Redenen waarom ik een reis naar Australië wil maken!

Een reis naar Australië maken doe je niet één, twee, drie. Toch is het een land wat ik al jaren op mijn Bucket List heb staan. Er zijn wel duizenden redenen die ik kan bedenken, waarom ik een reis naar Australië zou willen maken. Het internet staat er vol mee. Dit zijn een paar van de redenen waarom deze trip zo graag zou willen maken! <3

reis naar Australië
Via Shutterstock by John Crux
Een reis naar Australië

Eind 2017 schreef ik al een artikel over roadtrips door Australië die op mijn Bucket List staan. Sinds ik een aantal roadtrips op Tenerife, Mallorca en in Andalusië gemaakt hebt, weet ik dat ik dit vaker zou willen doen. Maar dan verder weg, buiten Europa. Het westen van Amerika en Australië staan bovenaan.

Kangoeroes

Alleen al om deze reden zou ik naar Australië willen gaan. Er zijn waarschijnlijk meer kangoeroes dan mensen en maar liefst 69 verschillende soorten. De allergrootste, de Red Kangaroo kan maar liefst 1,80 groot worden en weegt 90 kilogram. Dat is huge! En het lijkt me zo schattig om te zien hoe ze hun baby kangoeroes in hun buidel dragen tijdens de eerste maanden van hun leven.

The Whitsundays

Ik denk dat iedere reiziger die naar Australië gaat, wel een stop bij deze prachtige eilanden zou willen maken. Maar dat is ook niet gek. De foto’s liegen er niet om. Dit is een werkelijk een stukje paradijs op aarde? Ik vraag me altijd af of het er in het echt net zo mooi uitziet als op de foto’s. Maar na alle prachtige verhalen van Justine die een tijd als au pair in Australië werkte, ben ik overtuigd. Dit moet ik zien! De eilandengroep bestaat uit 74 eilanden, dus ik zal niet allemaal zien. Whitsunday Island met Whitehaven Beach staat in ieder geval met stip bovenaan op de hotspot bucket list wanneer ik een reis naar Australië ga maken.

reis naar Australië
Whitehaven beach via Shutterstock by Autau
Prachtige steden bezoeken

Australië bevat vele mooie natuurrijke omgevingen die ik graag zou willen zien. Maar als ik er eenmaal ben zou ik ook graag een bezoek brengen aan Melbourne, Sydney en Perth. Melbourne is al meerdere malen uitgeroepen tot de meest leefbare stad ter wereld. Er schijnt een knusse en kunstzinnige sfeer te hangen, waardoor je je direct thuis voelt in deze wereldstad. In Sydney breng ik graag een bezoek aan het iconische Opera House. En in Perth struin ik door Kings Park!

Great Barrier Reef

Dit prachtige koraalrif met prachtige zeedieren is natuurlijk iets wat ik niet wil overslaan als ik een reis naar Australië ga maken. Ik zou hier graag een duik willen nemen, al is het alleen maar om mijn angst voor al die gekke zeedieren te overwinnen. Niet dat ik doodsbang ben, maar ik vind het wel altijd een gekke gedachte dat er zoveel van die kleine glibberige beestjes in de zee zitten, wanneer ik er in stap. The Great Barrier Reef is wel een mooie plek om die angst te overwinnen, toch?

reis naar Australië
Great Barrier Reef via Shutterstock by Tanya Puntti
Visum Australië

Als je naar Australië wilt reizen,  moet je wel een visum Australië aanvragen. Alleen met een geldig visum mag je inchecken op vluchten naar Australië. Gelukkig is dit online binnen 5 minuten gepiept en je betaalt er maar € 14,95 voor.

Bij het aanschaffen van een visum dien je rekening te houden met de volgende voorwaarden:

  • De geldigheid van het visum Australië
  • Je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn, dus verleng deze ruim op tijd!
  • Je hebt geen openstaande schulden in Australië
  • Je hebt geen tubercolose
  • Je volgt geen studie die langer dan drie maanden duurt
  • Je bent niet veroordeeld voor een gevangenisstraf van 12 maanden of meer

Er staan vrij heftige voorwaarden in, waar de meesten van ons waarschijnlijk niet eens rekening mee hoeven te houden. Maar ze zijn streng, dus lees alles goed door, voordat je je reis plant en er geld aan uit geeft.

Uitleg over het visum aanvragen

Om het makkelijk te maken, vind je hieronder nog een video met meer uitleg over hoe je het visum kunt aanvragen en waar je rekening mee dient te houden.

Zorg er dus voor dat je op tijd weet of je wel of geen visum krijgt, zodat je met een gerust hart van jouw prachtige reis kunt genieten. Ik droom en spaar ondertussen nog even verder voor de vele reizen die nog op mijn Bucket List staan! <3

Heb jij al eens een reis naar Australië gemaakt?

1 Reactie

  1. 12/02/2019 / 12:49

    Ja, de Whitsundays zijn écht zo mooi! Fraser Island is ook een hele bijzondere plaats. En natuurlijk Ayers Rock in het hart van de Outback. Ik ben er een half jaar geweest met een working holiday visum. Fantastische ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }