Een dagje slenteren door Notting Hill, Tower Bridge & Covent Garden!

1 Notting Hill

Op onze tweede dag in London slenterden we urenlang door Notting Hill, langs de Tower Bridge en brachten we een bezoekje aan Covent Garden.

Notting Hill

We waren lekker vroeg wakker, dus de dag kon op tijd beginnen. Heerlijk! We namen de metro tot aan station Bayswater, zodat we goed zouden kunnen genieten van alle mooie wijken in Notting Hill. Omdat het ontbijt van het hotel zwaar tegenviel, besloten we om zelf op zoek naar een lekker ontbijt te gaan. We kwamen terecht bij een klein en schattig ontbijt café, waar we een overheerlijk ontbijt voorgeschoteld kregen. (Daarover later meer! ;-))

01 Notting Hill

Na het ontbijt liepen we richting Portobell Road Market. Vanaf station Bayswater is dat wel een eindje, maar zo mis je dus niks van de prachtige omgeving. In Notting Hill vind je veel imposante huizen in Victoriaanse stijl. Prachtig om te zien. In de lente zou het allemaal nog mooier zijn, want dan komt alle bloesem uit!

2 Notting Hill

Hier moest ik echt even een foto van maken. Kijk die schattige schoolkinderen dan. Allemaal in Harry Potter stijl!

3 Notting Hill

Op sommige plekjes kwam de bloesem wel al uit. Dat ziet er al direct mooier, warmer en sprookjesachtiger uit, vind je niet?

4 Notting Hill

5 Notting Hill

Verder staat Notting Hill erg bekend om de (pastel) gekleurde huizen. Als je dan terug in Nederland komt, zie je pas hoe grauw en grijs hier alles is. Waarom maken wij onze huizen niet in van die leuke kleurtjes?

6 Notting Hill

10 Notting Hill

Na een stevige wandeling, kwamen we aan op Portobello Road. Deze straat herkennen de meeste van ons wel. Dit is dè bekende straat uit de gelijknamige film Notting Hill. Met maar liefst 1000+ verkopers, is dit de grootste antiekmarkt ter wereld! Elke dag is er wel iets anders nieuws, antieks of lekkers te vinden. Het programma vind je hier!

7 Notting Hill

Ik moet zeggen dat ik niet heel erg vintage ingesteld ben, maar ik vind het wel altijd leuk om te snuffelen. Zeker als de winkels er allemaal zo schattig uit zien als deze.

8 Notting Hill

11 Notting Hill

12 Notting Hill

13 Notting Hill

Bijna op het einde van de markt, liepen we rechts een zijstraat in. In deze straat vonden we enorm veel vrolijke huizen! We hebben volgens mij voor elke deur wel een foto gemaakt. We hebben ons in ieder geval goed vermaakt!

9 Notting Hill 14 Notting Hill 15 Notting Hill 16 Notting Hill 17 Notting Hill

Uiteraard kun je Notting Hill niet verlaten zonder een bezoek aan ‘the famous blue door’ te brengen! Deze vind je op 280 Westbourne Park Road, dit is ook weer een zijstraat van Portobello Road. Altijd leuk om een keer gezien te hebben.

18 Notting Hill

Tasja kon overigens alleen maar denken aan het feit dat Hugh Grant door deze deur gelopen heeft. En dan krijg je dus zo’n akward ik-knuffel-de-deur-even-moment! Jup!

19 Notting Hill

En ik vond het dus wel prima! 😉

21 Notting Hill

Kun je London bezoeken zonder een cliché foto met een rode telefooncel? Nee! Dat dacht ik dus ook. Hoe cliché het ook is, ik vind ze helemaal geweldig. En voor mij eigen herinneringen, wil ik dit zeker vastleggen. Ik heb overigens nog nooit zoveel likes op een Instagram foto gehad, haha. So much for cliché dus! 😉

20 Notting Hill

Tower Bridge London

Dat was Notting Hill… Vanaf daar vervolgden we onze weg richting de Tower Of London en de Tower Bridge!

22 Tower of London 23 Tower of London 24 Tower of London

De brug is gewoon prachtig… Daar kan ik niet meer van zeggen!

25 Tower Bridge

26 Tower Bridge

Ussie time!

27 Tower Bridge

We besloten een kaartje voor de Tower Bridge Expedition te kopen. Het was wel leuk om te zien, maar als ik het nog eens moest doen, dan zou ik dat zeker niet doen. Je loopt eerst een aantal (!) trappen naar boven en vervolgens loop je door de brug heen en vind je allerlei informatie over deze en andere grote bruggen op de wereld. Daarna piep je even naar beneden en kun je nog door de machinekamer lopen.

28 Tower Bridge 29 Tower Bridge

Action shot van Tasja! Ik ben echt helemaal verliefd op deze foto. Vraag me niet waarom, maar ik vind deze gewoon echt ontzettend mooi geworden.

30 Tower Bridge

We hadden nog tijd over, dus we besloten om een bezoekje aan Covent Garden te brengen. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik dit niet zo interessant of speciaal vond. Wel vonden we een voortreffelijk restaurant, waar we echt heerlijk gegeten hebben. Binnenkort verzamel ik alle foodie hotspots en deel ik ze in een apart artikel!

Covent Garden

31 Ivy Grill

De tweede dag in London was dus wederom meer dan geslaagd! Hoogtepunt: Notting Hill! Er is niets gelogen van alle verhalen die je op het internet leest. Het is echt een prachtige wijk waar je je ogen uitkijkt!

Ben jij als eens in Notting Hill geweest?

Liefs,
Simone

8 Reacties

 1. 06/04/2016 / 12:13

  Weer heerlijk meegereisd in London. Gaaf al die gekleurde huizen.

 2. Laura
  06/04/2016 / 07:19

  Echt super leuk dat Notting Hill dus echt helemaal zo is als dat je erover leest! Word er al verliefd op als ik de foto’s zie? Staat bij dezen op m’n Bucket List!

 3. 05/04/2016 / 09:31

  Ziet eruit alsof jullie het goed naar je zin hebben gehad 😉 ik ben afgelopen oktober in londen geweest naar nothing hill hebben we niet uitgebreid bezocht. Wel andere leuke plekjes 🙂

 4. 05/04/2016 / 06:20

  Wat een heerlijke foto’s Sim!! Was het niet lastig kiezen haha?!

  • 05/04/2016 / 18:56

   Het was verschrikkelijk om te kiezen, haha! En ik moet dus al die Harry Potter foto’s ook nog helemaal uitzoeken en in een artikel verwerken. Dat kiezen is de minder leuke kant van het verhaal. Maar ik kan ze niet allemaal erin proppen, haha.

 5. Tasja
  05/04/2016 / 06:20

  Als ik het zo weer lees, wil ik meteen weer teruf! ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }