10 feiten die bewijzen dat kamperen goed voor je is!

camping
Kies jij regelmatig voor een luie vakantie aan het strand? Waar je op je wenken bediend wordt? Misschien moet je er eens over nadenken om te gaan kamperen. Ik geef je die 10 feiten die bewijzen dat kamperen goed voor je is!

1. Ontspannen

Je vertrekt letterlijk naar de middle of nowhere. Dat betekent, geen stopcontacten, geen internet en geen netwerk op je telefoon. Je zult je dus moeten vermaken in de natuur. De ideale manier om je op jezelf te concentreren en niet te stressen over deadlines of het nieuws.

2. Kampvuur

Een kampvuur is de ideale vervanging voor T.V. kijken. Klinkt dat raar? Blijkbaar is naar een kampvuur kijken ontzettend rustgevend en het is ook nog eens ontzettend gezellig! Heerlijk lijkt me dat. Een kampvuur met wat marshmellows op een stokje en een warme chocomel om jezelf warm te houden tijdens de koudere zomeravonden.

3. Nieuwe contacten

Ben je op zoek naar een camping waar jij je tentje kunt opzetten en ga je voor de eerste keer liever ergens waar meerdere mensen zitten? Dan kun je op Lux-Camp.nl kijken voor een aantal goede tips en locaties. Bijvoorbeeld camping frankrijk! Je zult zonder problemen ook nieuwe mensen leren kennen, want jullie zijn allemaal daar met dezelfde reden: ontspannen en genieten van de natuur!

4. Ouderwets koken

Ben je Thuisbezorgd.nl of magnetronmaaltijden beu? Dat komt dan goed uit, want als kampeerder zul je creatief moeten zijn en je kookkunsten moeten gaan gebruiken! Ga op zoek naar de leukste recepten om in de natuur te maken.

5. Budget vakantie

Ondanks dat het niet helemaal gratis is, is het wel goedkoper dan de all-inclusive resorts. Natuurlijk zijn beide niet met elkaar te vergelijken, maar vakantie is wat je er zelf van maakt.

6. Nieuwe dingen leren

Je zult waarschijnlijk tegen een aantal dingen aanlopen waar je geen kaas van gegeten hebt. Laat dit je niet tegenhouden, maar zie het als een uitdaging om iets nieuws te leren. Denk dan aan een vuurtje maken of kano varen!

7. Gezondheid

Het is niet zomaar een gezegde, maar het is echt zo: de buitenlucht doet je goed! Hallo, Vitamine D! Je verbrandt ook voldoende calorieën, want je bent continu in beweging. Je gaat wandelen, klimmen of zelfs zwemmen. Aan beweging kom je in ieder geval niets te kort.

8. Rust

Wanneer je in de natuur zit, weet je pas echt wat rust is. Niets anders dan geluiden van de vogeltjes, wind en stromend water om je heen. Dat is iets heel anders als verkeersgeluiden, toeterende auto’s en schreeuwende mensen op straat. Geniet van deze rust en merk dat je lichaam hier automatisch ook rustig van wordt. Dan ontspan je pas volledig.

9. Geuren

Je zintuigen zullen na een paar dagen veel beter functioneren. Je smaak zal verbeteren, je gehoor past zich aan aan de omgeving, maar ook je reukzintuig zal zich beter ontwikkelen. Je reuk wordt niet beinvloed door chemische goedjes en meerdere geuren waar je geen vat op hebt. Heerlijke groene geuren waar je zintuigen vrolijk van worden.

10. Relaties verbeteren

Wanneer je met familie of je partner gaat kamperen, kun je pas echt tijd met elkaar spenderen. Jullie quality time wordt niet onderbroken door telefoon en Whatsapp gesprekken of andere invloeden. Je brengt tijd met elkaar door, doet leuke dingen engeniet van elkaar. Alleen maar voordelen dus!

Wist jij dat kamperen goed voor je is?

Liefs,
Simone

Follow

5 Reacties

 1. Dre
  10/01/2016 / 14:00

  Ik kapeer al 40 jaar is nog altijd super leuk. Altijd met moto en aangager er op uit zeker norwegen Finland Zweden. Zuid-Frankrijk Engeland. Spanje Portugal poland grtj dre

 2. 08/01/2016 / 22:33

  Er zit zeker wat in! Wie weet komt het er nog eens van bij mij, haha 🙂

 3. 08/01/2016 / 19:56

  Ik ben nog nooit wezen kamperen! Lijkt me op zich wel tof, ben alleen bang dat ik dood ga van de kou! XD Ontzettende koukleun! -x-

 4. 08/01/2016 / 19:45

  Kamperen vind ik echt genieten, ik verheug me nu al op de zomervakantie.
  Het meest ontspannende vind ik het voor de tent zitten met een wijntje en een goed boek, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. 🙂

 5. 08/01/2016 / 19:43

  Ik heb vroeger met de scouting in een tent gestaan en daarna eigenlijk nooit meer. Het dichtste bij is een stacaravan geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }