5 redenen waarom je naar India wilt

naar India
Via Shutterstock

Veel mensen, waaronder ik, dromen ervan het prachtige India een keer te ontdekken. Dit is niet voor niets, want het land is absoluut indrukwekkend. Misschien moet je even wennen aan de cultuur en de drukte op straat, maar een reis naar India is gegarandeerd een reis om nooit te vergeten.

Naar India

Waarom ook jij naar India moet gaan voor een prachtige rondreis? Je leest het op deze pagina. Zo sommen we in onderstaande tekst vijf goede redenen op om India een keer te bezoeken.

1: De Taj Mahal is prachtig

Ga je naar India, dan moet je zeker de Taj Mahal bezoeken. Het is een beetje een cliché om naar de Taj Mahal te gaan, maar je mag dit wereldwonder simpelweg niet missen. De Taj Mahal werd gebouwd door de vijfde heerser van het Mogolrijk, Shah Jahan. Hij liet het bouwen voor zijn meest geliefde vrouw, die de heerser maar liefst veertien kinderen had geschonken. Het prachtige bouwwerk wordt daarom ook wel de tempel van de liefde genoemd. Zeker een aanrader om met je lief naartoe te gaan!

2: Het eten is heerlijk

Je moet ervan houden, maar de meeste mensen vinden Indiaas eten heerlijk. Ook als je niet van pittig eten houdt of niet goed tegen pittige gerechten kunt, kun je heerlijk eten in India. Iedere regio heeft zo weer zijn eigen specialiteiten en dit maakt het extra leuk om een rondreis te maken door het land. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat je vrijwel iedere avond hetzelfde moet eten als je door India reist, want keuze is er absoluut voldoende.

naar India
Via Shutterstock
3: De kleuren zijn prachtig

India is een van de meest kleurrijke landen van de wereld. De kleding van de locals is kleurrijk, de gebouwen zijn kleurrijk, de waren die op de marktjes verkocht worden zijn kleurrijk en ga zo maar door. Ben je in India, dan word je vanzelf blij van alle vrolijke kleuren om je heen.

4: Je vindt er prachtige natuurgebieden

Veel mensen denken bij het land India direct aan de vele drukke steden die je hier vindt. Toch heeft India ook prachtige (en rustige!) natuurgebieden. Denk hierbij aan het noordelijk gelegen Ladakh, waar je eindeloze vergezichten kunt bewonderen. Zeker als je van bergachtige gebieden houdt, is dit natuurgebied een must om te bezoeken. Een reis door India is dus niet alleen druk druk druk, maar je ziet ook diverse prachtige natuurgebieden die je in geen enkel ander land tegen zal komen.

5: Je kunt er heerlijk ontspannen

Tot slot kun je heerlijk ontspannen in India. Je komt er niet alleen veel yogaliefhebbers tegen, maar je kunt er ook heerlijke massages en Ayurvedische behandelingen krijgen. En omdat India absoluut niet duur is, hoef je helemaal niet veel te betalen voor een ontspannende massage of fijne behandeling.

Ben jij al eens naar India geweest?

1 Reactie

  1. 14/05/2020 / 15:51

    India lijkt me een super leuk land om te bezoeken. Leuke blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }