Jouw reis met een GoPro vastleggen: 3 tips!

reis met een GoPro vastleggen
Man on top of mountain with Go Pro via Shutterstock by Beautiful Landscape
Reis met een GoPro vastleggen

Wie een beetje serieus in de actiesporten of de avontuurlijke reiskringen zit, zal ongetwijfeld met een GoPro om de oren geslagen zijn. Het is nu eenmaal een van de beste actioncams op de markt om spannende expedities vast te leggen.

Mocht je binnenkort op je eigen exotische reistocht vertrekken en wil je deze vastleggen, om er ook lang na thuiskomen nog van te kunnen genieten, dan is een GoPro of soortgelijk in je bagage een must. Hoewel een GoPro best beginnersvriendelijk is, kun je met een paar kleine aanpassingen al sneller mooie foto’s en filmpjes maken.

In dit artikel een paar tips om je GoPro optimaal te gebruiken voor het vastleggen van jouw reis.

reis met een GoPro vastleggen
Couple with Go Pro via Shutterstock by Parilov
Het kiezen van de GoPro en accessoires

Welke GoPro kopen verstandig is, hangt af van jouw budget en eisen. Op de website van GoPro kun je gemakkelijk de verschillende modellen naast elkaar leggen. Het model dat je kiest bepaalt wat je ermee kan, hoewel de huidige modellen allemaal wel de basiseigenschappen van een GoPro hebben, zoals waterdichtheid, goede foto resolutie van minstens 12mp, time lapse video en live streaming.

Naast de investering van een GoPro wil je ook even kijken naar de accessoires. Een goede SD kaart die compatible is, is onmisbaar. Overweeg om gelijk 2 of 3 SD kaarten te komen, zodat je nooit hoeft te klungelen met selecties maken tijdens de reis zelf. Ook de selfie stick, een tripod en een floaty (waarmee je camera blijft drijven in het water) zijn aan te raden.

reis met een GoPro vastleggen
Travel with Go Pro via Shutterstock by Zakirov Aleksey
Wees zuinig op de batterij

Bijna alle GoPro’s hebben een batterij die je kunt verwisselen. Dit is mooi, want zo kun je op een lange tocht extra batterijen meenemen, en mis je nooit delen van je reis.

Tijdens gebruik wil je de batterij zo min mogelijk belasten. Zet de WiFi uit wanneer je deze toch niet gebruikt en zet ook het scherm en wellicht de hele camera uit op momenten dat je deze niet snel tevoorschijn zal moeten halen. Het regelmatig updaten van de firmware helpt ook bij het besparen van de batterij.

reis met een GoPro vastleggen
Go Pro on mountain via Shutterstock by ANON MUENPROM
Ga voor het beste shot

Het fijne aan een GoPro is dat deze een aantal instellingen, zoals de ISO en belichting, al automatisch voor je aanpast. Er zijn echter nog steeds een hoop instellingen die je handmatig kunt regelen, om daarmee het beste beeld te krijgen. Vind uit hoe bijvoorbeeld de brede lens van GoPro precies werkt, een van de meest iconische eigenschappen van deze action camera. Je wilt hierbij de persoon zo volledig mogelijk in beeld hebben, zodat deze niet in de achtergrond verdwijnt.

Ben je aan het filmen, ga dan liever voor te veel dan voor te weinig. Je kunt later uitzoeken wat je wilt behouden, maar zeker met actiefoto’s kun je net het belangrijk beeld gemist hebben. Met een once-in-a-lifetime gebeurtenis kan dit natuurlijk niet!

Tot slot de laatste tip voor het goed vastleggen van je reis met een GoPro is oefenen, oefenen, oefenen! Ga er voor je vertrekt al op uit met de camera experimenteer naar hartenlust. Zo ben je straks klaar voor het echte werk.

Zou jij je reis met een GoPro vastleggen?

14 Reacties

 1. 07/10/2020 / 11:40

  Ik zit er aan te denken om een gopro aan te schaffen, want ik zie altijd enorm mooie beelden voorbij komen

 2. Mandy
  26/09/2020 / 08:51

  Ik ben aan het sparen voor 1 want volgend jaar willen ik en mijn vriend onze droom reis doen en ik zou dan het liefst een go pro mee nemen!

 3. 23/03/2020 / 21:03

  Lijkt me echt heel gaaf om te doen. Wie weet in de toekomst als het corona virus voorbij is pff.

  • 27/03/2020 / 13:41

   Pfff ja, ik heb me maar voorgenomen dat 2020 gecancelled is, dan kan het alleen maar meevallen, haha.

 4. Silke De Backer
  19/03/2020 / 13:36

  Beelden van een GoPro zien er altijd zo stoer en avontuurlijk uit!

 5. 18/03/2020 / 19:39

  Het lijkt me wel cool om zoiets te gebruiken voor mijn reis. Goede tip dankjewel.

 6. Bouchra
  18/03/2020 / 14:01

  Als ik het zou hebben dan zou ik het zeker gebruiken en mijn reis vastleggen. Super gaaf om het dan terug te kijken.

 7. 18/03/2020 / 08:53

  Ik denkndat zoiets vooral leuk is voor in de auto..of voor op je hoofd tijdens het hiken ofzo…voor mij zou dit weer zo een gadget zijn die in de kast beland

 8. 17/03/2020 / 15:51

  Zeker leuk om mee te nemen. Zo krijg je toch net weer even andere foto’s

 9. 17/03/2020 / 12:23

  Nee, ik ben liever gewoon ‘in het moment,’ dan dat ik met een apparaat in de weer moet. Maar we handig voor de mensen die het leuk vinden natuurlijk!

 10. 17/03/2020 / 10:14

  Wij hebben er thuis ook eentje liggen om mee te nemen op reis. En gebruik hem voornamelijk voor onderwater shots of om naast de auto te hangen, de rest van de foto’s maak ik met mijn spiegelreflexcamera 😊🌿

 11. 17/03/2020 / 10:05

  Ik vind een GoPro vooral voor actie, ik zie ze wel als we in de bergen wandelen en ze komen met een mountainbike naar beneden, dat snap ik helemaal. Wij klimmen en wandelen in de bergen end an zou een GoPro niet echt spectaculair zijn. Ik heb wel een Camera met video erbij, dus ik maak wel veel filmpjes, omdat ik dit zo leuk vind kijken tussen de foto’s door.

 12. 17/03/2020 / 10:03

  ik heb een go pro maar gebruik hem eigenlijk nooit! zonde want je kan er leuke beelden mee maken

 13. 16/03/2020 / 16:27

  Als ik een Gopro zou hebben dan zou ik er mijn hele reis mee vastleggen! Echt heel tof…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }