Diary #23 / Statue of Liberty, Ellis Island en slenteren over Broadway!

Manhattan Skyline

De tweede dag verraste New York ons met een heerlijk zonnetje en een strak blauwe lucht. Een mooie dag om the Statue of Liberty en Ellis Island te bezoeken. Dit resulteerde uiteindelijk in een Lady Liberty fotoshoot. Ze is ook zo enorm groot en indrukwekkend. Mooier dan dat ik me had voorgesteld!

CityPASS

Aangezien we via NYC & Company in het bezit waren van een CityPASS, hoefden we geen tickets meer te kopen. Met deze CityPASS kregen we toegang tot de Statue Cruise Ferry, Liberty Island en Ellis Island. En als kers op de taart mochten we ook nog genieten van het uitzicht vanuit het voetstuk van Lady Liberty.

Breakfast at Flavors

Eerst maar een stevig ontbijtje! Om de hoek van het hotel, vonden we Flavors. Een zaakje waar je vanalles kunt eten. Van bagels en croissants, tot aan maaltijdsalade’s en pasta. Je kunt het daar opeten of meenemen als lunch voor onderweg. Super handig! Hier at ik mijn allereerste bagel ooit! En ik ben verkocht!

Flavors New York

Statue of liberty

Op naar de ferry! Deze vind je in Battery Park in het Financial District van de Lower East Side of Manhattan. Wat me overigens een heerlijk park lijkt, als je in de zomer ergens rustig wilt picknicken of lezen.

Zodra de ferry vertrokken is, kun je al genieten van de steeds kleiner wordende skyline van Manhattan. Vaak is het dus vechten om een goed plaatsje, want anders staan er honderden mensen in de weg. Je kunt dus het beste zo vroeg mogelijk vertrekken. Gelukkig was het wintertijd, dus het viel voor ons mee qua drukte.

And then…there she was! Isn’t she really really really pretty and amazing? ❤

Statue of liberty


Deze foto’s maakte ik vanaf de varende ferry. Ik ben blij dat mijn 18-200mm lens toen nog niet stuk was, want de iPhone foto’s bevatten enorm veel ruis. Dan had ik echt enorm gebaald!! En kijk eens wat een prachtige strak blauwe lucht. Zo lijkt het wel zomer. Schijn bedriegt, want het was zo koud, dat ik continu warme chocomel dronk om warm te blijven.

Toen we aankwamen op Liberty Island merkten we dat we de eerste ferry genomen hadden, dus er waren verder niet veel toeristen. Lekker rustig. Na een beetje rondgeslenterd en foto’s gemaakt te hebben, vervolgden we onze weg naar het voetstuk om te genieten van de skyline van Manhattan…

Statue of LibertyStatue of Liberty

Deze twee foto’s vind ik zo enorm gaaf geworden. De zon en de prachtige lucht van die dag hebben me wel een handje geholpen natuurlijk! 😉

Statue of Liberty

Kunnen jullie geloven dat ik alleen al 50 foto’s van deze prachtige dame gemaakt heb? Ik moest even goed zoeken, maar dit zijn naar mijn mening toch wel de mooiste foto’s die ik van haar gemaakt heb.

Ellis Island

Nadat we Lady Liberty van binnen en de skyline van Manhattan nog even bewonderd hadden, was het tijd voor de volgende stop: Ellis Island.

Vóór 1892 vond de uitgevoerde immigrantencontrole plaats in Castle Clinton op Lower Manhattan. Tussen 1 januari 1892 en 29 november 1954 kwamen in totaal zo’n 12 miljoen immigranten door de poorten van het verwerkingscentrum op Ellis Island. Immigranten die per boot aankwamen in de haven van New York moesten onder andere een medische keuring ondergaan alvorens zij tot de Verenigde Staten werden toegelaten. Ongeveer 2% van de mensen die hier aankwamen werd de toegang geweigerd, vaak wegens ernstige, chronische ziekten, oogziekten (trachoom) met blindheid als gevolg, psychische ziekten of criminele achtergronden van de immigranten. Veel van de immigranten vestigden zich in New York of het aangrenzende New Jersey. Annie Moore, een vijftienjarig meisje uit Ierland, was de eerste die via Ellis Island werd toegelaten tot de Verenigde Staten. – Wikipedia

Ik moet zeggen dat het museum saai, maar wel indrukwekkend was. Als je van geschiedenis houdt, is dit zeker een aanrader. Er hing zelfs een hele wand met paspoorten van immigranten uit alle landen. Dat vond ik het meest indrukwekkend. Al die oude documenten en persoonlijke bezittingen van de immigranten uit die tijd.

Ellis Island

Aangezien het toch wel enorm fris was op het eiland, namen we de eerstvolgende ferry terug naar Manhattan. Maar niet voordat ik nog twee mooie plaatjes van het uitzicht schoot!

Ellis Island

Slenteren over Broadway

Terug in Manhattan, besloot ik om de tip van vriendin Wendy op te volgen. Zij is ondertussen al zo’n 5x in New York geweest en weet precies hoe Manhattan in elkaar steekt. Ze gaf aan dat zij en haar vriend Broadway vanaf Wall Street tot aan Times Square afliepen en dat dit een enorm leuke en gezellige straat moest zijn. Zo gezegd, zo gedaan!

Allereerst kwamen we langs de Charging Bull. Hier stond een enorm lange rij en de mensen waren bijna aan het vechten om samen met deze reusachtige stier op de foto te kunnen. Die hoop heb ik dus maar laten varen. Zie hier, de Charging Bull met totaal onbekenden!

Charging Bull

Wendy had gelijk, slenteren over Broadway is super leuk. In principe is het in een uurtje te doen, maar aangezien wij een aantal super leuke winkels tegenkwamen, deden we er ietsje langer over. Na drie uur waren we niet eens op de helft, haha. Maar ik keek mijn ogen uit. Alles is zo waanzinnig groot. En de sfeer is fantastisch.

Broadway

Toen we langs deze gigantische snoepwinkel liepen, werd ik als het ware naar binnen gezogen. Niet dat ik nou zo’n snoepkont ben, maar de winkel zag er zo enorm schattig uit. Kijk nou!! En uiteraard kon ik niet weggaan zonder een paar Jelly Beans in alle smaken!

Dit was echt een leuk winkeltje. Ik weet alleen niet meer hoe deze heette… In ieder geval kreeg je er allerlei leuke frutsels voor in huis. Zeker voor de foodies onder ons een aanrader!

De Strand book store is echt een aanrader! Zeker als je van zeldzame boeken houdt. Het schijnt dat ze bijna alles wel hebben. En zo niet, dan weten ze er wel aan te komen. Schroom dus niet om één van de vele medewerkers om hulp te vragen. In één van de vitrines stond gewoon een boek van duizenden euro’s. Zo zeldzaam!

Strand Book store Strand book store

Barnes & Noble

Ondertussen was het al donker geworden en werd het toch wel fris. En ik kreeg honger! Tijd om iets lekkers te gaan eten dus. Oh nee, wacht… daar zie ik een Barnes & Noble book store. Daar moet ik naar binnen! Ook hier keken we onze ogen uit. Wat een prachtige winkel. Ik dacht alleen maar: hebben hebben hebben!

Barnes & Noble

Barnes & Noble

Xi’an Famous Foods

En nu was het dan echt tijd om te eten! Via Pinterest had ik een aantal artikelen met foodie budgettips in New York opgeslagen. kwamen we uit bij Xi’an Famous Foods. Ik koos voor noodles met varkensvlees. Ik gaf aan dat ik het niet zo pittig wilde, maar uiteindelijk stond ik alsnog redelijk in brand. Jeetje. Ik wil niet weten wat er was gebeurd als ik voor pittig had gekozen. Maar het was wel erg lekker!

Xi'an Famous Foods

Wederom een geslaagde dag in New York City. Na het maken van dit artikel besef ik dat ik toch wel heimwee heb. Ik wil dan ook zo snel mogelijk terug! Zoals ik al aangaf, wil ik dan wel gaan wanneer het wat warmer is. Lijkt me toch iets comfortabeler!

Wat vind jij van the Statue Of Liberty?

Liefs,
Simone

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }