New York: Ellen’s Stardust diner, CityPASS, AMONH & Times Square!

New York

De eerste dag in New York… Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Dankzij de jetlag was ik volgens mij al om 04:30 wakker. Genoeg tijd om allerlei leuke dingen te plannen dus!

Ellen’s Stardust Diner

De tip om bij Ellen’s Stardust Diner te ontbijten, kreeg ik van een ex-collegaatje. Je belandt niet alleen in een typische Amerikaanse diner, maar kunt ook nog eens genieten van de bijzonder bediening. Dit zijn namelijk opkomende Broadway talenten, die optreden tijdens het bedienen. Ik vond het echt fantastisch om te zien. Het eten is best wel prijzig, maar ach… je bent in New York! Leuk weetje: Alle fooien worden gebruikt om de zanglessen van de talenten te betalen.

Ellen's Stardust diner

CityPASS NYC & Company

Na het ontbijt was het tijd om de CityPASS op te halen. Samen met mijn beste vriend Google Maps gingen we op zoek naar het kantoor van NYC & Company. Na registratie mochten we naar de derde verdieping en werden we warm ontvangen door één van de medewerkers. Vele tips later, stonden we weer buiten met onze CityPASS. Met deze CityPASS bespaar je maar liefst 41% op de toegangsprijzen voor 6 van de top bezienswaardigheden in New York. Zeker een aanrader!

CityPASS

American Museum of Natural History

Omdat het steenkoud was, besloten we om een dagje naar het museum te gaan. Achteraf gezien niet heel verstandig, want ik kom er uiteindelijk altijd achter dat ik het maar saai vind, haha. Anyway, het was wel leuk om een paar dingen uit de film ‘Night At The Museum’ terug te zien. Al kan ik me de film ook niet meer heel goed herinneren. Toch maar weer eens kijken dus. Kan ik er meteen weer eentje afstrepen voor mijn Movie Challenges!

American Museum of Natural History

Deze dino’s bij de ingang vond ik dus eigenlijk ook wel het hoogtepunt van het hele museum, haha. Erg hè? Verder keken we nog naar een of andere film over het sterrenstelsel. Ik weet overigens wel dat er mensen zijn die dit geweldig vinden hoor. Dus ik raad je zeker wel aan om te kijken, want het is een prachtige museum. Laat je niet beïnvloeden door mijn mening. Ik heb niet veel met musea.

AMONH

Times Square

Na het museum brachten we een bezoekje aan Times Square. Ondanks dat dit enorm toeristisch is, vond ik het toch waanzinnig vet om dit te zien. Al die lichtjes en billboards. Amazing! Ik was op slag verliefd. Aangezien het flink koud en winter was, was het ook niet al te druk. Ik denk dat er in januari niet veel toeristen zijn. Dat is dan wel weer één geluk! Er werd ook al flink reclame gemaakt voor de nieuwe serie Riverdale. Deze is ondertussen al te bekijken op Netflix! Zo gaaf om al die billboards met films en series te zien.

Times Square

Oh en ik mag onze eigen 15 seconds of fame natuurlijk niet vergeten! In de shop American Eagle Outfitters, kon je een foto van jezelf laten maken. Daarnaast kun je ook een tekst aan de foto laten toevoegen. Deze staat vervolgens binnen drie minuten levensgroot op het billboard boven de winkel. Super super gaaf. Erg leuk om mee te mogen maken. Vet toeristisch als je het mij vraagt, but who cares? #Newyorkstateofmind

Times Square

Verder lopen er op Times Square ontzettend veel mensen rond die je vanalles proberen aan te smeren. Op de foto met Disneyhelden en Super Mario? Erg leuk, maar daarna dwingen ze je bijna tot het geven van tips. Na deze ene keer was ik dus ook wel genezen. Verder proberen ze je Comedy café en Hop-On-Hop-Off tickets te verkopen. Dit heb ik niet gedaan, want een unlimited metrokaart kost maar $ 31 voor een week. Much cheaper!

Disney Store, Hershey’s, VS & de M&M’s Store

Nu we toch al op Times Square stonden, bezochten we direct een aantal shops die op mijn Bucket List stonden. Alle winkels zijn zo enorm groot! Ik keek mijn ogen uit. Ik heb verder niets gekocht in deze winkels, maar het was wel leuk om er een keer rondgewandeld te hebben. Al moet ik toegeven dat de Disney Shops in Disneyland zelf veel leuker zijn. Wat ik erg jammer vond is dat de Toys ‘R Us winkel sinds november gesloten is. Hier had ik me wel op verheugd, aangezien er een gigantisch reuzenrad in de winkel te zien was. Daarnaast was het ook leuk geweest om over de Willy Wonka afdeling te lopen. Helaas konden ze de huurprijs op Times Square niet meer opbrengen…

New York Shops

Murphy’s Tavern

Dinner time! Nog best moe van de reis, besloten we om naast het hotel waar we verbleven, te gaan eten bij Murphy’s Tavern. Een superleuke bar en restaurant, waar we heerlijk gegeten hebben. Ik koos voor de Shepherd’s Pie… Het was heerlijk. Verder hebben ze voor ieder wat wils. Burgers, Fish & Chips, Wraps en noem maar op. Zeker een aanrader om een gezellige avond door te brengen!

Murphy's Tavern

Al met al een geslaagde, veelzijdige dag dus! Voor mij waren Times Square en Ellen’s Stardust Diner toch wel de hoogtepunten van deze dag.

Wat vinden jullie van mijn eerste dag in New York?

Liefs,
Simone

 

5 Reacties

  1. 31/01/2017 / 10:21

    Ahh niet is die Toys R us gesloten. Dat is echt jammer. Dat reuzenrad was tof. Sowieso leuk om door heen te lopen. Een gemis.

  2. 31/01/2017 / 08:18

    Ik wist natuurlijk dit allemaal al wel, maar zo leuk om hier op terug te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }