen 12 km² groot, maar het is nog in goede staat en heeft nog altijd een ruig uiterlijk dankzij de dicht beboste regenwouden. Dankzij de vele travel influencers van tegenwoordig is het eiland wel iets bekender geworden. Dus niet meer zo rustig als dat het was. Een paar mooie bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens je reis naar Palawan zijn:

  • Hidden Beach
  • Mount Matalingahan
  • Kayangan Lake
mooie eilanden binnen en buiten Europa
Stewart Island via Shutterstock by Greg Brave

Stewart Island

Stewart Island is een klein eiland van Nieuw-Zeeland, waar het inwonersaantal rond de 400 mensen ligt. Hier hoef je dus niet bang te zijn om te worden bedolven onder de drukte. Er zijn meer vogels dan mensen op het eiland. Hier kun je kiwi’s in het wild spotten. Als je van wild life en ongerepte natuur houdt is dit zeker een eiland wat je niet moet overslaan. Een aantal dingen die je niet mag missen als je er bent:

  • De Rakiura Track als je van wandelen houdt
  • Een tour langs de vele mooie baaien die het eiland kent
  • Vogels spotten
mooie eilanden binnen en buiten Europa
Half sunken ship at Roderick Bay in Solomon Island via Shutterstock by Romaine W

Solomon Islands

Een eiland waar de tijd stil lijkt te staan. Echter is dat gelukkig niet echt gebeurd, want dit eiland was vroeger redelijk gevaarlijk. Denk aan kannabalisme en oorlogen. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werden hier fikse gevechten gehouden. Als je dit eiland bezoekt zie je nog steeds vele scheepswrakken die vlakbij de kust half boven het water uitsteken. Dingen die je hier kunt doen:

  • Ultiem relaxen
  • In een bar dansen op Reggae muziek onder het genot van een drankje
  • Duiken en de vele scheepswrakken bezichtigen

Welke mooie eilanden binnen en buiten Europa die niet heel bekend zijn raad jij nog aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }