Mijn reis naar New York voorbereiden doe ik zo!

New York voorbereiden
Via Shutterstock

Nog maar 5 weken en dan zijn we in New York! New York voorbereiden kost iets meer tijd en inzet als de vorige reizen die we gemaakt hebben. Het leek me handig om deze tips te delen. Dan hebben jullie er ook nog iets aan!

Ondanks dat het iets meer voorbereiding nodig heeft, vind ik het absoluut niet erg om dit te doen: My dream is coming true!

❤ Esta aanvragen

Als je naar de Verenigde Staten wilt reizen ben je verplicht om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen. Het wordt aanbevolen om dit minimaal een maand voor de reis te doen, maar het kan tot maximaal 72 uur vantevoren. Houd hier dus zeker rekening mee. Je betaalt via DHS $ 14,- per persoon en deze is 2 jaar geldig of totdat je paspoort verlopen is.

❤ USA SIM

Aangezien ik gewoon lekker wil kunnen surfen en Social Media wil gebruiken als ik daar ben, ga ik een USA SIM aanschaffen. Ik heb een aantal sites gevonden, waaronder deze van USA SIM. Ik ga er vanuit dat een simkaart met 3GB aan data genoeg is voor 12 nachten. Ik zal proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van WiFi. Voor deze kaart betaal je € 64,-. Je kunt hiermee ook onbeperkt bellen naar Nederland en België, onbeperkt binnen de VS en onbeperkt sms’ en naar wereldwijd. Altijd handig.

❤ Dollars en kleingeld verzamelen

Van een collegaatje kreeg ik 11 dollars. Zo gaaf. Ik had ze nog nooit in het echt gezien, laat staan vastgehouden. Feels good! Daarnaast heeft Tasja nog een dollar of 20 van haar vorige reis naar New York. Buiten dat, hebben we de afgelopen maanden bijna al ons cash geld in een spaarvarken geduwd. We hebben ondertussen zo’n 400 euro gespaard, dus die gaan we ook snel op de bank zetten, zodat we deze kunnen uitgeven. Er is sale in januari. Joehoe!

New York voorbereiden
Via Shutterstock
❤ Nieuw paspoort

Ik had alleen een identiteitsbewijs en deze is afgelopen maand verlopen. Tijd voor een nieuwe. Dit keer koos ik voor een paspoort, anders mag ik sowieso de Verenigde Staten niet in. Let er op dat je paspoort geldig is zolang als je in de Verenigde Staten blijft. Is dit niet zo, bestel dan alvast een nieuwe.

❤ Hotel en P3 Parking Schiphol

Onze vlucht met WowAir vertrekt om 11:40 vanaf Schiphol. Aangezien dit een maandag is, zien we het niet zitten om in de ochtend om 06:00 door de spits naar Amsterdam te rijden. De rit duurt voor ons 2,5 uur. Dan zijn we al uitgeput voordat we daar aankomen. Het wordt een lange reis, dus we kunnen onszelf beter zo goed mogelijk verwennen. Aangezien we voor één nacht geen luxe hotel nodig hebben, boekten we via Booking.com een nacht Ibis budget voor nog geen € 50,-. Daarnaast bestelden we de parking via Groupon voor € 38,99. Hiermee kunnen we de auto 14 dagen laten staan en kunnen we gebruik maken van de gratis shuttle-service. Ideaal!

❤  Koffer met TSA Slot

Zorg ervoor dat je een koffer met een TSA (Transport Security Administration) slot hebt. Deze regel is ingevoerd door Homeland Security na 9/11. Het kan namelijk zijn dat de medewerkers van TSA het nodig achten om je koffer te controleren. Zij hebben een loper voor TSA sloten, zodat ze jouw slot niet hoeven te forceren. Indien je geen koffer met TSA slot hebt, is het mogelijk dat je jouw koffer kapot terug zult krijgen. En dat wilt niemand op reis meemaken, lijkt me zo. Ik heb van mijn lieve vriendinnen een American Tourister met TSA-Slot gekregen voor mijn verjaardag!

Al met al, een heleboel geregel, maar… dan heb je ook wat. Wij proberen altijd zo goedkoop mogelijk te reizen. Dat is dit keer weer mooi gelukt. Zo hebben we meer geld over om te shoppen en eten in the Big Apple!

Het komt nu wel echt dichtbij, ik kan niet meer wachten!! Eerst nog Kerst en Oud & Nieuw uiteraard! 😉

Hoe zou jij New York voorbereiden? Nog tips?

Liefs,
Simone

12 Reacties

 1. Nicole
  07/12/2016 / 20:29

  Ik ga het zeker volgen! In mei vetrekken wij ook naar New York.
  Wij hebben fly arrangement via reisbureau geboekt en overnachten in schiphol a4 hotel. 2 personen, incl. Ontbijt, gratis shuttle en 30 dagen parkeren voor € 139,-.

  Koffer ook al geregeld. Wij moesten toch nieuwe en hebben samsonite met tsa gekocht. Al een nieuwe compact camera gekocht met scherm wat je kan om klappen voor selfies…

  Wij kijken er mega naar uit!!! 😁

 2. 07/12/2016 / 07:38

  Heerlijk die voorbereidingen, ik heb ook weer zo’n zin om naar de USA te gaan! Qua simkaart heb ik trouwens nog een andere (goedkopere) tip: de Three kaart uit de UK. Deze kost niks (behalve het geld dat je er op zet) en hier kun je pakketten kopen van een maand voor 10 pond, die je in 26 landen ter wereld kan gebruiken, ideaal!

  • 07/12/2016 / 08:25

   Dank je wel, Co. Maar volgens mij werkt dat niet in een iPhone, omdat je een bepaalde frequentie voor het netwerk nodig hebt. Maar gelukkig is het niet meer nodig. Heb een nieuwe interne functie waarbij ik een ander werkabonnement krijg. Die kan ik ook in het buitenland gebruiken. En de voorbereidingen zijn inderdaad heerlijk. Dank voor de reactie! 🙂

 3. 06/12/2016 / 16:58

  Alvast heel erg veel plezier in New York! Ik wil er ook echt nog een keer heen gaan, lijkt me echt geweldig. Ik ben nu al benieuwd naar de foto’s die je daar gaat maken hihi 🙂

  • 07/12/2016 / 08:24

   Dank je wel voor je lieve reactie. Er zullen zeker veel foto’s online komen! 🙂

 4. 06/12/2016 / 08:42

  Leuk! Denk er ook aan dat je je pinpas op ‘wereld’ zet! De meeste banken staan namelijk alleen op Europa ingesteld en dit kun je voor een bepaalde periode wijzigen. Wij stonden op de luchthaven in volle stress met de bank te bellen omdat we allebei niet konden pinnen. Uiteindelijk is het wel geregeld maar ik had het toch liever vooraf geweten!

  • 06/12/2016 / 09:19

   Kan me goed voorstellen dat je dan aan het stressen bent! Gelukkig is het goedgekomen. Dank voor de tip!! 🙂 Zag dat dit via de app wel kon.

   • 06/12/2016 / 09:25

    Oh, heel goed! 🙂 New York was mijn eerste verre reis dus heb daar nooit bij stil gestaan…tot je wilt pinnen en geen één automaat doet het! 🙂

 5. 06/12/2016 / 07:20

  Hi girls..vergeet niet je bankpas vantevoren wereldwijd te activeren voor jullie reisperiode 😉 Enjoy!

  • 06/12/2016 / 09:19

   Thanks voor de tip! Dat had ik inderdaad al in mijn hoofd een tijdje terug, maar was het nu weer vergeten, haha. Gelukkig hebben we nog een CC! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }