De zeven pareltjes van Griekenland

oia-416136_1280
Wist je dat Griekenland uit meer dan 6000 eilanden bestaat? Ongelofelijk! Dit zijn in ieder geval zeven van de pareltjes van Griekenland!

Pareltjes van Griekenland

Griekenland is een land dat voor de moderne toerist alles te bieden heeft: een rijke cultuur met een ongelofelijke geschiedenis, natuurpracht te over, een warme, aangename zon en prachtige waterwerken er nog eens bij. Nergens is het dan ook beter genieten van de combinatie zand, zee en strand dan op één van de prachtige eilanden die Griekenland rijk is. Maar welke zijn nu de echte pareltjes?

Zakynthos: voor de strandliefhebber

Zandstranden kan je genoeg vinden in Griekenland. Maar geen enkele is zo fabelachtig mooi en speciaal als Zakynthos. Dit pareltje der natuur is enkel bereikbaar via een boot en met recht en rede druk te noemen. Om die reden is het aangewezen om de noordkust van het eiland aan te houden waar toerisme toch nog net iets minder is doorgedrongen. Vlei jezelf op één van de zandstranden van Zakynthos en je komt zo een paar schildpadden tegen.

Corfu: op familieuitstap

Corfu is uiteraard een bekende naam voor eenieder die zich vakantieganger noemt. Als je echter wegblijft van de toeristische hotspots kan je een idyllisch, stil en prachtig eiland terugvinden. Een eiland dat lijkt te schemeren in een ander en beter tijdperk. Perfect om met de familie tot rust te komen.

corfu-1370507_1280

Delos: cultureel verantwoord

Delos is de mythische plek waar volgens de Griekse mythologie Apollo geboren werd. Passend dan ook dat dit eiland quasi overloopt van de overblijfselen van het klassieke Griekenland en zelfs nog van de Hellenistische periode ervoor. Wie niet genoeg kan krijgen van cultuur en een rijke dosis geschiedenis kan dan ook niet anders dan Delos op zijn wenslijstje zetten. Niet toevallig ook is het volledige eiland UNESCO werelderfgoed.

Mykonos: op hotel

Mykonos kan zichzelf de meest trendy plek van Griekenland noemen. Waar de hotels in de rest van het land vaak een wat rustiek uiterlijk hebben en gaan voor de oude Griekse charme kan je op Mykonos moderne parels terugvinden. Als het hotel dus hoog op jouw prioriteitenlijstje staat is Mykonos the place to be.

mill-1221308_1280

Kreta: culinair genot

Kreta is niet enkel het grootste eiland dat Griekenland rijk is: het is ook het eiland met de grootste culinaire traditie. Zeker in het zuidelijk deel van dit magische eiland struikel je bijna over de typische restaurants die stuk voor stuk kwaliteit op het bord serveren. Niet toevallig allemaal als je weet dat het zuiden van Kreta een bloeiseizoen heeft dat zijn gelijke niet kent.

Kefalonia: voor de wijnproever

Griekse wijn is de laatste jaren aan een opmars bezig. Waar buurland Italië vaak met de eer gaat lopen vergeten we soms dat ook Griekenland schitterende wijnen in huis heeft. Om die te ontdekken zit je nergens beter dan in Kefalonia. Na het degusteren van een schitterende wijn nog energie over? Ook de stranden zijn niet te versmaden.

greece-1129213_1280

Koufonisia: eindelijk rust

Natuurlijk zijn er ook mensen die op vakantie gaan om rust te vinden en ver weg van alle drukte te komen. Zoek daarvoor dan ook niet verder dan Koufonisia. Bestaande uit twee eilanden telt het ene eiland 366 inwoners en het andere zelfs geen. Leer de local culture kennen en de rust ontdekken op deze eilanden.

Welke pareltjes van Griekenland heb jij al bezocht of wil je nog bezoeken?

Liefs,
Simone

2 Reacties

  1. 22/08/2016 / 12:00

    Ik ging zelf altijd het liefst naar Kos, maar Griekenland heeft inderdaad zoveel moois te bieden.

    • 04/09/2016 / 09:06

      Op Kos ben ik zelf één dagje geweest. We waren toen in Bodrum en zijn met de boot een dagje op en af geweest. Heerlijk eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }