5 Nationale parken in de USA die ik wil bezoeken!

In de vele Nationale parken van de Verenigde Staten vind je prachtige natuurgebieden, overweldigende rotsen, vulkanen, waanzinnig mooie gletsjers, hot springs en vele andere prachtige natuurverschijnselen. Als ik Wikipedia en andere sites mag geloven, zijn er op dit moment 59 (!) Nationale Parken in de USA! Deze Nationale parken in de USA voeg ik toe aan mijn Bucket List…

Nationale parken in de USA
Via Shutterstock
Grand Canyon National Park

Waarschijnlijk één van de meest bekende parken, maar daarom niet minder aantrekkelijk. Dit is één van de oudste Nationale parken in de USA. Deze kloof is uitgesneden door watererosie van de Colorada rivier. Dit uitzicht wil je toch niet missen?

Ook leuk: Prachtige foto’s en reisvideo’s van de Grand Canyon.

Nationale parken in de USA
Via Shutterstock
Death Valley National Park

Death Valley is een dal in de Mojavewoestijn. Het overgrote deel bevindt zich in de staat Californië en de rest ligt in Nevada. In de zomer kan het hier wel 50°C worden. In die maanden kun je deze woestijn dus beter vermijden! 😉

Nationale parken in de USA
Via Shutterstock
Great Smoky Mountains National Park

Op de grens van de staten Tennessee en North Carolina vind je de Smoky Mountains. De rotsen die het gehele landschap vormen zijn 900 miljoen jaar oud. Niet te geloven, toch? Ze maken onderdeel uit van de bergketen :Appalachian Mountains. Deze bergketen is maar liefst 2700 km lang!

Via Shutterstock
Haleakalā National Park

Dit nationaal park vind je op het eiland Maui. Haleakalā betekent: ‘Huis van de zon’. Volgens een legende hield de god Maui de zon gevangen, zodat de dag langer zou duren. Het park bestaat uit de krater van de Haleakalā-vulkaan en de kust langs de Palikearivier

Via Shutterstock
Hawaii Volcanoes National Park

Dit park vind je op het eiland Hawaii. Ik zou zooo graag een keer naar Hawaii willen. Maar de reis is prijzig en lang… Maar het lijkt me fantastisch. Een bezoek aan dit park mag dan zeker niet ontbreken.

Via Shutterstock

In principe zou ik alle parken wel willen zien. Maar of dat ooit gaat lukken? Ben er bang voor! 😉

Esta aanvragen

Als je naar de USA gaat, vergeet dan niet om minimaal een maand  van tevoren de ESTA aanvragen in te dienen. Het kan ook 72 uur van tevoren, maar als je zeker wilt zijn dat de aanvraag op tijd goedgekeurd is, speel dan op safe!

Een goedgekeurde ESTA is altijd twee jaar geldig OF tot wanneer je paspoort verloopt. Als je via bovenstaande site een ESTA aanvraagt, krijg je een maand voordat deze verloopt, een reminder.

Wil jij één van deze nationale parken in de USA bezoeken?

2 Reacties

 1. Jan Van der Cruysse
  21/05/2018 / 12:28

  Zeker ook toevoegen aan je lijstje:
  – Saguaro National Park nabij Tucson Arizona. Combineer met een bezoek aan Desert Sonora Museum, PiMa Air&spaceMuseum, Tucson Titan Missile base
  – Yoshua Tree National Park. Combineer met Palm Springs, Salton Sea en Anja-Borrego State Park
  – Combinatie van vier waanzinnig mooie parken: Bryce NP, Zion NP, Canyons/Escalante en Capital Reef.
  – Arches NP, combineren met Island In The Sky en Dead Horse.
  De twee laatstgenoemde MOET je bezoeken met een voertuig dat wat hoger op zijn wielen staat (4×4 is leuk maar niet essentieel) zodat je ook de prachtige trails daartussen kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }