Het Noorderlicht aanschouwen vanaf de 7 mooiste plekken!

Noorderlicht aanschouwen
Via Shutterstock

9 januari vertrekken we met Wow Air naar New York en hebben een tussenlanding in Reykjavik, Ijsland. Helaas hebben we dan geen kans om dit prachtige fenomeen te aanschouwen. Wel staat het Noorderlicht aanschouwen hoog op mijn Bucket List!

Afgelopen maand ontving ik een heel gaaf persbericht van Wow Air. Als ik kon, zou ik direct gebruik maken van onderstaande aanbieding. Liever gisteren als vandaag! Het lijkt me heerlijk om het Noorderlicht te aanschouwen en mijn eigen foto’s te maken. Buiten dat, lijkt het me sowieso erg gaaf om het prachtige Ijsland te bezoeken!

Het Noorderlicht is misschien wel het mooiste natuurverschijnsel op en vooral boven aarde. Door de botsing van electrisch geladen deeltjes met luchtdeeltjes in de atmosfeer ontstaat er een spectaculaire, natuurlijke lichtshow. Hoe dichterbij de Noordpool, hoe beter dit lichtfeest waarneembaar is onder de sterrenhemel. Het Noorderlicht heeft iets magisch en WOW air vindt dat iedere Nederlander de kans moet krijgen om dit spectaculaire natuurfenomeen met eigen ogen te zien. Het seizoen van het Noorderlicht is net begonnen en daarom komt de paarse low-coster met een speciale WOW korting van maar liefst 20% op retourtickets naar IJsland! De code, WOWBOREALIS, is geldig voor boekingen van vandaag 3 oktober, tot 13 oktober voor reisdata tussen 1 en 30 november. Wil jij in 2016 het Noorderlicht van jouw bucket list afstrepen dan is dit de ultieme kans!

Het Noorderlicht aanschouwen kan op vele manieren. Dit zijn de 7 mooiste plekken om dit te doen:

1. Vanuit Reykjavik

Je hoeft tijdens je vakantie in IJsland niet ver te reizen om het Noorderlicht te zien. In Reykjavik wordt dit natuurfenomeen geregeld gespot tijdens een wandeling door de stad. De straatverlichting wordt zelfs zo nu en dan uit gedaan om het licht nog beter te kunnen zien, hoe cool is dat!

Noorderlicht aanschouwen

2. Op een gletsjer

The best of both worlds, het Noorderlicht op een gletsjer in IJsland zien. De gletsjer ligt afgelegen waardoor het ’s avonds pikkedonker is: de perfecte plek om het Noorderlicht te zien. De Northern lights & Glacier Hiking tour neemt je op een wandeltocht mee over de gletsjer, je dineert bij de prachtige Skógarfoss waterval en met een beetje geluk eindig je de avond met een lichtfeest.

3. Tijdens de Northern Lights tour

Er zijn websites, radars en zelfs apps die precies vertellen of en waar je het beste het Noorderlicht kunt zien. De gidsen van Northern Light tour zijn dé experts als het gaat om het lokaliseren van het Noorderlicht. Mocht je nou iets minder geluk hebben tijdens de tour kun je gratis nog een keer mee op zoektocht.

4. Vanuit een bubble tent

Als je onder de prachtige sterrenhemel wilt overnachten en je bed niet uit wilt voor het Noorderlicht biedt het Bubble hotel uitkomst. Op slechts een uur rijden van Reykjavik overnacht je in een super romantische bubbeltent in een unieke omgeving. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Noorderlicht aanschouwen
Via Shutterstock

 

5. Vanuit een warm bubbelbad

Terwijl de natuur zicht klaarmaakt om de lucht te kleuren met het prachtige Noorderlicht, zit jij prinsheerlijk in een warm geothermaal bad met de lekkerste hapjes en drankjes. Nadat je volledig ontspannen bent maak je een wandeling om dit natuurverschijnsel van haar beste kant te kunnen zien. Meer informatie over deze Warm Bath, Cool Nights tour vind je hier.

 

6. Vanaf een boot

Vanuit Reykjavik vertrek je met een boot om aurora borealis vanaf de Noord-Atlantische Oceaan te bekijken met de prachtige bergen en Reykjavik stad als decor op de achtergrond. Er is een expert aan boord om je alles te vertellen over het Noorderlicht. Je kunt jouw mooiste foto’s direct delen, want er is gratis wifi op de boot! Jealous anyone?!

 

7. Vanuit het vliegtuig

Dichterbij het Noorderlicht zul je in ieder geval niet komen. Ben jij op het juiste moment in de lucht en heb je een raamplekje dan ben jij op dat moment een echte geluksvogel! Fotograaf Donal James Boyd (volg zijn instragram pagina voor meer prachtige foto’s van IJsland) had heel veel geluk en maakte deze foto vanuit een WOW air toestel. De wonderen zijn de wereld nog lang niet uit!

 

Ik zie het Noorderlicht echt als iets ongelofelijks en magisch. Als ik dit ooit mag aanschouwen weet ik zeker dat ik me een erg gelukkig mens zal voelen. En ik denk dat deze dag ook wel zal komen! If you can dream it, you can do it! 😉

Heb jij het Noorderlicht als eens mogen aanschouwen?

Liefs,
Simone

 

1 Reactie

  1. 01/11/2016 / 10:38

    Het Noorderlicht kunnen spotten vanuit het vliegtuig lijkt me wel héél magisch. Ik hoop dat ik dat ooit mag meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }