8 tips bij je keuze voor een reisverzekering

reisverzekeringGa jij altijd goed verzekerd op reis? Of denk je er nooit zo bij na? In sommige gevallen kan dit enorm handig zijn. Ik heb een doorlopende reisverzekering en geef je graag tips bij het maken van een keuze!

8 tips bij je keuze voor een reisverzekering

Ben je dol op rondreizen of maak je graag een stedentrip naar het buitenland? Dan is een passende reisverzekering natuurlijk onmisbaar. Heb je geen idee waar je op moet letten bij de keuze voor een reisverzekering of weet je niet welke rubrieken voor jou van toepassing zijn? Onderstaande 8 tips helpen je bij het kiezen voor een goede reisverzekering. Ook goed verzekerd op reis voor een goede prijs? Vergelijk je reisverzekering!

1. Bagage is standaard meeverzekerd

Je bagage is standaard meeverzekerd op de reisverzekering. Wel kennen sommige reisverzekeraars een eigen risico of maximum aan het verzekerd bedrag. Bij het vergelijken van reisverzekeringen is het verstandig om hier rekening mee te houden. Uiteraard let je tijdens een vakantie goed op je bagage, zakkenrollers zijn namelijk overal ter wereld actief.

2. Medische kosten: een absolute must om mee te verzekeren

De rubriek medische kosten is een must om mee te verzekeren op je reisverzekering. De basiszorgverzekering en aanvullende verzekering zijn veelal niet voldoende om hoge medische kosten te dekken in het buitenland. Medische kosten in het buitenland worden vergoed tegen de Nederlandse kostprijs. De aanvullende zorgverzekering biedt vaak een aanvulling daarop, maar is niet altijd voldoende. Geneeskundige kosten meeverzekeren is daarom iets wat je niet mag onderschatten.

3. Europa- of werelddekking: waar ga je naartoe?

Waar gaat je vakantie dit jaar naartoe? Als je veel buiten Europa reist, is een reisverzekering met werelddekking natuurlijk logisch. Blijf je binnen Europa en bezoek je geen landen in bijvoorbeeld Azië of Afrika? Dan volstaat Europadekking op de reisverzekering.

4. Hoelang en hoe vaak per jaar ga je op vakantie?

Ga je meerdere malen per jaar op vakantie of boek je diverse stedentrips naar het buitenland? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Daarmee ben je het gehele jaar goed verzekerd. Ga je niet langer dan 3 weken per jaar op vakantie? Dan volstaat een korte reisverzekering ook. Je betaalt premie voor de periode dat je op vakantie gaat en de verzekering stopt wanneer je weer terug bent in Nederland.

5. Ongevallendekking: altijd relevant, ongeacht je leeftijd

Of je nu jong of oud bent, een ongeval kan je altijd overkomen. Je kunt zomaar uitglijden tijdens een wandelvakantie of worden aangereden op de openbare weg. Hiervoor is de ongevallendekking. Wil je geen onnodig risico lopen? Kies dan voor een aanvullende ongevallendekking.

6. Gevaarlijke sporten: nooit zonder risico

Het beoefenen van gevaarlijke sporten tijdens je vakantie is nooit zonder risico. Extreme sporten zijn bijvoorbeeld paragliden, duiken en abseilen. Deze sporten dien je apart mee te verzekeren en vallen niet onder de basisdekking.

7. Rechtsbijstandverzekering: onmisbaar in het buitenland

De wetten en regels zijn in het buitenland veelal anders als in Nederland. In sommige gevallen kan dit vervelende situaties opleveren. Hiervan kan sprake zijn als je niet op de hoogte bent van verkeersregels in het buitenland. Rechtsbijstand meeverzekeren is daarom verstandig.

8. Annuleringsverzekering: voor onvoorziene gebeurtenissen

De annuleringsverzekering is er om te voorzien in een schadevergoeding als je vanwege onvoorziene gebeurtenissen niet op vakantie kunt of je reis moet afbreken. Redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld zijn het overlijden van een familielid, een echtscheiding of de koop van een woning.

Toe aan een korte of lange vakantie? Ga goed verzekerd op pad met een kortlopende of doorlopende reisverzekering.

Heb jij een juiste reisverzekering?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }