Mooie plekken in Friesland op mijn bucket list!

Ons kikkerlandje is sinds het gevreesde COVID-19 steeds meer in trek. Ik moet toegeven dat ik zelf meestal naar het buitenland reis en nog niet heel veel van Nederland gezien heb. Zonde! Nu Jace er is, lijkt het me sowieso handiger om de meeste tripjes voorlopig in eigen land te houden. Een van de provincies die ik graag nog eens zou willen bezoeken is Friesland. Of moet ik Fryslân zeggen? Deze mooie plekken in Friesland zet ik op mijn bucket list!

Mooie plekken in Friesland

Wanneer we precies gaan, weet ik nog niet. Gelukkig zijn er altijd genoeg last minute vakantiehuisjes in Friesland te boeken! Een rondreis lijkt me fijn, maar met de kleine man en al zijn spullen wellicht onhandig. Nu wordt het dus kiezen uit een van deze mooie plekken in Friesland!

Leeuwarden

Laten we aftrappen met de Friese hoofdstad: Leeuwarden. Hier ben ik in 2019 2x twee dagen voor werk geweest. Aangezien het voor werk was heb ik niet veel meer gezien dan het hotel en ons kantoor. Wel hebben we nog op een terrasje in de buurt van het hotel/station gezeten om lekker te eten. Aangezien de binnenstas vaak een groot openluchtmuseaum genoemd wordt, is er vast veel meer moois te ontdekken! Een bezoekje aan de AquaZoo dierentuin Friesland staat dan zeker ook op de planning.

Leeuwarden via Shutterstock by fokke baarssen
Waddeneilanden

Maar liefst 4 van de 5 waddeneilanden behoren tot de provincie Friesland. De enige die er niet bij hoort is Texel. Deze behoort tot de provincie Noord-Holland. Maar ook die zou ik graag willen bezoeken. Schiermonnikoog is alleen zonder auto te bezoeken, dus die zal ik waarschijnlijk (nog) niet snel kiezen.

Mooie plekken in Friesland
Lighthouse of Ameland via Shutterstock by Felix Busse
Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is ruim 6.000 hectare groot. Als je van wandelen houdt, dan moet je dit Nationaal Park zeker niet overslaan. Het schijnt een van de grootste van Nederland te zijn. Ook een heel mooi natuurgebied om te fotograferen, als je dat als hobby hebt! Dit natuurgebied is enorm veelzijdig. Je vindt er niet alleen bos, maar ook levend stuifzand, vennetjes en veentjes, het esdorpenlandschap en een heide.

Sheep on hill, Drents-Friese wold via Shutterstock by Olha Rohulya
Scheepswrak bij Wierum

Op het Wierumer Wad vind je een oud scheepswrak wat niet ver van de wal ligt. Deze ligt er ongeveer sinds 1955. Het wrak is het best te zien als het wad droogvalt bij laag water.

Mooie plekken in Friesland
Shipwreck Wierum via Shutterstock by Jef Folkerts
Woudsend

Als ik op reis ben, vind ik het altijd leuk om door van die oude idyllische dorpjes te wandelen, die er nog niet zo uitzien als vroeger. Woudsend is een van die dorpjes. Hier kun je heerlijk verdwalen tussen de smalle steegjes en kijk je je ogen uit op de wekelijkse boerenmarkt met verse streekproducten.

Woudsend in Friesland via Shutterstock by jstuij

Welke mooie plekken in Friesland raad jij nog aan?

4 Reacties

 1. Mieke | Miek's Mind
  28/01/2021 / 07:52

  Pfie geen idee want ben er eigenlijk nog nooit geweest. Is hier ook best een eind vandaan, dus zou er ook niet zo 1,2,3 heengaan.

  • 07/02/2021 / 12:20

   Vanaf hier ook een uurtje of 4 denk ik. Binnen die tijd ben ik ook in Parijs, haha.

 2. 27/01/2021 / 16:25

  Wat een prachtige foto’s ook zeg wauw, ziet er schitterend uit.
  Hier ben ik zelf ook nog nooit geweest, dit moeten we zeker nog een keer met Ollie gaan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }