Bucket List #26 / Nog meer plekken in Londen die ik wil bezoeken!

Posted 01/03/2016 by Sim's Cup Of Tea in Bucketlist, Travel / 6 Comments

plekken in Londen

Nog maar 5 nachten en dan is het weer tijd om in het vliegtuig te stappen! Londen here we come! Tijd voor een laatste Bucket List met plekken in Londen dus!

Zodra we terug zijn zal ik weer diaries zoals in Parijs plaatsen. Omdat we niet heel lang in Londen zijn, heb ik besloten om vooruit te werken en in Londen niets aan mijn blog te doen. Af en toe moet je gewoon even genieten! En dat is precies wat ik nu ga doen. Ik heb wel al gemerkt dat er meer Hotspots zijn dan tijd, dus of we alles halen weet ik niet. Maar we zullen zien. Onderstaande plekken in Londen lijken me in ieder geval enorm leuk!

Shoreditch

Via Karlijn Travels kwam ik erachter dat er een enorm leuke wijk in Londen is: Shoreditch!

“Hippe foodmarkten. Geweldige street art. Gezellige koffiebarretjes en een mix van culturen. De wijk Shoreditch in East End is één van de leukste plekken van Londen.”

Ik moet zeggen dat ik hier nog niet eerder van gehoord had. Maar als ik haar artikel zo lees, dan moet het echt enorm gezellig zijn. Wat denken jullie? Ik heb zo ook weer een fantastisch nieuwe reisblog leren kennen, dus ik ben haar direct overal gaan volgen. Op haar Instagram staan prachtige foto’s van de wereldreis die ze gemaakt heeft!


BYOC

Dit betekent dus: ‘Bring Your Own cocktail‘. Geef een fles van je favoriete booze af aan de bar, zodat de bartenders er een speciale cocktail mee kunnen maken. Hoe leuk is dat? Deze bar ligt verstopt onder Covent Garden. Er wordt geen alcohol geschonken, alleen uit de flessen die je zelf meebrengt. Kennelijk betaal je alleen voor de reservatie van de tafel. Dit is 25 pond. Hier mag je dan twee uur lang blijven zitten, terwijl de bartender jouw cocktails blijft shaken. Lijkt me wel een leuk idee voor een regenachtige avond in Londen! En het is in een grot. Do I need to say more?


Mr. Foggs Residence

Volgens worldofwanderlust.com moet je zeker eens langs Mr. Foggs Residence. Voor de échte reisliefhebber! Het ligt in Mayfair en schijnt wel erg kitscherig en toeristisch te zijn. But who cares? Het is echt ontzettend leuk aangekleed met nep artefacten, kompassen en reismappen. Dit moet ik dus natuurlijk wel even gezien hebben. Al is het maar om een cocktailtje te drinken!


Painshill Park

Dit is echt een prachtig en sprookjesachtig park. Ik weet niet zeker of we hier tijd voor hebben, maar het lijkt me wel erg mooi om dit te zien. Kijk die grot (of wat het ook is) dan! Je kunt je bijna niet voorstellen dat dit in Londen is, toch?


Highgate Cemetary

Ok, dit is misschien niet echt een leuke plek, aangezien het een begraafplaats is, maar het is wel echt prachtig om te zien. En als je net als ik een echte The Vampire Diaries & The Originals fan bent, dan is dit een magische plek! Even lekker griezelen dus.


Millenium Bridge

Herinner je je die brug in het zesde deel van Harry Potter? Die Voldemort door de dooddoeners liet vernietigen? Dat is de Millenium Bridge! Uiteraard wil ik daar dus wel even overheen lopen!


Prime Meridian

Altijd al op de grens van Oost en West willen staan? In Londen wordt de wereld verdeeld. Op Prime Meridian sta je dus tegelijkertijd in het Westen en in het Oosten. Dus als je een uurtje extra nodig hebt, loop je toch even de grens over! 😉 Als je samen bent met iemand staat de één dus in de toekomst en de ander in het verleden? Tijd is een mysterieus iets!


Welke plekken in Londen mis ik nu nog?

Liefs,
Simone

 
Follow

6 responses to “Bucket List #26 / Nog meer plekken in Londen die ik wil bezoeken!

 1. Londen staat hier ook nog steeds op het to-do lijstje. Ben er twee zomers terug geweest voor acht dagen en vond het echt fantastisch, wat een prachtige stad 🙂 <3

 2. Hey Simone,

  Mooie plekken! De begraafplaats is wel bijzonder om te zien volgens mij.
  Wij zouden eerst een dag voor jullie naar Londen gaan, maar helaas gaat dit niet door. We moeten Londen naar later verschuiven. Wel gaan we naar Parijs :), ook erg leuk natuurlijk haha.

  Veel plezier alvast!

  Liefs!

 3. Eva

  Wow ik kende echt bijna geen enkele spot nog (alleen de Millenium bridge)! Zo leuk, deze gaan ook op mijn lijstje, behalve de begraafplaats want ik hou niet zo van griezelen haha.
  Ik denk dat je al genoeg te doen hebt haha, maar mocht je in de avond nog wat tijd hebben dan kan ik aanraden om naar de AquaShard bar te gaan. http://www.the-shard.com/restaurants/aquashard/
  Je hebt dan echt prachtig uitzicht over verlicht Londen <3 en ze hebben er heerlijke cocktails~

 4. Ik kan gewoon niet kiezen, ik wil overal heen. Nu staat Londen sowieso op mijn Bucketlist. Ooit al eens geweest, toen ik 16 was, maar ja, toen was ik een stuiterende puber en veel was stom. Als je begrijpt wat ik bedoel. 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.