5 redenen waarom je naar Argentinië wil

naar Argentinië
Via Shutterstock

De meeste mensen die naar Zuid-Amerika gaan om een rondreis te maken, blijven langere tijd in Argentinië. Niet alleen omdat het land zo ontzettend sfeervol is, maar ook zeker omdat je in Argentinië tientallen geweldige bezienswaardigheden vindt. Waarom ook ik een keer naar Argentinië wil, lees je in dit artikel.

Naar Argentinië

1: Je kunt het geweldige Buenos Aires bezoeken

Buenos Aires is niet alleen de grootste stad van Argentinië, maar is bovendien het culturele centrum van het land. Ben je in Buenos Aires, dan kun je echt goed kennis maken met de bruisende cultuur van Argentinië. Van kunst tot sport, muziek en de tango: je vindt het allemaal in de geweldige stad. Wij raden je aan enkele dagen in de stad te verblijven, zodat je zo veel mogelijk van de unieke cultuur op kunt snuiven.

2: Je bewondert er indrukwekkende natuurgebieden

In Argentinië vind je diverse indrukwekkende natuurgebieden. Denk hierbij aan het natuurgebied met de Iguaçu watervallen. In totaal gaat het om 270 tot 300 watervallen, die samen 10 miljoen liter water per seconde afvoeren. Je vindt de watervallen over een lengte van drie kilometer, dus dit maakt het gemakkelijk om een groot aantal watervallen te bewonderen.

Ook vind je in Argentinië het nationale park Los Glaciares met de Glaciar Perito Moreno. Deze grote gletsjer is verantwoordelijk voor een groot deel van de zoetwater reserves op aarde. Je kunt de gletsjer dan ook zeker indrukwekkend noemen. Met een gids kun je de gletsjer bewandelen en dit is absoluut een unieke ervaring.

naar Argentinië
Via Shutterstock
3: Je kunt er heerlijk eten

Houd je van vleesgerechten, dan raden wij je zeker aan een keer naar Argentinië te gaan. Dit land maakt namelijk de heerlijkste gegrilde vleesgerechten, ook wel ‘churrasco’ genoemd. En vind je het lekker een wijntje te drinken bij je maaltijd? Dan heb je geluk, want in Argentinië vind je diverse wijngaarden waar heerlijke wijnen gemaakt worden. Drink je een lokale wijn bij jouw maaltijd, dan is dit natuurlijk extra bijzonder.

4: De cultuur is geweldig

Argentinië heeft een bruisende cultuur. Een belangrijk onderdeel van deze cultuur is de tango. Vind je het leuk om te dansen, dan raden wij je zeker aan een lesje te volgen. Dans je zelf liever niet, dan kun je in vrijwel iedere bar en zelfs gewoon op straat zien hoe andere mensen deze geweldige dans uitvoeren.

5: Je maakt er kennis met exotische dieren

In Argentinië leven diverse exotische dieren, die je in Nederland alleen in de dierentuin kunt bewonderen. Denk hierbij aan verschillende exotische vogels, maar ook aan dieren als walvissen, zeeolifanten en orka’s. Wil je deze een keer in het echt zien? Dan ga je naar Valdez Peninsula, want hier wonen grote populaties walvissen, zeeolifanten en orka’s. Voor de dierenliefhebber is Argentinië ook zeker een geweldige vakantiebestemming.

Ben jij al eens naar Argentinië geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }