Onverwachte road trip naar Noord-Italië

verona stephanieCiao lezers van Sim’s cup of tea,

Simone is op zoek naar gegaan naar bloggers die een reisverhaal wouden schrijven. Het is super om eens een keertje fijn in het Nederlands te schrijven, omdat ik normaal altijd in artikelen in het Engels schrijf voor mijn reis website touristexclusive.com. Daar schrijf ik voornamelijk over exclusieve bestemmingen/restaurants en activiteiten terwijl ik nu mijn persoonlijk reisverhaal van Noord-Italië met jullie ga delen.

Opstaan & vertrekken

Mijn vriend Peter en ik zijn best spontaan als het aankomt op het plannen van reisjes. Maar de road trip naar Italië spant wel echt de kroon. Ik had een weekje vrij en we hadden nog niet meteen iets gepland, terwijl we normaal elk weekend weg zijn voor de website. Die zaterdagochtend lagen we een beetje te brainstormen in bed. Wat als we nu in de auto stappen en naar Italië rijden, want daar wordt het net 2 graden warmer als in België. Zo gezegd, zo gedaan en die namiddag stapte wij bepakt en bezakt in de auto richting Milaan.

Cath milano

Eerste stop: Milano

Buiten het bekende Rome en een strandvakantie naar Rimini, had ik verder nog niets van Italië ontdekt. Waarom dan niet beginnen met de modestad van Italië? Buiten alle grote fashion merken heeft Milaan ook een aantal sublieme restaurants, waaronder restaurant Alice in warenhuis EATaly. Al kun je EATaly niet echt een warenhuis noemen. Het is eerder een beleving dan een winkel. Er zijn 3 etages met allemaal lokale lekkernijen. We bleven 2 nachten in Milaan om ook even te bekomen van de lange rit  (10 uur vanuit België). Daarna zijn we op aanraden van toerismebureau van Lombardije richting Lake Iseo gereden.

eataly kleiner

Onbekende parel van Italië

Lake Iseo heeft ervoor gezorgd dat ik mijn hart een beetje verloren heb aan Italië! Wat een prachtig meer en wat een zalige mentaliteit. Er komen veel minder toeristen dan bijvoorbeeld Lake Como of het Gardameer. Maar het is daarom net veel leuker, omdat alles er gerund wordt door families. Eind juni start daar wel het project ‘floating piers’, waarbij een bekende kunstenaar een drijvende verbinding gaat maken tussen twee eilanden en het vaste land. Het hele gebied staat daarvoor nu al in rep en roer. Heb je in juni/juli een trip gepland naar Noord-Italië, dan zou ik zeker het Iseo meer aan je stops toevoegen!

boat lake iseo

Na een zalige nacht in hotel Rivalago zijn we ondertussen alweer onderweg naar Venetië. De stad die gebouwd is op houten palen. Wist jij al dat alle gebouwen daar op houten palen in de grond gebouwd zijn? Beetje eng als je daar over nadenkt.

venice

Venetië kon ons niet meteen bekoren, dus we zijn na één dag meteen doorgereden naar Verona, de stad van de liefde. Het leuke aan geen vaste planning bij een road trip is dat je zelf kunt bepalen waar je naartoe gaat en hoe lang je er blijft.

Stad van Romeo & Julliet

Gelukkig was het met Verona meteen liefde op het eerste gezicht. De romantiek is die dag zeker met 10% gestegen tussen mijn vriend en mij. Rondlopen in de kleine, gezellige straatjes, terwijl je aardbeien met chocoladesaus eet. Wat kan daar nu tegenop? We hebben daar ook naar een Bed & Breakfast gezocht, om zo ook wat lokale mensen te leren kennen. B&B Relais Bacio Di Luna in Verona is veruit de leukste plek waar we geslapen hebben. Ontbijten op het terras met uitzicht over de stad Verona is iets wat ik nooit ga vergeten.

bacio di luna verona

Natuurlijk komen aan alle sprookjes een eind… Gelukkig is dat van ons niet zo tragisch als dat van Romeo en Juliet. Het einde van onze mooie road trip door Noord-Italië was wel in zicht. We zouden alleen nog even een paar uurtjes stoppen aan het como meer om dan door naar huis te rijden.

verona

Natuurlijk hebben we prachtige herinneringen gemaakt en foto’s om in te kaderen. Als jij meer wilt lezen over de bezochte steden en verschillende accommodaties, dan kun je altijd een kijkje nemen op onze website (touristexclusive.com) waar we jullie graag meer vertellen.

Liefs,
Stéphanie

Simone: Wauw, dat noem ik nog eens lekker spontaan. Ik heb enorm genoten van het verhaal van Stéphanie. Een road trip door Italië is niet mis natuurlijk. Het Iseo meer waar Stéphanie over vertelt, komt me wel bekend voor. Toen ik een jaar of 13/14 was, ben ik samen met mijn ouders op vakantie in Italië geweest. Wij lagen aan het Idro meer en dat was daar niet ver vanaf als ik het me goed herinner. Verder ben ik nog twee keer in de buurt van Merano en Schenna geweest. Deze plaatsen liggen beide in Zuid-Tirol. En in Rome en Ancona. Dat laatste is overigens geen aanrader, zoals je hier kunt lezen!

Heb jij ook al eens zo’n spontane road trip gemaakt?

5 Reacties

  • 29/01/2017 / 13:40

   Dank je wel. Dit was een gastblog,dus de foto’s zijn niet door mij gemaakt. Ik vind ze ook prachtig!

 1. 17/06/2016 / 07:12

  Mooie foto’s! Hoor van zoveel mensen goede verhalen over Italië, maar ben er zelf eigenlijk nog nooit geweest. Het staat zeker hoog op mijn lijstje. Wel leuk om zoiets spontaan te doen, maar dat zou hier te veel ontregelen denk ik.

 2. 17/06/2016 / 06:09

  Wow,mooie foto’s. Ik ben niet zo spontaan, meer van het plannen. Maar erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }