Pretparken in de USA die je aan je Bucket List kunt toevoegen

Jullie weten ongetwijfeld dat ik dol ben op de USA en ooit nog een rondreis wil maken. Tijdens deze rondreis wil ik ook minimaal één of twee pretparken in de USA bezoeken. Ze hebben ontelbaar veel gave parken, maar de drie die ik hier benoem zijn favoriet en staan al langere tijd op mijn Bucket List.  Welke is jouw favoriet?

Pretparken in de USA
Universal Studios Orlando via Shutterstock by Craig Russell
Pretparken in de USA

Ik probeerde op te zoeken hoeveel pretparken in de USA er in totaal zijn, maar dat is een onbegonnen zaak. Er zal vast wel ergens een accuraat overzicht staan, maar voor nu houd ik het even bij deze drie favorieten!

Universal Studios Orlando

In Orlando vind je naar mijn mending de beste pretparken ter wereld. De Universal Studios in Orlando staan hoog bovenaan mijn lijst. In Universal’s Islands of Adventure en Universal Studios Florida vind je the Wizarding World of Harry Potter. In het ene land, breng je een bezoek aan het tovenaarsdorp Hogsmeade en het Hogwarts kasteel. In het ander land vind je Diagon Alley. Je reist met de Hogwarts Express van de ene naar de andere wereld voor een ultieme Harry Potter ervaring om nooit meer te vergeten!

Daarnaast zijn er ook enkele andere gave attracties in Universal Studios Hollywood, waaronder the AMC Walking Dead Attraction.

Disney’s Magic Kingdom Orlando

Ook al ben ik al meerdere malen in Disneyland Parijs geweest, het is nog steeds een droom om Disney’s Magic Kingdom in Orlando te bezoeken.Of het veel verschilt van Parijs, geen idee. In ieder geval kan ik me hier beter verstaanbaar maken! 😉

Holiday World Indiana

In Indiana vind je Holiday World, een pretpark met de thema’s: Christmas, Halloween, Thanksgiving en 4th of July. Als je van feestdagen houdt is dit je park! Ze hebben een enorm groot waterpark met veel waterattracties. Als je daarvan houdt kun je het park het beste tussen mei en september bezoeken, want dan is het meestal lekker warm in Indiana. Het park deelt overigens gratis frisdrank en zonnebrand crème uit. Altijd mooi meegenomen.

Tip voor je gaat: Denk eraan dat je altijd een ESTA-vergunning nodig hebt, wanneer je een bezoek aan de USA brengt. Als je deze online aanvraagt kun je deze al binnen een uur per mail ontvangen, maar ik raad je aan dit minimaal een maand van tevoren te doen, zodat je zeker bent dat alles goed gaat. Deze vergunning is twee jaar geldig of tot het moment waarop je paspoort verloopt.

Wat zijn jouw favoriete pretparken in de USA?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }