Zona Hotelera & Downtown Cancùn!

Zona Hotelera is dè hotelzone van Cancùn. Langs een uitgestrekte boulevard van maar liefst 20km lang vind je hagelwitte stranden, ontelbaar veel palmbomen, vele leuke beach bars, night clubs, restaurants en verschillende fotowaardige hotspots. Ik heb de volledige 20km bijna helemaal afgelegd, maar wel verdeeld over twee dagen. Deze plekken bezochten wij op de Zona Hotelera boulevard en in Downtown Cancùn!

Playa Delfines Cancùn
Zona Hotelera

Even een stukje geschiedenis, want deze is wel bijzonder. Het Cancùn zoals wij dat nu kennen, met de hotelstrip die met Las Vegas vergeleken wordt, was er voor 1970 helemaal niet. Ooit was dit een stuk land dat werd bezet door de Maya’s. Zij verlieten Cancùn in de 15e eeuw.

Daarna was dit lange tijd een stuk land dat gewoonweg vergeten werd. Het bestond voornamelijk uit jungle en mangroves. Iets wat wij ons helemaal niet meer kunnen voorstellen. De Maya’s noemden het ‘Kan Kun‘, wat letterlijk ‘hol van de slang’ betekent.

Fontein in tuintje op de Zona Hotelera boulevard in Cancùn

Vanaf 1968 werd er een weg aangelegd tussen het vasteland en het eiland en in 1970 zijn ze gestart met het bouwen van de erste resorts en hotels. Nu, jaren later, vind je maar liefst 150km lang allerlei resorts, beach clubs, hotspots en mooie stranden langs de kust van Tulum, Playa del Carmen en Cancùn.

Playa Delfines

Wij startten onze wandeltocht bij Playa Delfines. Hier vind je het kleurrijke en bekende Cancùn bord. Uiteraard wilde we een toeristisch kiekje scoren en hiermee op de foto, maar net toen wij daar aan kwamen, waren ze bezig met opnames voor een televisieserie, waardoor we er niet bij konden komen.

Cancùn sign op Zona Hotelera Boulevard in Cancùn
Bovenstaand Cancùn bord is kleiner dan die bij Playa Delfines en vind je ergens midden op de boulevard.
Rieten parasolletjes op Playa Delfines in de Zona Hotelera in Cancùn

Het strand zelf is één van de mooiere die ik ooit gezien heb. Het azuurblauwe en turqoise water en de schattige parasolletjes. Love it! Bedje en parasol kun je huren en daarnaast schijnen er ook verkopers met water en vers fruit rond te lopen.

Playa Deflines op de Zona Hotelera boulevard in Cancùn
Fred’s House

Als je over de Zona Hotelera boulevard loopt, dan zeker even lunchen bij Fred’s House. Hier word je op je wenken bediend, kun je heerlijk eten en genieten van het prachtige uitzicht.

Lees ook: Foodie hotspots in Cancùn voor meer info over deze geweldige locatie. (Link naar dit artikel volgt a.s.ap.)

La Gran Rueda Cancùn

Op de Zona Hotelera vind je een enorm reuzenrad: La Gran Rueda Het rad is 53 meter hoog. Voor een ritje van 4 rondjes betaal je ongeveer 15 euro.

La Gran Rueda op de Zona Hotelera in Cancùn
La Gran Rueda op de Zona Hotelera in Cancùn
Luxury Avenue

Voor de shoppers onder ons die van luxe merken houden, mag je de Luxury Avenue op de Zona Hotelera niet missen. Binnen mocht ik helaas geen foto’s maken, maar buiten was het nog leuk versierd vanwege Dia de Los Muertos!

Luxury Avenue Shopping Mall op de Zona Hotelera in Cancùn
Luxury Avenue Shopping Mall op de Zona Hotelera in Cancùn
Luxury Avenue Shopping Mall op de Zona Hotelera in Cancùn
Playa Chac-Mol

Nog een erg leuk strandje langs de Zona Hotelera is Playa Chac-Mol. We hebben zelf maar een klein stukje gezien, maar het zag er allemaal erg relaxt uit. Heerlijk om een dagje te vertoeven onder wederom van die schattige parasolletjes (van stro?!).

Playa Chac-Mol op de Zona Hotelera in Cancùn
Punta Cancùn

Dit is het hart van de Zona Hotelera boulevard. Dit gedeelte wordt ook wel vergeleken met the Strip van Las Vegas. Ik ben nog nooit in Las Vegas geweest, maar ik denk niet dat dit er in de buurt komt. Ik vond er niet veel aan en heb mezelf erop betrapt dat ik hier bijna geen foto’s van heb. Wel nog mooie street art gevonden!

Punta Cancun Lighthouse

Eigenlijk waren we richting Punta Cancùn gelopen om de zonsondergang bij de vuurtoren te bekijken. Helaas konden we geen weg naar de vuurtoren vinden. Alles is volgebouwd met hotels en privéstranden, waardoor je er zelf niet bij kunt. Althans, wij hebben geen weg gevonden. Verder dan onderstaand strandje en pier kwamen we niet. Zonde!

Cancùn Scenic Tower

Voor 15 euro kun je een 10 minuten durende rit in de Cancùn scenic Tower maken en genieten van het uitzicht over de stad. Ook weer iets wat wij ons iets spectaculairder voorgesteld hadden. In principe hebben we dit betaald voor deze uitzichten:

Scenic Tower Cancùn
Scenic Tower Cancùn
Scenic Tower Cancùn
Scenic Tower Cancùn
Temptation Resort

Als je vanuit de Scenic Tower terug richting Downtown Cancùn loopt, kom je een enorm roze gebouw tegen. Leuk om een paar plaatjes te schieten.

Temptation Resort Cancùn
Downtown Cancùn

Cancùn heeft geen oud stadsdeel met een leuk centrum, zoals we dat van de meeste steden wel kennen. Maar als je de echte Mexicaanse local ervaring wilt, is het leuk om eens door de stad zelf te wandelen. Wij verbleven in de Malecon Suites, die gebouwd zijn naast de enorme shopping mall ‘Plaza Las Americas’ met alle bekende winkelketens en de supermarkt Chedraui (Vergelijkbaar met Kaufland of Wal Mart.)

Het uitzicht vanaf hier is waanzinnig. Elke ochtend genieten van de zonsopgang met in de verte de Zona Hotelera aan de horizon. Genieten!

Booking.com

In de stad vind je wel nog enkele leuke en kleurrijke marktjes (Mercado 23 en 28), waar je souvenirs voor het thuisfront kunt scoren.

Mercado 28

Leuk om te zien, maar ik had verwacht dat het groter zou zijn. Het is niet klein hoor, maar je bent er in een half uurtje wel klaar met kijken. Indien je nog een hapje wilt eten, is dat ook mogelijk.

De markt zelf is enorm kleurrijk, dus je kijkt je ogen uit. Binnen waren twee mensen de welbekende doodskoppen met de hand aan beschilderen. Hierdoor betaal je op deze plek wel de hoofdprijs. Voor de allerkleinste vroegen ze 20 US Dollar, terwijl ik uiteindelijk maar € 8,50 betaald heb in een winkeltje op Isla Mujeres.

Zou jij Cancùn willen bezoeken wanneer je een reis naar Mexico maakt?

Hotspots in Cancùn, Mexico

23 Reacties

 1. 26/06/2020 / 13:47

  O wat heb ik nu zin om op vakantie te gaan! Dit jaar wat dichterbij huis maar volgend jaar is dit zeker een idee! ❤️🍀😎

  • 27/06/2020 / 16:47

   Ik hoop inderdaad dat we dan van dat ellendige virus af zijn en weer wat verder kunnen. Al geniet ik in de buurt net zo hard hoor!

 2. Mieke| Miek's Mind
  23/06/2020 / 14:31

  Ik krijg weer helemaal zin om op vakantie te gaan! wat een leuke foto’s, ben er nog nooit geweest

 3. 16/12/2019 / 13:48

  Wauw, wat is het prachtig en ik zou hier heel graag nog eens heen willen, dit staat echt op mijn lijstje. En als idd deze foto’s zie helemaal!

  • 19/12/2019 / 09:52

   Ik zou ook zo weer terug gaan om nog meer mooie plekken in de omgeving te ontdekken. Mexico was te gek!

 4. 22/11/2019 / 14:59

  Zei ik gisteren nog tegen mijn moeder “ik wil nog eens weg”, zie ik deze foto’s terwijl het zo koud is…. Het bevestigt mijn verlang nog meer! 😉

 5. Frederique
  15/11/2019 / 18:19

  Mijn huis! Ik heet Fred (Frederique maar word Fred genoemd) en zou daar prima kunnen wonen 🙂

   • Mandy
    23/11/2019 / 03:58

    Oh wat een prachtige foto’s, ik had er nog nooit van gehoord maar ziet er goed uit. Dat rad lijkt me dood eng, dat is echt niks voor mij

    • 23/11/2019 / 11:57

     Dank je wel, dat is lief! Ik ben er ook niet in geweest, ben wel benieuwd welk uitzicht ik gehad zou hebben…

 6. 15/11/2019 / 17:10

  ik moet heel eerlijk bekennen dat als ik naar mexico zou gaan, ik niet zo snel voor cancun zou kiezen. ik vind het te toeristisch en een beetje loret de mar aandoen

  • 23/11/2019 / 11:58

   Snap ik wel. Ik vond het leuk om eens gezien te hebben, maar denk dat er zeker mooiere plekken zijn. Dit was gelukkig ook maar één van de plekken die ik bezocht heb. De overige artikelen komen nog online.

 7. 15/11/2019 / 14:32

  Ik ben er nog nooit geweest. Maar als ik zo jouw prachtige foto’s zie zou ik er zo een vliegtuig naar toe willen nemen!

 8. 15/11/2019 / 11:43

  Ohh wauw! Als ik dit zo lees, krijg ik gelijk zin om op vakantie te gaan x

 9. 15/11/2019 / 10:42

  Wat een prachtig plekje is dat zeg. En zo heerlijk zonnig. Zeker op een grijze november dag in Nederland.

 10. 15/11/2019 / 10:18

  als ik er heen zou gaan zou ik daar zeker een keer willen zijn ja, ziet er gewoon aantrekkelijk uit 😀

 11. 14/11/2019 / 22:23

  Zeker weten denk dat deze plek niet mag ontbreken als je naar Mexico gaat. Wat prachtig en kleurrijk allemaal, word er meteen vrolijk van. Het uitzicht is idd niet helemaal in verhouding tot wat je ervan zou verwachten maar toch mooi.

  • 14/11/2019 / 23:29

   Ja echt heerlijk hier. We zijn ook een dagje naar Isla Mujeres geweest en naar Tulum. Die blogs komen later nog. Nog mooier dan Cancùn vind ik! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }