5 to do’s in Thailand!

ThailandAll journeys have secret destinations of which the traveler is unaware.”

Deze week is het tijd voor een gastblog van Fleur! Fleur vertelt ons graag meer over haar reis naar Thailand en welke dingen we zeker niet mogen missen. Enjoy!

Thailand

Aankomende zomer is het alweer twee jaar geleden dat we op het vliegtuig naar Thailand stapte en daar een bijzondere drie weken beleefde. Dat Thailand een bijzonder land is waar iedereen een keertje heen zou moeten; dat kan ik je verzekeren! En als je dan besluit (of al besloten hebt) om een reis naar Thailand te boeken, dan mag je zeker deze 5 dingen niet missen!

Thailand heeft mijn hartje veroverd. Sinds we terug zijn denk ik alleen maar dat ik nog een keer naar Thailand wil. Dat staat dan ook zeker nog op mijn denkbeeldige bucket list. Normaal heb ik dat niet zo snel met een land, maar met Thailand heb ik gewoon een andere band. Want het is écht een heel speciaal land; de cultuur, de lieve mensen, de vreemde, maar toch ook lekkere gerechten, de mooie natuur; alles in Thailand klopt. Maar goed, ik ging het hebben over 5 dingen die, als je in Thailand bent, je echt niet mag missen:

Rondje Bangkok met dé tuctuc

De eerste dag nadat we waren aangekomen, hebben wij twee tuctucs gehuurd en hebben we daarmee door heel Bangkok gesjeesd. Natuurlijk hoort het afdingen er wel bij in Thailand en dat maakt dat we voor nog geen 4 euro heel Bangkok in een middag hadden gezien. Vanwege de stank wordt Bangkok vaak overgeslagen, maar ik denk als je dan naar Thailand gaat; dan moet je ook even in Bangkok zijn geweest. En ja tuurlijk, het ruikt daar grootendeels niet naar rozen, maar de sfeer en de chaos; ook dat heeft z’n charme en daardoor vergeet je al gauw de stank. En daarnaast; je went er ook best snel aan!

Thailand

Slapen op het water midden in de natuur op het Raja Phrada meer

Een ander hoogtepunt die ook jij, als het uiteraard op de route ligt, zéker niet mag missen is het geweldig mooie en rustige Raja Phrada meer in Khoa Sok. Dit is een stuartmeer dat ze hebben laten vollopen met water en waar de boomstammen nog uit het water steken. Doe even je ogen dicht en stel je dit voor; Rust, vogels; het water hoor je onder je klotsen en ergens op de achtergrond hoor je de apen met elkaar communiceren. Welke rust er daar heerst en hoe bijzonder het is om daar midden in op een vlot te slapen; ja dit was een écht hoogtepunt en zou ik zo nog eens willen doen!

Thailand

The Good View; eten in Chiang Mai

In Chiang Mai werden we naar The Good View verwezen omdat we op zoek waren naar een leuk restaurantje. Dus hup, we hosselde twee tuctucs en gingen op pad. Waar we toen terecht kwamen was waanzinnig; een gezellig restaurant aan een soort van gracht, midden in de stad, mét gewone en fijne muziek! Hoe fijn was dat om even geen rijst en alleen maar Thaise muziek waar je niks van snapt te horen! En zeker niet onbelangrijk; het was nog lekker en gezellig ook!

Even iets anders; de White Temple in Chiang Rai

In Thailand kun je het bijna een gewoonte noemen om de vele tempels te bezoeken. Ook wij deden dat, maar het werd snel, euhm, ja ‘saai’ omdat ze voor ons allemaal bijna hetzelfde lijken. Gelukkig was daar in Chiang Rai de White Temple. Een tempel die, zoals de naam al zegt, volledig wit is én die daardoor dus anders dan anders is. En écht wit hé; je moest echt een zonnebril op wilde je er gewoon kunnen kijken. Maar eerlijk is eerlijk; hij was wel heel mooi! En wat een werk moet daar in hebben gezeten! Zeker de moeite waard als je in de buurt bent!

Thailand

Shopping and chillings op Koh Samui

Last but not least: Koh Samui. Het eiland waar je alles kunt op nog geen verre kilometers van elkaar vandaan; shoppen, chillen op het strand en van de natuur genieten. Koh Samui is de plek waar dit alles samen komt. Voor de wat meer reuring raad ik wel aan om aan de ‘drukke’ kant van Koh Samui te gaan zitten, omdat daar letterlijk alles op loop afstand zit. De perfecte plek dacht ik zo om je vakantie af te sluiten!

Wil je nou meer over mijn reis naar Thailand lezen? Ik heb er twee jaar geleden een hele uitgebreide blogserie over gemaakt op mijn blog! Deze kun je hier (http://www.labellafleur.nl/search/label/thailand) vinden! En als je vragen hebt of op zoek bent naar nog meer tips; wees vrij om mij een berichtje te sturen!

Liefs,
Fleur

Wauw, wat een prachtige to-do list, Fleur! Als ik ooit in Thailand ben wil ik al deze dingen uitproberen. Dit land staat zeker ook hoog bovenaan mijn bucket list! Dank je wel voor dit prachtige artikel…

Liefs,
Simone

Follow

2 Reacties

  1. 01/06/2016 / 03:22

    Leuk om te lezen! Wij wonen in Thailand…en dit is inderdaad hele mooie to do list!!

    Lieve groet, Hann

  2. 31/05/2016 / 08:18

    Ik zou een paar jaar geleden met school (HBO Management Toerisme), naar Thailand gaan. Omdat er op dat moment veel opstanden waren waarbij ook doden vielen zijn we toen last minute niet meer naar Thailand maar naar Singapore & Maleisië gegaan. Sinds dat moment lees ik alles over Thailand nog aandachtiger. Ik wil zo graag eens naar dat land, het lijkt me prachtig :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }