Tips voor een rondreis door Andalusië!

Rondreis door Andalusië
El Caminito del Rey – © Sim’s Cup Of Tea

Afgelopen oktober hebben wij een prachtige 11-daagse rondreis door Andalusië gemaakt. Een reis waar ik enorm naar uitgekeken heb. En wat was het prachtig! Wel heb ik een aantal dingen geleerd. En die tips wil ik graag met jullie delen.

Tips voor een rondreis door Andalusië

Voordat ik jullie in een volgende blogpost meeneem langs alle prachtige plekken wil ik jullie nog wel een aantal tips geven:

  • Zorg ervoor dat je een goede auto huurt, waarmee je een onbeperkt aantal kilometers per dag mag rijden. Want met een maximum van bv. 60km per dag, ga je het zeker niet redden.
  • Zorg voor een goede reisverzekering. Tijdens een roadtrip kan er nog wel eens iets stuk gaan of kwijtraken. Of je hebt medische hulp nodig… Dit is nooit leuk, maar het kan wel makkelijker gemaakt worden. Kijk hier voor een doorlopende reisverzekering. Dan weet je zeker dat je je nergens zorgen om hoeft te maken.
  • Stippel de route alvast uit. Dat hoeft niet tot in detail, maar het is wel fijn om te weten welke opties je hebt. Wil je via de snelweg naar de volgende plek? Of liever een toeristische route? Als je dit op vakantie moet uitzoeken, is dat zonde van de tijd.
  • Indien je net als wij in oktober gaat, dan heb je de pech dat je iets meer kleding mee moet nemen. Terwijl het overdag flink warm kan zijn, koelt het ‘s avonds enorm af. Ik ben best wel een koukleum. Dus als de temperatuur van 25 naar 16 zakt, dan bibber ik behoorlijk. Het wordt wel pas redelijk laat donker, dus je kunt best veel van de zon genieten.
  • Plan je activiteiten goed. Wil je bepaalde musea of Alcazaba’s bezichtigen, zorg dan dat je een aantal maanden vooraf al online tickets reserveert. Wij konden de Alhambra in Granada helaas niet meer volledig bezichtigen. En dat is best een teleurstelling als je eenmaal daar bent. Als je dat kunt voorkomen, zeker doen! Gelukkig konden we de Caminito del Rey in Malaga wel nog bezoeken. Maar ook hiervoor raad ik aan om maanden van tevoren kaarten te bestellen. Anders kun je van een koude kermis thuiskomen.
  • Leer een aantal handige Spaanse woorden of installeer een vertaal app. De meeste Spanjaarden zijn niet erg goed in Engels. Dus een beetje basiskennis kan nooit kwaad. Daarnaast voorkom je daarmee dat je een parkeergarage alarm laat afgaan, omdat je het woord NOODuitgang niet herkende… (But it wasn’t me… ahum!)
  • Kijk van tevoren goed naar de verkeersregels. Deze willen nog wel eens verschillen met de regels in Nederland. Zo voorkom je, dat je net als wij, de politie achter je aan krijgt. (Achteraf gezien best een grappig verhaal. De goede man verstond ons totaal niet, dus reed maar gefrustreerd door…!)
  • Ik raad een hotel aan in de stad die je wilt bezoeken. Zo kun je in de middag ook even genieten van een heerlijke siësta. Net als de Spanjaarden doen. Tussen 14:00 en 18:00 is het een dode bedoeling op straat. Overigens wel fijn als je op je gemak iets wilt bekijken.
  • Houd er rekening mee dat de meeste restaurants pas rond een uur of 20:00 openen. Sommige tentjes zijn wel de hele dag open, maar dan heb je een beperktere keuze. Daarnaast heb je kans dat je in een leeg restaurant zit. De Spanjaarden komen niet eerder dan 20:00/20:30 aan een dinertafel zitten.

Uiteraard volgt er snel een verslag van mijn ervaringen in de prachtige steden van Andalusië. Ik heb eerst nog wat tijd nodig om alle foto’s uit te zoeken en te bewerken.

Heb jij al eens een rondreis door Andalusië gemaakt?

Liefs,
Simone

€€€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }