7 Romantische steden in Nederland

Heb je zin om met je vriend of vriendin een goedkoop weekendje weg te gaan, maar wil je niet te ver van huis? Er zijn genoeg romantische steden in Nederland waar jullie een leuke tijd kunnen beleven. Ik heb de leukste steden voor jullie bezocht en verklap hun geheimen!

romantische steden in Nederland
Maastricht via Shutterstock

Maastricht

Er is van alles wat te doen in Maastricht. In deze stad vind je heerlijk bourgondisch eten en prachtige uitzichten en wordt daarom ook als één van meest romantische steden van Nederland gezien. Ga bijvoorbeeld uit eten vlakbij de Sint Servaasbrug en drink een drankje aan het Vrijthof. Wil je na al dat heerlijke eten en drinken toch even wat actiefs doen? Bezoek dan de grotten van Sint-Pietersberg.

Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk dé hoofdstad van Nederland en zeer populair onder toeristen. Als je de te drukke plekken vermijdt dan kun je een heel romantisch nachtje weg met je lief beleven. Drink bijvoorbeeld eens drankje bij de skylounge van Amsterdam. Deze bar zit vlakbij het centraal station en hier kun je onder het genot van een drankje over de stad en het IJ kijken. Aan de andere kant van het IJ staat de vernieuwde A’DAM Toren. Hier kun je naar boven gaan en schommelen op de hoogste schommel van Nederland. Op de NDSM werf kun je samen met je geliefde over de rommelmarkt in de IJ-hallen lopen, vanaf centraal station gaat er gratis een directe pond naartoe. Check van te voren wel even of er een rommelmarkt is op de dag dat jullie willen gaan! Wil je de drukte van de stad even ontlopen? Doe dan een romantische wandeling in het Amsterdamse bos en duik daarna lekker het wellnesscentrum van Spa Zuiver in.

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en telt bijna 50.000 inwoners. Het is een erg leuke stad om samen eens heen te gaan. Ga bijvoorbeeld langs de vismarkt. Op de vismarkt wordt, zoals je misschien denkt, niet alleen vis verkocht maar ook antiek en kunst. Beklim daarna samen de abdijtoren van ruim 90 meter hoog. Als je hier bovenop staat heb je prachtig uitzicht over de stad en over de provincie Zeeland! Wanneer het mooi weer is tijdens jullie tripje, bezoek dan een dagje het strand. Middelburg zelf ligt niet aan een strand dus je moet er wel een klein stukje voor reizen. Mijn strandtip? Het strand van Zeeland! Dit strand is ontzettend breed en is daarom een mooi gezicht en er is door de breedte altijd een plekje voor jou en je wederhelft!

romantische steden in Nederland
Amersfoort via Shutterstock

Amersfoort

Amersfoort is een middelgrote stad in het midden van het land. Amersfoort staat bekend om zijn kleine grachtjes en oude wijken vol met natuur. Loop samen bijvoorbeeld het bergkwartier in. Het bergkwartier is een oude villawijk met veel natuur en kleine parkjes. Bedenk samen eens wat voor soort huis jullie zouden willen kopen. Amersfoort heeft ook een aantal leuke pleinen in de binnenstad waar jullie samen lekker op een terrasje wat kunnen drinken. Aan één van die pleinen zit de Onze Lieve Vrouwentoren. Deze toren is bijna 100 meter hoog en je kunt hem samen beklimmen. Als jullie eenmaal boven zijn heb je prachtig uitzicht over de stad en over de omringende dorpen.

Naarden-Vesting

Naarden-Vesting ligt vlakbij Naarden en is vroeger aangelegd om de stad Amsterdam te beschermen. Van boven ziet de vestiging er een beetje uit als een bloem met daarom heen grachten. In Naarden- Vesting heb je daarom allerlei rondvaarttochten waarmee je hele vesting goed kan zien. Sluit jullie dag af met een romantisch diner in één van de restaurantjes van de vesting.

Den Haag

Den Haag is de politieke hoofdstad van Nederland maar ook een romantische stad als je de juiste plekjes kent. Neem bijvoorbeeld samen deel aan een culinaire wandeltocht. Jullie worden tijdens de tour meegenomen langs verschillende restaurantjes, lunchrooms en cafeetjes. Liever iets op één plek doen? Dan kunnen jullie eens langsgaan bij UrbanFarmers. UrbanFarmers is een stadsboerderij en is gevestigd op het dak van de Schilde wat er voor zorgt dat je tijdens je date een mooi uitzicht hebt. Den Haag staat verder natuurlijk bekend om het binnenhof, iedereen moet hier naar mijn idee wel eens een keer geweest zijn, dus ben je hier nog niet geweest? ga er dan lekker met zijn tweeën heen. Zo zien jullie eindelijk waar de belangrijke beslissingen over het land gemaakt worden.

romantische steden in Nederland
Giethoorn via Shutterstock

Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel Hollands Venetië genoemd, dat komt omdat je in Giethoorn jezelf voornamelijk moet voortbewegen met een bootje. Stap met zijn tweeën in een privé bootje terwijl je geniet van een lekker wijntje. Probeer wel het hoofdseizoen te mijden want dan stroomt Giethoorn vol met toeristen. Als je de kans hebt, vaar dan even met een bootje naar het midden van het Bovenwijde. Het Bovenwijde is een meer  aan de oostkant van Giethoorn. In het midden van het meer vind je een klein eilandje met een strandje. Neem een picknickmand mee met wat lekkere hapjes en wat lekkers te drinken en geniet samen van de omgeving en zwem in het meer! Na een heerlijke dag vertoeven kun je samen genieten in een van de 10 beste hotels in Giethoorn!

Heb je meer inspiratie voor je date nodig? Lees dan op VoucherAlarm.com: 200 date ideeën.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }