Stedentrip Amsterdam in de winter | 4 Must-do’s!

2020 is bijna ten einde. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer genieten van mooie stedentripjes en weekendjes weg. Al is het maar in ons eigen kikkerlandje. Een stedentrip Amsterdam in de winter klinkt mij nu als muziek in de oren. Ook al is het koud, er zijn genoeg leuke dingen te doen. Hier alvast een paar tips voor wanneer we weer lekker op pad kunnen!

Stedentrip Amsterdam in de winter

Amsterdam Light Festival

Elk jaar vindt in de winter wekenlang het Amsterdam Light Festival plaats. Hier kun je met volle teugen genieten van alle prachtige kunstwerken van licht. Zeker een aanrader als je toch al van plan bent om een bezoekje aan Amsterdam in de winter wilt brengen!

The Amsterdam Dungeon

Bovenstaande selfie maakten we in april 2019. Net geen winter meer, maar zeker nog fris genoeg om winterdingen te kunnen doen. Dit was de laatste keer dat we in Amsterdam waren. Terwijl we heerlijk door onze hoofdstad aan het slenteren waren, kwamen we langs the Amsterdam Dungeon…

Stedentrip Amsterdam in de winter

Het zag er erg Harry Potter-achtig uit met al die bezemstelen, dus mijn interesse was direct gewekt. We twijfelden even om naar binnen te gaan, maar omdat we niet heel veel tijd hadden, besloten we om het niet te doen. Daar had ik achteraf wel spijt van!

Een interactieve tour, waarbij je wordt meegesleurd naar het duistere verleden van Amsterdam. Je komt  oog in oog te staan  met heksenjagers, zielenverkopers en ander gespuis. Ontdek wie er van jullie tot heks wordt veroordeeld en wie er op de brandstapel belandt. Bezwijk je straks van angst of door een lachbui? Hoe dan ook, of je het droog houdt is nog maar de vraag…

De volgende keer dat we in Amsterdam zijn, wil ik zeker een tour door deze dungeon boeken!

House of Bols Museum Amsterdam

Houd je niet zo van de standaard musea, maar wel van een lekker drankje? Dan is het House of Bols Museum wellicht wel iets voor je. In dit unieke museum leer je niet alleen alles over de geschiedenis van sterke dranken en likeuren, maar kun je dit ook zelf proeven en ervaren. Krijg je het direct een stukje warmer, voordat je weer de winterse kou in gaat!

Lucas Bols by Nancy Beijersbergen

Je vindt het museum op het museumplein en een rondleiding duurt ongeveer 45 minunten. Tijdens deze tour word je meegenomen in een reis met maar liefst 38 verschillende Bols likeuren. In de Hall of Taste worden al je zintuigen op de proef gesteld en ontdek je de rollen die kruiden, aroma en kleuren spelen bij het maken van likeur.

En als kers op de taart eindigt de rondleiding in de Spiegelbar waar je een half uur lang cocktails kunt proeven. Heerlijk!

Ook leuk: Dagje uit in Amsterdam: Must-do’s!

Amsterdam Light Festival

Jaarlijks worden de Amsterdamse grachten en de gehele binnenstad voorzien van de allermooiste versiering en lampjes. Ik heb het nog nooit in real life mogen aanschouwen, dus ook deze activiteit staat op mijn bucket list! Dit jaar wordt er wegens COVID-19 helaas geen loop- en vaarroute of festival georganiseerd. Wel worden er 7 prachtige kunstwerken verspreid over de 4 stadsdelen.

Amsterdam Light Festival by Julia700702
Amsterdam Light Festival by Steve Photography

Wanneer er wel weer een festival georganiseerd wordt, ben ik zeker van de partij!

Welke dingen zou jij willen doen tijdens een stedentrip Amsterdam in de winter?

15 Reacties

  1. 02/01/2021 / 09:08

    ik hoop zo dat er dit jaar weer eens festival of wat dan ook mag! hebben lang genoeg opgesloten gezeten vind je niet

    • 04/01/2021 / 14:19

      Pfff als je dat maar weet. Tot die tijd moeten we maar andere dingen bedenken om te doen. Ik ben er langzaam ook he-le-maal klaar mee.

  2. 28/12/2020 / 11:35

    De tour moet je zeker doen. Volgens mij passen ze hem om de zoveel tijd aan. Paar jaar terug hadden ze nl andere onderwerpen. Zorg wel dat je niet de aandacht trekt anders ben je de sjaak hahaha. Zo mocht ik mee op de VOC als afwasknecht…

  3. 27/12/2020 / 19:56

    ik heb het niet zo op amsterdam, te massaal en toeristisch. Maar in de corona tijd misschien wel een idee.

  4. Corrina
    24/12/2020 / 01:22

    Dat klinkt allemaal goed echter amsterdam trekt mij niet zo

  5. Frederique
    23/12/2020 / 14:00

    Ik heb 28 jaar in Amsterdam gewoond dus ik kan er niet echt naar kijken als een toeristisch uitje maar ik zat altijd graag in het Vondelpark en in het Sarphatipark. Ik ben er nu 6 jaar weg en herken het soms niet meer terug.

  6. 23/12/2020 / 13:31

    Het Amsterdam Light Festival lijkt mij ook leuk om eens te bezoeken!

  7. Caroline
    23/12/2020 / 12:37

    Als ik in Amsterdam ben slenter ik graag door de oude straatjes en altijd een bezoekje aan een heerlijk Aziatisch eethuisje op de Zeedijk

  8. 23/12/2020 / 11:23

    Amsterdam blijft leuk, maar ook ik wacht totdat alles weer beter te doen is. Mis het eropuit kunnen echt.

  9. 22/12/2020 / 11:11

    Ik vind die poster van one hour broom parking zo leuk. Die spreekt echt tot mijn verbeelding!

  10. 22/12/2020 / 07:29

    handige tips, deze ga ikwel even onthouden want we willen ook nog een keer een dagje amsterdam doen maar dan als de corona een beetje gezakt is

  11. 21/12/2020 / 16:55

    Die Light Festival lijkt me erg leuk, maar helaas… ik zal nog even geduld moeten hebben. Sowieso lijkt het mij wel bijzonder om nu in Amsterdam te zijn, het zal in ieder geval een stuk rustiger zijn zonder al dat winkelend publiek.

  12. 12/12/2020 / 20:00

    och die tour klinkt wel spannend haha schrijf er dan wel eventjes een review over! ik ben benieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }