Tips voor stedentrips met de auto!

stedentrips met de auto
Via Shutterstock

Road trips zijn hartstikke leuk! Ondertussen heb ik er al een paar gemaakt. Denk aan de road trips door Andalusië, op Mallorca en op Tenerife! Ik heb dus wel een aantal dingen geleerd en opgestoken. Ik deel mijn tips voor stedentrips met de auto graag met jullie!

Mocht je trouwens nog nooit stedentrips met de auto gemaakt hebben, dan raad ik je aan om dit eens te proberen. Ik heb elke keer ontzettend genoten. Je ziet zoveel meer en hebt zoveel meer vrijheid dan wanneer je op één plek blijft. Uiteraard gingen er de eerste paar keer wel wat dingen mis. Maar door schade en schande leert men. Als je rekening houdt met onderstaande tips voor stedentrips met de auto, wordt het gegarandeerd een succes!

Pech in het buitenland

Met stip op nummer één. Zoals jullie in mijn artikel over de Road trip langs de westkust van Mallorca konden lezen, heb ik wel eens brokken gemaakt met een huurauto. Gelukkig was deze goed verzekerd door het verhuurbedrijf. Mocht je nu met je eigen auto gaan stedentrippen, dan raad ik je aan om bijvoorbeeld Pechhulp buitenland bij Centraal Beheer af te sluiten. Het kan immers altijd voorkomen dat er een ongeluk gebeurt of dat de auto het begeeft. Op deze manier hoeft de road trip niet in het water te vallen. Ze betalen in veel gevallen de reparatie, kunnen je een leenauto aanbieden en als dat nodig is regelen ze het vervoer van jouw auto terug naar Nederland. Zo kun jij met een gerust hart verder!

Vignetten en milieustickers

Als je met de auto gaat, kan het zijn dat je een vignet nodig hebt. Dit is een betaalbewijs dat aantoont dat je tol betaald hebt. Dit geldt bijvoorbeeld in Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. In Duitsland heb je op veel plekken een milieusticker nodig. Ook in Parijs heb je een eco vignet nodig. Let hier dus goed op voordat je vertrekt. Deze vignetten en stickers zijn overigens heel eenvoudig online te bestellen en zijn gelukkig niet al te duur.

Route bepalen

Kijk van tevoren welke routes je eventueel kunt nemen, maar houd je niet persé heel strikt aan die route. Het is altijd leuker om een beetje van de omgeving te zien. Dit zie je niet door op hoofd- en snelwegen te blijven. Kijk of er mooie toeristische routes zijn. Je kunt ook kiezen om een app te installeren die dit voor je doet. Een app als Roadtrippers laat je direct zien welke hotspots in de buurt je niet mag missen.

(Gezonde) snacks en voldoende water

Zorg er altijd voor dat je iets te eten en drinken bij je hebt. Je weet nooit waar je terecht komt. Of wellicht ontstaat er wel een file. Als je dan geen eten of drinken hebt, kan dat de reis flink verpesten. Met een lekker drankje en wat (gezonds) te snacken, overleef je dit wel.

De ultieme road trip playlist / Entertainment

Er zijn momenten waarop je even niets anders zult doen dan rijden. Dan is het fijn als je een beetje entertainment hebt. Maak dè ultieme road trip playlist en zing keihard mee met jullie all-time favourites. Heb je daar even genoeg van? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf een aantal road trip games te bedenken. Laat bijvoorbeeld iedereen een kleur kiezen. Diegene die het eerst 5 auto’s in zijn kleur voorbij ziet komen, wint!

Verkeersregels

Ook heel belangrijk. Kijk altijd even na wat de verkeersregels in het land van bestemming zijn. Zo voorkom je ongelukken. In sommige landen is het bijvoorbeeld zo dat rechts geen voorrang heeft op gelijkwaardige kruisingen. Aangezien wij dit wel gewend zijn, zullen we daar rekening mee moeten houden. Kijk het goed na voor vertrek en schrijf de belangrijkste punten op.

Dit zijn de belangrijkste punten waar je aan moet denken. Als bovenstaande tips voor stedentrips met de auto goed geregeld zijn, kan het bijna niet misgaan. En mocht dat wel zo zijn, geef de moed niet op. Het kan altijd gebeuren, maar dat hoeft niet te betekenen dat de road trip direct niet meer leuk kan zijn.

Heb jij nog tips voor stedentrips met de auto?

€€€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }