Handige verzekeringen op reis

Voordat je op reis gaat ben je waarschijnlijk druk bezig met het plannen van de accomodaties, een inpaklijst samenstellen en het uitzoeken van de allerleukste bezienswaardigheden die je echt niet wilt missen. Dit zijn de leukere dingen van reizen. Echter zijn er ook noodzakelijke dingen die geregeld moeten worden. Denk dan niet alleen aan alle juiste reisdocumenten, maar ook aan de verzekeringen. Deze handige verzekeringen op reis zijn het overwegen waard!

Handige verzekeringen op reis

Handige verzekeringen op reis

Voordat je aan je (lange) reis begint is het altijd verstandig om erover na te denken hoe je op dit moment verzekerd bent. Zijn deze verzekeringen toereikend voor jouw reisplannen? Als je een korte weekendtrip binnen Nederland maakt heb je waarschijnlijk andere verzekeringen nodig dan wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Kijk dit dus even goed na voordat je vertrekt. Je wilt er misschien niet over nadenken, maar wat als je plotseling ziek wordt of een been breekt en in het ziekenhuis terecht komt? Dan is het toch wel fijn dat je goed verzekerd bent en je je daar even niet druk om hoeft te maken. Aan onderstaande handige verzekeringen op reis mag je toch zeker wel denken voor vertrek.

Reisverzekering

Deze ligt waarschijnlijk het meest voor de hand. Echter is het wel verstandig om goed op te letten welk soort reisverzekering je afsluit. Een reisverzekering is namelijk een combinatie van meerdere rubrieken in één pakket. Om te voorkomen dat je voor sommige rubrieken dubbel verzekerd bent, kun je de sommige rubrieken zelf kiezen. Zoals bijvoorbeeld pechhulp in het buitenland of sommige zorgkosten. Deze kunnen namelijk al in je eigen auto- of zorgverzekering zitten. Een reisverzekering is vooral belangrijk voor onvoorziene kosten, zoals o.a.:

  • Annulering van je reis
  • Verlies van bagage
  • Buitengewone kosten (bv. opsporings- en reddingsacties
  • repatriëring

Dit is vooral handig in het buitenland, omdat de risico’s/kosten in Nederland minimaal zijn.

Uitvaartverzekering

Dit is waarschijnlijk het laatste waar je over na wilt denken wanneer je op vakantie gaat, maar wel heel noodzakelijk. De kans is klein dat je op vakantie overlijdt, maar wanneer je voor een langere periode naar het buitenland gaat wordt die kans al ietsje groter. Wil je je nabestaande de financiële rompslomp besparen? Zorg er dus voor dat je je uitvaartverzekering geregeld hebt, want de kosten voor een uitvaart zijn absoluut niet mis. Daarnaast hebben jouw dierbaren wel wat anders aan hun hoofd wanneer jij er niet meer bent. Zorg er dus voor dat alles geregeld is.

Handige verzekeringen op reis
traveling car and beautiful scenic of lake pukaki in aoraki – mt.cook national park new zealand

Autoverzekering

Ga je met de auto op reis? Conroleer dan even de polisvoorwaarden van je autoverzekering om te zien waar je wel en niet voor verzekerd bent in het buitenland. Daarnaast is het ook handig om na te gaan of je verzekerd bent voor pechhulp in het buitenland.

Aansprakelijkheidsverzekering

Oeps, je hebt per ongeluk iets kapotgemaakt op je hotelkamer of in je AirBnB accomodatie. Niet fijn als je zelf voor deze kosten moet opdraaien. Een aansprakelijkeisverzekering kan hierbij helpen. Sommige kosten worden ook gedekt door de reisverzekering. Zoek dit dus even goed uit!

Inboedelverzekering

En dan last but not least, je inboedelverzekering. Heb jij een inboedelverzekering met een goede buitenshuisdekking? Zo nee, check dit dan nog even goed. Want als je maandenlang op reis gaat, neem je bepaalde dingen die bij je inboedel horen (tablet, laptop, camera, etc.) waarschijnlijk mee. Beetje jammer als je deze kapot laat vallen en zelf een nieuwe moet kopen. Meestal vergoedt een inboedelverzekering meer dan een reisverzekering. Altijd goed controleren dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }