Reisboeken die op mijn wishlist staan!

ReisboekenLezen en reizen… Dat is een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Alhoewel ik nog niet heel veel reisboeken in mijn collectie heb, zijn er wel een aantal reisboeken die op mijn wishlist staan.

Explore – Discover – Capture – Laura Vink

Explore Discover CaptureToen ik voor het eerst over Explore – Discover – Capture hoorde, wist ik het direct: DIT boek wil ik hebben! Ik ben echt nog een leek met het maken van foto’s, dus ik kan nog heel veel leren. En aangezien ik op reis graag mooie foto’s maak, komt dit enorm goed van pas. Het boek kost € 59,-. Dat is een flink bedrag, maar je krijgt daar wel het dikste reisboek ooit voor terug. Buiten de prachtige foto’s die er in staan, vind je honderden tips. En wat ik vooral erg leuk vind, is dat Laura de instellingen onder elke foto zet. Dat heb ik nog niet eerder gezien.

Marleen Brekelmans Bijzonder Plekje Boek

Dit lijkt me een enorm fijn boekje om leuke en fijne plekken te ontdekken. Aangezien er ook heel veel tips voor het binnenland in staan, trekt dit boek mij wel. Er zijn enorm veel mooie plekken in Nederland, waar ik het bestaan nog niet van weet. Dit boek komt dan goed van pas!

Marleen Brekelmans van Bijzonder Plekje verzamelt de leukste adressen in binnen- en buitenland opBijzonder Plekje www.bijzonderplekje.nl. Adressen voor een bijzondere dag uit, een lome afternoontea, een origineel weekendje weg en vakanties op een onvergetelijke plek.

De beste videotips van Lonely Planet

Aangezien Tasja recent een Go Pro aangekocht heeft, leek het me leuk om me iets meer te verdiepen in het maken en bewerken van video’s! Tot nu toe maken we altijd veel foto’s op vakantie, maar hoe leuk zou het zijn om een mooie, creatieve video te maken? Dat wil ik dus wel leren! De beste videotips van Lonely Planet zijn alvast een goed begin!

De beste videotips van Lonely PlanetWat is nou leuker dan je reis vastleggen met een camera? Leer nóg betere vakantiefilmpjes te maken en te delen via social media met De beste videotips van Lonely Planet. Of je nou je smartphone gebruikt of de nieuwste GoPro-camera, Lonely Planet geeft tips om je filmpjes nog leuker, beter, gekker of spannender te maken. Én hoe je het best daarna je filmpjes kan bewerken en kan delen via Facebook, YouTube, Vimeo et cetera.

Lonely Planet’s Ultimate Travelist

Dit zouden de 500 meest bijzondere plekken ter wereld moeten zijn. Althans, als ik de experts van Lonely Planet mag geloven. In deze Ultimate Travelist vind je niet alleen toeristische plekken zoals de Eiffeltoren, maar ook minder bekende, maar toch bijzondere plekken. Ik ben vooral nieuwsgierig naar die laatste plekken!Ultimate Travelist

Lonely Planet’s Ultimate Travelist is a compilation of 500 of the world’s most unmissable sights and attractions. And it has been ranked by Lonely Planet’s global community of travel experts so big names such as the Eiffel Tower and the Taj Mahal battle it out with lesser-known gems for a prized place in the Top 10. Insightful write-ups, inspiring photography, lavish production, and a fold-out chart on which to tick off the top sights make this the only bucket list you’ll ever need.
400 Droomritten – Keith Bellows – National geographic

Dit boek gaat niet zozeer om de bestemming, maar meer om de reis er naartoe. Ik ben van plan om nog heel wat road trips 400 Droomrittente maken, dus deze 400 ritten spreken mij enorm aan. Ik ben zo benieuwd wat er allemaal tussen staat! Lekker met de auto op vakantie, je eigen tijd bepalen, muziek luisteren en stoppen op de meest mooie en adembenemende plekken. Ja! Dat lijkt me wel wat.

Soms is de reis net zo bijzonder als de bestemming zelf. National Geographic bundelde daarom voor ‘400 droomritten’ de mooiste autoroutes ter wereld. Stap in en beleef een ultieme road trip die over alle continenten voert. Rijd over puntige heuvels en bergen, langs rafelige kusten, rivieren, valleien en canyons, pittoreske dorpjes en dichtbevolkte steden. Bezoek de Chiapas-hooglanden in het zuiden van Mexico en ontdek de Transfagarasan Route in Roemenië. Bewonder de bloeiende kersenbloesem in Japan en rijd langs een reeks abdijen in Frankrijk. Geniet van het voorbijglijdende landschap en verruim je blik op de wereld.

100% New York – Nellies Klaucke

Aangezien we over enkele maanden in New York zijn (Yihaaa!), lijkt het me fijn om dit boek eens door te bladeren. In 6 wandelingen zou je de gehele100% New York stad moeten kunnen ontdekken. Is dat überhaupt mogelijk? Ik ben er in ieder geval enorm benieuwd naar. Tijdens de wandelroutes kom je langs de beste hotspots en adressen. Aldus, de locals!

Met 100% New York op zak ontdek je de stad in no time. De wandelroutes leiden je langs HIGHLIGHTS ÉN DE LEUKSTE ADRESSEN volgens de LOCALS. De bezienswaardigheden, musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn bovendien overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Voor ’s avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. En met de HANDIGE PLATTEGRONDEN vind je altijd je weg.

Beroemde reizen – Andrew Bain 

Beroemde reizenAlhoewel hier alleen zeer bekende en beroemde reizen in staan, lijkt het me toch een mooi boek voor mijn verzameling. Zo kan ik in ieder geval weer wat inspiratie opdoen voor mijn Bucket List. Deze reizen zijn immers niet voor niets zo beroemd geworden, toch? Als ik de samenvatting hieronder lees ben ik alleen al verkocht bij Route 66! Deze reis wil ik zéker nog maken in mijn leven!

Lonely Planet Beroemde reizen neemt je mee langs de meest spectaculaire reizen ter wereld. Van Route 66 en de Tour de France, tot de zijderoute en de Oriënt-Express. Met prachtige foto’s, heldere informatie en de kwaliteit van Lonely Planet
1000 Ultieme reizen om zelf te beleven – 

In dit boek vind je dus maar liefst 1000 ultieme, prachtige, mooie, bekende en onbekende reizen. I love it! Als je hier nog niet genoeg inspiratie uit haalt, dan weet ik het ook niet meer. Ik geniet alleen al van alle prachtige reisfoto’s die erin staan. Foto’s die ik ooit zelf hoop te maken! Is er wel genoeg leven om de hele wereld te zien? Niet om al deze 1000 reizen te maken, ben ik bang, haha.1000 ultieme reizen om zelf te maken

Ontdek ‘s werelds beste reiservaringen, van buitengewone landschappen en verbluffende bouwwerken tot angstaanjagende avonturen en relaxte hang-outs. 1000 ultieme reizen om zelf te beleven beschrijft maar liefst duizend unieke bestemmingen, die alle continenten en bijna tweehonderd landen beslaan. De auteurs en de fotografen van de Rough Guides hebben in ruim dertig jaar landen in alle uithoeken van de wereld bezocht met als resultaat een inspirerend boek met schitterende foto’s.

Smartphone fotografie voor op vakantie – Eef Ouwehand

Omdat je op sommige momenten niet continu met je spiegelreflex in de weer wilt zijn, lijkt dit boekje me echt een goede Smartphone fotografie voor op vakantieuitkomst. Daarnaast vind ik het ook fijn om foto’s in real time op Social Media te plaatsen, dus dan is het ook fijner om mijn iPhone te gebruiken. Binnenkort schaf ik de nieuwe iPhone 7 aan en dan zorg ik ook dat ik voldoende geheugen heb voor het maken van goede foto’s en video’s.

Smartphone fotografie voor op vakantie is het boek voor mensen die meer uit hun vakantiefoto’s willen halen. Die op zoek zijn naar inspiratie en uitleg hoe beter te fotograferen met een iPhone of Android telefoon. Eef Ouwehand geeft praktische tips en inspirerende voorbeelden van vakantiefotografie: denk aan selfies, portretten, landschappen, strand & water, zonsondergangen & silhouetten, gebouwen en food.

Travel Listography

Reizen en lijstjes. Kun je zonder deze combinatie? Als groot fan van het maken van Bucket Lists en inpaklijstjes en to-do lists, zeg ik volmondig: NEE! InTravel Listograhy dit boek kom je een aantal zeer bijzondere lijstjes tegen. Deze staan allemaal in het teken van reizen en alles wat daarbij komt kijken. Welke plekken zou
je nooit meer willen bezoeken? Welke plekken juist wel? En welke mensen hebben een onwisbare indruk op je achter gelaten? Dit lijkt me zo gaaf om al je mooie herinneringen vast te leggen.

Listography for travel! This guided journal features 4-colour illustrations and over 70 thought-provoking list topics for journalers to list all their travel adventures, near and far – including past trips and future destinations. Prompts range from the quintessential (cities and countries visited/hope to visit, world cuisines, road trips) to the idiosyncratic (memorable people met, places you have no interest in visiting, where to time travel to).

Ik realiseer me dat dit een flinke wishlist is, maar ik wil ze allemaal! En waarschijnlijk kom ik er nog veel meer tegen, dus die lijst zal alleen maar groeien! 

 Ken jij reisboeken die ik zeker aan mijn wishlist moet toevoegen?

Liefs,
Simone

1 Reactie

  1. 03/07/2020 / 09:20

    Leuk zo’n boekenlijstje! Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }