De mooiste plekken op aarde!

Magische plekken op aarde“Every dreamer knows that it is entirely possible to be homesick for a place you’ve never been to, perhaps more homesick than for familiar ground.”

Afgelopen week startte ik met mijn nieuwe Bucket List Items. Ik neem je elke week mee langs de meest magische en mooiste plekken op aarde. Reis je gezellig met me mee?

Skaftafell, Iceland

Skaftafell IcelandFlickr Kris Williams / CC BY-NC-ND 2.0

Hoe prachtig zijn deze rotsen van ijs wel niet? Het zal er vast ongelofelijk koud zijn, maar het lijkt me prachtig om te zien. Dit magische landschap leent zich prima om een paar fantastische plaatjes te schieten. Skaftafell is een gebied in het zuiden van IJsland, dat onderdeel is van het nationale park Vatnajökull (Vatnajökullsþjóðgarður). Bij de ingang van het park vind je een infocentrum, een snackbar, een supermarkt en een camping. Zo kun je nog wat voorraad inslaan voor je één van de prachtige wandeltochten door dit park gaat maken. De meest populaire wandeling gaat naar de ‘Svartifoss’. Deze waterval ligt op 2 kilometer van het informatiecentrum. Het water stort van 25 meter hoogte naar beneden. Ik denk dat ik me hier prima zal vermaken!

Taj Mahal, India

Taj MahalFlickr mariusz kluzniak / CC BY-NC-ND 2.0

De Taj Mahal is een bekend stuk wereldergoed in India. Ondanks dat dit prachtige gebouw zo enorm populair is, moet je dit gewoon een keer gezien hebben. India lijkt me sowieso een prachtig land om te zien, dus deze staat zeker weten op mijn Bucket List. De Taj Mahal is Perzisch voor ‘Het Paleis van de Kroon’. De vijfde heerser van het Mogolrijk liet dit mausoleum voor zijn overleden vrouw bouwen. Dit was haar laatste rustplaats.

Lake Tekapo, New Zealand

Lake Tekapo New ZealandFlickr Steve Arnold / CC BY-NC 2.0

En wederom een prachtige locatie in New Zealand. Vorige week konden jullie al genieten van de Glow Worm Caves. Vandaag neem ik jullie mee naar het prachtige meer ‘Lake Tekapo’. New Zealand is een prachtig land. Deze foto bewijst dat toch wel weer! Op de achtergrond zie je ‘Mount Cook’. New Zealands’s hoogste bergtoppen! De felblauwe kleuren van het meer zijn overigens echt. Deze kleur wordt veroorzaakt door fijngemalen rotsdeeltjes die door de gletjers aan de kop van het meer worden aangevoerd en in het smeltwater blijven zweven. Amazing! Ik zou het hier wel een tijdje volhouden.

Cenote Samula, Mexico

Cenote SamulaFlickr Ismael Alonso / CC BY-NC-ND 2.0

Van dit soort grotten met water heb je er wel 3000 in Yucatán. Dit is een schiereiland tussen de golf van Mexico en de Caribische Zee. Voor de Maya’s waren de Cenotes heilige plaatsen, omdat dit de toegang naar de onderwereld zou zijn. Klinkt erg creepy, maar zo ziet het er helemaal niet uit. Ik zou het niet erg vinden om hier een dagje te vertoeven.

Forbidden City, China

Forbidden City ChinaTravelcoffeebook

Op deze foto zie je de top van een paviljoen in the Forbidden City. Vanuit deze plaats bestuurden de Chinese keizers hun rijk. Je vindt the Forbidden City in Peking, de hoofdstad van China. Deze werd in 1422 gebouwd. Daarbuiten vond je de Keizerlijke stad, die eveneens verboden was voor buitenstaanders. Of je er tegenwoordig mag komen, weet ik eigenlijk niet. Het lijkt me in ieder geval erg mooi om te zien!

Dit waren de mooiste plekken op deze aarde van deze week. Komende dinsdag zal er weer een nieuw artikel met de meest magische plekken voor jullie klaar staan!

Heb jij één van deze plekken al eens bezocht?

Liefs,
Simone

Follow

14 Reacties

 1. 01/12/2015 / 20:35

  Die plekken in Nieuw Zeeland en Mexico. Daar wil je gewoon heen en nooit meer terug!!!

  • 03/12/2015 / 19:16

   Ik ben verliefd! Helaas kost het wel wat om daarheen te reizen. Maar het staat op de Bucket List, haha. Dus ooit…. komt er een dag!

 2. 01/12/2015 / 09:52

  Wauw, wat een mooie plekjes. Ik vind die grotten er erg magisch uit zien
  Xoxo

 3. 01/12/2015 / 07:58

  Heel mooi! Ik zou alleen nooit naar de Taj Mahal hoeven. Ik weet hoe vies het in India is en dat de grens tussen arm en rijk daar echt enorm is. Achter die Taj Mahal ligt allemaal troep en viezigheid en daar wonen gewoon mensen tussen. Zou ik niet kunnen… Zelf wil ik heel graag naar IJsland!

  • 03/12/2015 / 19:17

   Ohhh dat wist ik helemaal niet. Dat is inderdaad helemaal niet fijn. Maar dat zie je wel vaak in sommige landen. Toch lijkt het me een mooie ervaring. Ben benieuwd!

 4. 01/12/2015 / 07:46

  Hey Simone,

  Wow, wat een mooie plekken. Ik zou ook zeer graag naar IJsland willen, lijkt me daar echt zo mooi!

  Liefs!

  • 03/12/2015 / 19:17

   Mooi he? Dat zou perfect zijn voor een mooie fotoreportage. Waar je zo enorm goed in bent! 😉

 5. 01/12/2015 / 06:26

  Mag ik naar alle plekken, maar naar Lake Tekapo NU?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }