6x ontspannen op vakantie!

ontspannen op vakantieVia Shutterstock

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij heeft een vakantie als hoofddoel: ontspannen. Toch lijkt dat niet altijd even simpel en zorgt de voorbereiding alleen al voor gebrek aan ontspanning! Toch heb ik 6 tips om daarna alleen maar te ontspannen op vakantie!

De bedoeling is dat je na je jaarlijkse vakantie, totally relaxed terug het normale leven instapt. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je het uiterste uit je vakantie haalt en dus volledig ontspant? Ik heb wellicht een aantal goede tips voor jullie!

1. Goede voorbereiding

Oké, de voorbereiding is misschien iets ‘minder’ ontspannend, maar als je een goede voorbereiding hebt, dan ben je in ieder geval verzekerd van rust tijdens je vakantie. Denk dan aan het plannen en boeken van activiteiten tijdens je reis, uitstapjes en restaurants reserveren. Maar het kunnen ook de meest simpele dingen zijn. Denk dan aan: voldoende cash geld, je ID/paspoort, laders voor je elektronische apparaten, zorgen dat je pinpas voor het buitenland geactiveerd is, etc. Dit zijn allemaal dingen die je stress kunnen opleveren tijdens je vakantie, maar die je op voorhand allemaal kunt regelen! Je weet dus wat je te wachten staat!

ontspannen op vakantie
Via Shutterstock
2. Plan wat extra vakantiedagen

Zorg dat je vakantie langer gepland is dan je daadwerkelijk weg bent. Dus als je 14 dagen weg bent, is het beter om een paar dagen ervoor en erna nog vrij te hebben. Er is niets zo vervelend als last minute inpakken en meteen vertrekken. En er is ook niets erger dan terugkomen van vakantie en meteen weer de drukte van het echte leven in te gaan ! Je hebt tijd nodig om je goed voor te bereiden voor je vertrek, maar je hebt ook weer wat tijd nodig om te wennen aan het echte leven voordat je de drukte in gaat. Wanneer je dit niet doet, kan het zijn dat je vakantie weinig impact achter laat, dat is niet de bedoeling!

3. Kies de juiste reispartner

Als je besloten hebt om een vakantie te plannen, die jou de nodige rust weer moet geven, is het van groot belang dat je deze doorbrengt met de juiste reispartner. Je weet wat jouw doel van de vakantie zal zijn, maar dan heb je wel iemand aan je zijde nodig die datzelfde doel voor ogen heeft. Een vakantie met een groep mensen kan leuk zijn, maar geeft het jou die rust waar je naar op zoek bent? Ga dus slim te werk en kies zorgvuldig de juiste reispartner. Geef duidelijk aan wat jij van deze vakantie verwacht. Wanneer deze verwachtingen overeenkomen, kan het niet meer stuk gaan!

4. Plan niet teveel activiteiten

Ontspannen betekent niet dat je helemaal niets mag doen tijdens je vakantie. Het is wel belangrijk om jezelf te dwingen om rust te krijgen. Dat doe je dus niet door allerlei activiteiten op één dag in te plannen. Als je een aantal leuke dingen wilt doen, verspreid deze dan over het aantal dagen dat je daar bent. De stress van op tijd ergens moeten zijn en je aan een schema houden, zal anders volledig tegen het ontspannen ingaan en dat is niet de bedoeling. Zoals al bij punt 1 aangegeven is: Bereid je hier goed op voor, dan heb je de stress van het regelen en plannen niet  gedurende je verblijf.

ontspannen op vakantieVia Shutterstock

5. Laat je rijden!

Ben jij iemand die in het ‘echte’ leven altijd op de baan is en zelf rijdt? Dan is het misschien een idee om je vakantie te starten door de auto, fiets of scooter achter te laten. Dan pas zul je het echte vakantiegevoel krijgen. Je hoeft nergens op te letten en je hebt de stress van het verkeer niet. Neem een taxi, de bus of de trein richting het vliegveld. Als je eenmaal op bestemming bent, is het openbaar vervoer je beste vriend. De metro, tram of bus? Je hoeft enkel op tijd aanwezig te zijn en de rest is niet jouw zorg. Heb je de luxe dat je vakantiehuis/hotel dicht in de buurt is van een centrum? Dan is wandelen de ideale manier om ontspanning op te zoeken d.m.v. beweging!

6. Verbreek contact met thuis

Het klinkt wel heel extreem, maar onze smartphones zorgen voor afleiding! Wanneer je op zoek bent naar ontspanning, dan is het van belang dat je niet geconfronteerd wordt met het drukke leven thuis. Laat je smartphone thuis of zorg in ieder geval dat je Social Media en al die invloeden even achterwege laat. Het is tijd om te genieten van wat je vakantiebestemming je te bieden heeft, zonder de afleiding van Social Media en alles wat ermee te maken heeft. Natuurlijk kun je er wel voor zorgen dat mensen je wel nog kunnen bereiken en dat jij ze ook af en toe laat weten dat alles in orde is met je. We willen natuurlijk de mensen thuis geen stress bezorgen! 😉

Onstpannen op vakantie
Via Shutterstock

Op deze manier kun jij vanaf nu ontspannen op vakantie! Ik denk dat wij een aantal van deze punten zeker al toepassen, maar het laatste puntje blijft toch vaak een obstakel! 😉

Hoe zorg jij voor de beste ontspanning op vakantie?

Liefs,
Tasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }