Staycation op het water

Blijf je deze zomer liever nog lekker in eigen land, maar wil je niet op één plek verblijven? Dan is een vaarvakantie wellicht een leuk idee. Huur een boot voor een weekend of week en ga er lekker op uit en geniet van jouw eerste staycation op het water!

Staycation op het water
Biesbosch via Shutterstock by Ruud Morijn Photographer
Boot huren Biesbosch

Jullie weten ondertussen wel dat ik dol ben op fotograferen. Er zijn genoeg mooie natuurgebieden in Nederland waar ik wil fotograferen. Waaronder de Biesbosch! Drt natuurgebied ligt op de grens van Zuid-Holland en Brabant en is voor ons, vanuit Zuid-Limburg, niet al te ver rijden. Het lijkt me heerlijk om hier een paar nachten te vertoeven op een boot, waar je ook nog eens kunt slapen en los kunt gaan met je camera.

In de Biesbosch mag je maximaal 6km per uur varen. Dit is om de flora en fauna te beschermen. Wanneer je geen vaarbewijs hebt komt dit prima uit, want dan mag je alleen boten besturen die niet sneller gaat dan 20km per uur en niet langer is dan 15 meter.

Als je liever een dagje wilt varen, maar toch liever in een hotel slaapt kun je ook een zeilbootje huren. Heerlijk uitwaaien en in de avonden lekker knus in je hotelbed!

Staycation op het water
Vinkseveense Plassen via Shutterstock by fokke baarssen
Boot huren Vinkeveen

Een ander prachtig natuurgebied in ons eigen kikkerlandje zijn de Vinkeveense plassen. Hier heb je vast al regelmatig van gehoord, aangezien het een popuplair watersportgebied van maar liefst 900 hectare is. Vanuit de Vinkeveense plassen zijn er voldoende vaarroutes, dus er is voor ieder wat wils. Zo vind je in de omgeving ook het Gooi en de Loosdrechtse plassen.

Vaar met je boot langs de pittoreske plaatsjes Baambrugge of Abcoude, ga lekker picknicken op één van de 12 zandeilanden in het water of bezoek één van de 6 forten die je in deze gemeente kunt vinden. Hoe dan ook, je zult je hier niet snel vervelen.

Staycation op het water in andere mooie gebieden

Uiteraard zijn er nog vele andere mooie gebieden in Nederland waar je lekker met een bootje kunt varen. Denk aan:

  • De Zeeuwse meren
  • de Amsterdamse grachten
  • Friese meren
  • de Waddenzee

Zou jij een Staycation op het water boeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }