Reizen door Myanmar: Hotspots op mijn Bucket List + Tips!

Reizen door Myanmar, ‘het land van de gouden pagodes’, is één van de activiteiten die ik recent aan mijn Bucket List toegevoegd heb. Myanmar a.k.a. Birma is het meest authentieke land van heel Azië, waar de inwoners enorm vriendelijk zijn en zich vasthouden aan oude tradities. Ik besloot om me er in te verdiepen en een aantal Hotspots voor het reizen door Myanmar op mijn Bucket List te plaatsen. Reizen jullie mee?

Reizen door Myanmar
Bagan via Shutterstock by Travel Mania
Tempels in Bagan

Eén van de meest bijzonder plekken die ik in Myanmar zou willen bezoeken is Bagan. Deze plek heeft duizenden tempels wat zorgt voor een waanzinnig uitzicht. De ene tempel is nog groter en mooier dan de andere. Als je niet weet welke tempels je wilt bezoeken, kies er dan voor om de 5 belangrijkste tempels van Bagan te bezoeken!

Mandalay

In Mandalay vind je vele mooie plekken om te bezichtigen. Breng een bezoekje aan Mandalay Hill en geniet van het rustgevende uitzicht. Vervolg je weg naar Mandalay Palace, waar je het prachtige klooster Shwenandaw Monastry niet mag overslaan. Dit klooster is volledig gemaakt van teakhout en waarschijnlijk één van de mooiste die je ooit hebt gezien.

Als je net als ik van de zonsondergang houdt, kun je deze volgens de kenners het best bekijken op de kilometer lange brug: De U Bein Bridge. Deze brug is een aantal kilometer ten zuiden van Mandalay te vinden en is de grootste voetgangersbrug ter wereld. Zo gaaf!

Reizen door Myanmar
U Bein Bridge via Shutterstock by Sean Pavone
Inle Lake

Inle Lake is één van de meest beeldbepalende plekken in Myanmar. Het meer is maar liefst 22 kilometer lang en omringd door prachtige bergen. Bezoek een van de vele kleine vissersdorpjes, geniet van het uitzicht, maak een boottochtje over het meer en bezoek de bekende Floating Gardens!

Aan de westkant van het meer vind je het dorpje Inthein met waanzinnig veel pagodes: De Shwe Inn Thein.

Reizen door Myanmar
Shwe Inn Thein via Shutterstock by Zzvet
Visum Myanmar

Een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken is het aanvragen van een visum voor Myanmar.  Als je geen visum hebt, kom je het land niet in. Dus zorg ervoor dat je je reisdocumenten op tijd in huis hebt, zodat je ongestoord kunt genieten.

Als je de documenten online aanvraagt, ontvang je deze binnen 72 uur. In onderstaande tabel vind je nog een aantal handige weetjes:

Max. reizen Enkele reis
 Dagen verblijf max. 28 dagen in totaal
 Geldigheid 90 dagen
 Prijs € 69,95
 Factsheet Download PDF

Als je meer uitlegt wilt over het aanvragen van een visum voor Myanmar, raad ik je aan om deze video te bekijken:

Ik krijg altijd enorm veel inspiratie door het maken van deze Bucket List artikelen en ik hoop jullie ook! Indien je zelf al eens in Myanmar geweest bent en nog tips voor hotspots hebt, laat dan gerust een berichtje achter!

Zou jij willen reizen door Myanmar?

2 Reacties

  1. 15/04/2020 / 16:33

    lijkt mij ook weer zo’n mooie plek. heb er eerlijk gezegd ook niet eerder van gehoord

  2. 06/02/2019 / 10:22

    Myanmar lijkt mij echt heel erg mooi! Vind zelf ook niks leuker dan zo’n reis plannen en hotspots opzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }