6 Leuke en praktische apps voor roadtrips!

Een van de leukste soort reizen vind ik roadtrips! Ondertussen heb ik er al een aantal gemaakt, waaronder onze reis door Slovenië en Andalusië. Om je rondreis zo goed mogelijk uit te stippelen bestaan er heel veel handige apps die je onderweg kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om een tankstation in de buurt te zoeken, maar ook om de mooiste toeristische routes te ontdekken, zodat je niet alleen over saaie snelwegen rijdt. Deze praktische apps voor roadtrips komen dan zeker van pas!

praktische apps voor roadtrips
©simscupoftea

Viamichelin

Tijdens een roadtrip zit je er niet op te wachten om alsmaar over snelwegen te rijden. Met de Viamichelin app kun je kiezen voor ‘Discovery routes’. Dit zijn de toeristische routes die je door de natuur en (meestal) tolvrije wegen leiden. Super fijn wanneer je ultiem van je roadtrip wilt genieten en her en der wilt stoppen om foto’s van de prachtige uitzichten te maken.

Parkopedia

Als er iets frustrerend is op vakantie is het wel dat je geen parkeerplek kunt vinden. Of dat je überhaupt niet weet waar je moet parkeren. Met Parkopedia is dit verleden tijd. Met maar liefst 70 miljoen parkeerplaatsen in 75 landen wereldwijd vind je altijd wel een parkeerplaats waar je je auto kwijt kunt. Zodra je een parkeerplaats gekozen hebt vertelt de app je ook welke route je kunt nemen om er te komen. Ideaal dus.

Roadtrippers

De naam zegt het al, deze app leent zich perfect om jouw roadtrip volleig uit te stippelen. Dit is toch wel een pareltje onder de meest praktische apps voor roadtrips. Je kunt hier ook kiezen uit pre-made routes. Daarnaast laat deze je ook hidden gems, tips van de lokale bevolking en fijne slaapplekken zien. Zodra je een route uitgestippeld hebt kun je met de gratis versie maar liefst 7 trefpunten opslaan. Als je meer trefpunten wilt opslaan, kun je ook kiezen voor de Premium versie, waarbij je maar liefst 150 trefpunten kunt markeren.

praktische apps voor roadtrips
Woman on a road trip via Shutterstock by everst

Flush

Ook niet geheel onbelangrijk wanneer je continu in de auto zit is het vinden van een toilet. De app Flush laat je duizenden publieke toiletten zien en kan je zelfs direct naar het dichtsbijzijnde toilet navigeren, wanneer je hier dringend behoefte aan hebt.

Maps.me

Maps.me is ideaal voor plekken waar je geen internet hebt of waar het internet erg duur is. Deze app is offline te gebruiken en is gedetailleerder in het weergeven van straatjes en steegjes dan Google Maps. Zo kun je echt altijd en overal de weg vinden. Zelfs als je een crappy internetverbinding hebt.

Polarsteps

Als je een roadtrip maakt en je familie thuis wilt laten meegenieten van al het moois, kun je je reis delen via Polarsteps. Wanneer je een foto plaatst herkent de app direct waar je bent en zo zorg je ervoor dat jouw hele route mooi vastgelegd wordt. Ook handig om zelf later terug te kijken waar dat ene leuke restaurantje ook alweer was. Of die fijne hotspot!

Welke praktische apps voor roadtrips ken jij nog?

2 Reacties

  1. Mandy
    12/02/2022 / 15:30

    Ik heb geen tips voor andere apps maar ben dol op roadtrips! Thanks voor de tips

  2. 02/02/2022 / 19:37

    Helaas geen aanvulling voor je, ik vind zelf Polarsteps wel erg leuk om het thuisfront mee op de hoogte te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }